<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide: Gode destinationer til nybegynderen

Udgivet af den 24-02-2021 15:29:45

Har du aldrig været på skiferie før, men overvejer du det? Lad os give dig en hjælpende hånd.

Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal tage hen, hvis du er helt ny på ski. Derfor har vi lavet en guide til dig over de bedste destinationer i Alperne til skiferie for nybegynderen.

danski-nybegynder-guide

Passo Tonale (Italien)

Det er umuligt at fare vild på pisterne i Passo Tonale. Skiløbet ender helt naturligt ved den store plads i byen, hvor alle mødes før og efter en dejlig dag på ski. Og en dejlig skidag er der helt sikkert gode chancer for, når man ved, at Passo Tonale ligger 1.800 meters højde med skiløb op til 3.000 meter. Sådanne tal er lig med snesikkerhed!

Der, hvor Passo Tonale i Italien skiller sig ud, er på nybegynder- og børnevenligheden. Her er masser af pister og børneområder, hvor de forsigtige skiløbere kan blive fortrolige med konceptet om at have et par brædder spændt fast under fødderne.

Det er dog ikke kun nybegynderne, som Passo Tonale tager særligt godt hensyn til, for her er enestående off-piste, og dermed er der nok at tage sig til for familien med skiløbere på alle niveauer.

Alpe d'Huez (Frankrig)

110 kilometer blå piste ud af 250 pistekilometer, dét er hvad du kan se frem til i Alpe d’Huez. Her er der altså virkelig noget at se frem til på de brede og skønne pister. I Alpe d’Huez er der også en gletsjer med blå pister, så du kan virkelig se frem til varieret skiløb - selvom du er ny på ski.

I Alpe d’Huez, der har vundet prisen som Europas bedste skisportsby i 2017-2019 og 2020, kan du se frem til afterski på det verdenskendte La Folie Douce.

Det er en oplevelse som hører skiferien til i Frankrig, og her skal du ikke tænke på om skiene nu vender den rigtige vej eller ej, blot tænke på at nyde din kolde øl og den unikke stemning.

Wagrain (Østrig)

Det er ikke uden grund, at Wagrain er en af de mest populære destinationer i Østrig. Faktisk er det netop Wagrain, som mange nybegyndere tager til, første gang de skal på skiferie. Så én ting er sikkert: Du kommer ikke til at være den eneste nye på pisten!

Wagrain har 119 kilometer blå piste og 189 kilometer røde pister. Så når du føler dig klar til mere udfordring, så er der masser af pister at vælge imellem! Over alt i området er der brede pister - perfekt til alle nybegyndere på ski.

I Wagrain kan du også se frem til den verdenskendte afterski, men faktisk er der også en masse andet, du kan lave i Wagrain. For vi ville lyve, hvis vi sagde, at du ikke vil være lidt øm efter de første par dage på ski. Så når kroppen skal løsnes op, kan du tage i det store badeland Wasserwelt - eller hvad med en kælketur på den tre kilometer lange kælkebane?

Livigno (Italien)

Livigno i Italien er et lidt mindre område end de andre, som vi har beskrevet her. Men, at det er et mindre område gør også, at det er mere overskueligt for dig, som er helt ny på ski. Her er der 40 kilometer blå piste. Det lyder måske ikke af meget, men det er meget mere end hvad du går og tror. Vi tør i hvert fald godt love, at du ikke kommer til at kede dig.

Når du føler, at du har fået styr på dine ski, så kan du prøve en af de 55 kilometer røde pister - og hvis du bliver rigtig dygtig i løbet af skiferien, så kan du også prøve kræfter med 20 kilometer sorte pister. Så der er altså ingen chance for, at du kommer til at kede dig på en skiferie til Livigno.

I Livigno oplever du den hyggelige skiferie stemning, og du kan se frem til lækker mad, toldfri shopping og meget mere. Det hører skiferien til - om du er ny eller ej.

Saalbach-Hinterglemm (Østrig)

I Saalbach-Hinterglemm finder du fantastiske brede, blå boulevarder og hyggelige nedfarter gennem skoven. Det er alle tiders destination, hvis du skal på skiferie for første gang. Faktisk er der intet mindre end 199 km. brede, blå boulevarder i Saalbach-Hinterglemm ud af i alt 408 kilometers piste.

Foruden fantastisk skiløb for nybegynderen, så er Saalbach-Hinterglemm i Østrig også indbegrebet af skiferie. Her kan du både prøve den klassiske østrigske afterski, som hører en rigtig skiferie til, og ikke mindst bo i de hyggelige og charmerende tyroler lejligheder eller hoteller.

Som prikken over i’et, kan du skifte ski ud med en kælk om aftenen på oplyste baner - og hvem elsker ikke en god kælketur, også selvom man er voksen?

Hvor blev de grønne pister af?

Du kan måske fornemme, at der ikke er grønne pister på disse destinationer. Det er der faktisk generelt ikke i Alperne, men bare rolig! Du kan sagtens stå på de blå pister, og i alle områder er der ofte deciderede pister til nybegyndere.

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Passo Tonale, Wagrain, Frankrig, Saalbach-Hinterglemm, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg