<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Passo Tonale

Udgivet af den 24-02-2021 15:08:46

Overvejer du om årets skiferie skal gå til Passo Tonale?

Line har været guide for Danski i Passo Tonale i Italien. Hun giver dig her de bedste råd til en skiferie i Passo Tonale – som hun klart anbefaler at besøge!

I skal vælge at bestille jeres rejse til Passo Tonale, fordi området både har noget for familier, børn, unge og ældre – altså noget for alle!

passotonale_2

Der er hoteller til hver sin smag, de fleste har wellness på hotellet, og hvis der ikke er, har hotellet ved siden af sikkert et wellness område! Det er bare nogle af årsagerne til, at I skal tage på skiferie i Passo Tonale i Italien

Her skal I stå på ski

Hvis I er til nogle pister med lidt mere fart, eller er mere udfordrende, så kan I køre over i byen ved siden af der hedder Ponte Di Legno. Her er der røde og sorte pister, som helt sikkert vil stille jeres behov.

Da dette område ligger lidt lavere end Passo Tonale er der mulighed for at køre mellem træerne, som vi guider synes er rigtig hyggeligt. Her kan I få kørt nogle kilometer og nyde den smukke natur der her.

Psst … Kig en ekstra gang på pistekortet inden i kører med liften op. Da lifterne er så tætte hernede, kan I godt misforstå hvilken lift I er på vej op med og dermed komme ud på nogle pister, som I ikke kan overkomme.

passotonale_3

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Der findes børneområder eller mini club på hotellerne, og der bliver der ofte holdt pizza aften med børnene, hvor de kan lave deres egen pizza. Der er også en kæmpe legeplads i byen og en piste som er indhegnet, hvor de små har mulighed for at lære at stå på ski. Hvis børnene bliver trætte er der en hoppeborg – og så er der jo altid mulighed for at bygge alle de snemænd, snetårne eller hvad I nu har lyst til.

Passo Tonale er altså et meget børnevenligt område, hvor børnene også har mulighed for at stå på ski selv, imens de voksne nyder en kop kaffe eller hvad hjertet begærer.

De voksne kan nemlig sidde på Magic Pub som der er et hyggelige afterski-sted, og den ligger lige ud til Valena-pisten, som er en af de bedste børnepister i Passo Tonale. Der er også Valbiolo-pisten og Tonalina-pisten, som også er nogle af vores favoritter til børn og nybegyndere. De er dejlige lange og brede, og I får altid en rigtig hyggelig tur på de tre pister.

Læs fem grunde til at vælge en skiferie til Italien.

Passo Tonales hemmelige juvel

Passo Tonale er en helt fantastisk ski-område, og der er rigtig mange juveler her – så det er faktisk bare at gå på opdagelse! Men hvis jeg alligevel skal vælge én, så skal det være en oplevelse i sig selv, nemlig den helt unikke natur der er her i området.

Selv om du er en god skiløber, så gør dig selv den tjeneste at kør nogle af de skønne, grønne pister der snor sig gennem skoven. Dét fortryder du ikke!

Læs vores artikel med fem gode destinationer til nybegynderen.

Passo Tonale - Solskin

Her skal I på afterski

Efter I har nydt dage på ski, skal I da ned og have en lille drik eller to. Det er der mulighed for på Magic Pub, hvor de skruer ned for lyset og sætter noget disko lys på – og naturligvis noget musik. Her er der også mulighed for at sidde udenfor og se små søde børn på skiløb – jeg er sikker på, I får smil på læben! Det er en af mine yndlingssteder her i Passo Tonale.

El Bait er også et rigtig hyggeligt og intimt sted til afterski. Manuel, som der ejer det sammen med hans far, er med til at lave en rigtig god stemning. Hvis I har lyst til noget at drikke, men ikke helt ved hvad I har lyst til, går I bare op til baren. Så finder de på noget lækkert at drikke – og de går aldrig galt i byen. Musikken er mere neddæmpet end på de andre afterski steder her nede, så der er mulighed for at snakke sammen og have det hyggeligt. Der er også en masse børnespil, for eksempel Klodsmajor, og dét spil er altid en succes for både små og store!

El Bait er også et af mine favorit-steder at komme. Der er altid hyggeligt, mulighed for at snakke med andre guider, gæster, familier – eller bare en stille og rolig stund alene. Tag ikke hjem fra Passo Tonale, før I har været her!

Passo Tonale By

Her skal I spise

Byen bedste pizza skal spise på Antares, det er både restaurant, pizzeria og diskotek om natten. Det er bare et sted som I skal hen og spise, når I er i Passo Tonale. Det er rigtig italiensk indretning og personalet er så søde her. Der er ikke lang ventetid, og der er ikke så mange mennesker før klokken 21.00, så der er masser af plads til at være på.

Hvis du gerne vil være sikker på, hvad du bestiller, kan det måske være rart at kunne et par Italienske gloser.

Lær de vigtigste gloser til skiferien her.

Mine favoritsteder i Passo Tonale

Det er ingen hemmelighed, at El Bait er et af mine favoritsteder i Passo Tonale, fordi der bare er så hyggeligt. Desuden vil jeg også klart anbefale pisten Ponte Di Legno, fordi I kører mellem træerne, og der er en flot udsigt fra toppen ved pisten Corno d'Aola.

I må heller ikke tage hjem fra Passo Tonale før I har prøvet den blå piste på gletsjeren Variante Presena Paradiso. Det er den dejligste piste, der snor sig mellem bjerget, så I rigtig kan nyde at stå på ski/snowboard.

Passo Tonale Udsigt

Det skal I vide om Passo Tonale

Der er ikke særlig mange steder i Passo Tonale, hvor du kan bruge dankort. Så det er en god idé at have hævet euro inden du kommer til byen. Det er også muligt at gøre i byen, men det er lidt nemmere at gøre hjemmefra. I skal dog ikke hæve penge til at købe vand, I må nemlig gerne drikke vandet i byen.

Desuden skal I være indforstået med, at byen er lille – og at det ikke er den store fest by. Her er kun to diskoteker, men til gengæld en rigtig hyggelig og behagelig atmosfære. Men selvom byen er lille, så kan det være træls at gå rundt i skistøvler efter en lang dag. Så hvis jeres hotel er lidt væk fra pisten, så kan I tage bussen hjem – liftkortet er jeres billet.

I og med at byen ikke er så stor, så kan børnene faktisk godt gå selv rundt– og det er jo en bonus for forældrene, som rejer med børn. Så kan I også nyde en øl på en café, uden at frygte hvor børnene er.

Sidst men ikke mindst, så er Passo Tonale et skønt område, da der næsten ingen kø er ved de forskellige lifter i løbet af ugen. Men om søndagen kommer lokalbefolkningen, og så vil der komme lidt kø – men det er heldigvis kun én dag.

Interesseret i en skiferie til Passo Tonale? Så kan du se mere her.

 

Kategorier: Italien, Passo Tonale, Børn, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg