<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferie alene med børn

Udgivet af Gunnvør Virgarsdóttir Dalsgaard den 27-02-2024 09:01:40

Overvejer du en skiferie med dine børn? Gunnvør Virgarsdóttir Dalsgaard har været afsted på skiferie med sine børn i Wagrain på vores eget Heart Hotel Himmelberg, og deler nu sin erfaring og gode råd til en skiferie med børn

Skiferie alene med børn

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-9

Jeg er netop vendt hjem fra, en på alle måder vidunderlig, skiferie sammen med mine børn i de østrigske Alper. På turen fik jeg flere henvendelser fra forældre, som gav udtryk for, at de selv havde overvejet at tage på skiferie, men ikke kom afsted, fordi de ikke kunne overskue rejsen med børn alene.

Jeg forstår godt, at skiferie med børn kan virke uoverskueligt, og jeg indrømmer, at det måske ikke er den mest afslappende form for ferie. Selv er jeg ikke vild med at slæbe, og en skiferie kræver jo en del udstyr, og der skal holdes styr på både ski, stave, hjelme, goggles, vanter, liftkort mm. For alle ens børn vel at mærke.

Læs mere om skitøj til børn her.

Til gengæld mener jeg helt sikkert, at glæden ved at se sine børn på ski – og at køre sammen med dem – opvejer samtlige strabadser. Jeg ser det, som en kæmpe investering, at jeg for nu fem år siden tog børnene med på skiferie for første gang. Mine døtre var dengang 8 og 5 år, og de kom i skiskole hver morgen, mens jeg gik rundt og kælkede med deres lillebror, som kun var halvandet år, og derfor for lille til at være med. Børn lærer meget hurtigt, og allerede på første dag kunne jeg se stor fremgang hos pigerne, og anden dag kunne vi stå lidt sammen på en lille bakke ude foran hotellet.Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-4

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-11

Specialister i familieskiferier

Dengang, som nu, rejste vi med Danski, fordi de er specialister i familieskiferier. Med deres familievenlige destinationer og danske skiskoler, fik vi de absolut bedste vilkår for pigernes første skiferie. Det var vigtigt for mig, at de havde en god og tryg oplevelse, så de kunne sætte lige så stor pris på skiferie, som jeg selv gør. Det lykkedes heldigvis, og da vi rejste hjem en uge efter, kunne begge piger køre på både blå og røde pister, og de glædede sig til næste skiferie.

Siden har vi været afsted flere gange, og det blev også Hugos tur til at komme i skiskole. På det tidspunkt var pigerne blevet så gode, at de kunne stå sammen med mig, mens Hugo fik undervisning. I dag kan alle tre børn stå på næsten alle pister sammen med mig, og jeg tænker tilbage på de år, hvor jeg nærmest ikke fik stået selv, men kun var taget afsted for at børnene skulle lære det. Den investering betaler sig tifold tilbage nu, og jeg forestiller mig, at vi kan tage på skiferie sammen i mange år frem, da det er en ferie, som man også nemt kan lokke teenagere med på.

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-6

Find pakkelisten til skiferie med børn her. 

Vores ferie i Wagrain

I år var vi i Wagrain, som er en virkelig fin destination i Østrig. Inden afrejsen, fik vi et opkald fra Danskis servicemindede guider på destinationen, som fortalte lidt om vejret og spurgte, om vi havde spørgsmål eller var i tvivl om noget – en virkelig god service, som Danski altid tilbyder. Vi fløj til Salzburg, og blev i lufthavnen modtaget af de altid søde guider, som kørte os til hotellet. Her fik vi udleveret liftkort, og fik igen info om alt det praktiske om området, skiudlejningen, ugens program mm. Når man booker med Danski, har man allerede hjemmefra meldt børnene på skiskole, og der er derfor styr på det praktiske, når man ankommer, hvilket er virkelig rart.

Næste morgen hentede vi vores udstyr, og børnene var derefter i skiskole. Solen skinnede, der var masser af sne, og vi følte os meget heldige. Jeg mødtes med børnene og spiste frokost i solen, og så kørte vi sammen i et par timer. Tilbage på hotellet, var børnene trætte efter en lang dag på ski, og vi gik i hotellets spa og hyggede indtil aftensmaden. En på alle måder helt perfekt dag.

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-5

Læs mere om skiferie i Wagrain her.

Skiskole og underholdning

Og sådan fortsatte hele ugen mere eller mindre. Mens børnene var i skiskole om formiddagen, kunne jeg selv stå på snowboard, eller sågar arbejde lidt. Vi mødtes til frokost, eller børnene spiste med de andre børn, hvilket også var virkelig hyggeligt. Børnene knyttede venskaber og talte både tysk og engelsk med deres nye venner. Enkelte dage lod jeg Hugo være i skiskole efter frokost, hvor pigerne og jeg så kunne køre sammen, andre dage tog jeg alle tre med på tur. Det er rart at have muligheden for at være fleksibel på den måde. Danski tilbyder også forskellige former for underholdning, kælketure og fuldt ugeprogram med børneguider og andre børn, og man har derfor, som voksen, mulighed for at være på pisten alene. For mig er det en helt perfekt blanding, at jeg både kan stå lidt selv og ikke mindst få lov til at dele oplevelsen med børnene.

Børnene var glade for at være i skiskole, og undervisningen var tilpasset den enkeltes niveau og behov. Jeg elsker at se, hvordan de gør fremskridt for hver dag. Skiinstruktørerne var søde og sjove, og havde hver dag et spændende program, så børnene glædede sig til at komme afsted om morgenen. I slutningen af ugen stillede alle skiskolens hold op til et race, hvor børnene fik lov til at udfordre sig selv. Alle fik selvfølgelig medaljer, og børnene var stolte over deres præstationer.

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-3

Læs mere om Danskis børneklub, Snowyclub, her. 

Hotel med halvpension

Vi boede på Heart Hotel Himmelberg i centrum af den hyggelige by Wagrain. Hotellet er dansk og virkelig fint. Der er legerum og masser af spil til børnene. Vi havde halvpension, og det var vildt dejligt at have tid til bare at være sammen, uden at skulle tænkte på indkøb og madlavning. Børnene startede hver morgen med at bage pandekager til morgenmad, og om aftenen fik vi serveret tre lækre retter. Vi havde store planer om at gå en tur i byen, som faktisk er virkelig hyggelig, men vi nåede det simpelthen ikke, fordi der var så meget andet at lave hver dag. Tæt på hotellet ligger der også et stort vandland, som vi heller ikke nåede forbi. Det har jeg lovet børnene, at vi når næste gang!

Danski-Skiferie-Med-Børn-Gunnvør-7

Gode råd

Hvis jeg skal komme med gode råd til forældre, der ikke kan overskue skiferien alene, så må det først og fremmest være at kaste sig ud i det, uden at overtænke for meget, det skal nok blive en god oplevelse! Danski står med garanti klar til at hjælpe dig med spørgsmål og udfordringer, og hvad der end måtte opstå.

Derudover, lær dine børn fra starten, at de selv skal bære ski og stave og holde styr på deres vanter, det gør livet nemmere for dig, at du ikke skal bære for alle. Hvis du har små børn, så husk snacks til de små pauser i sneen, det hjælper altid på humøret, hvis nogen er faldet, eller er blevet kolde. Giv børnene lov til at være med til at bestemme, hvad I skal lave i sneen – hvis de har fundet en bakke eller et hop, som de synes er særligt sjovt, så bliv der en hel eftermiddag. Det er vigtigt, at de har det sjovt. Og sidst men ikke mindst, glæd jer sammen, forventningens glæde er, som bekendt, en stor del af ferieoplevelsen. Jeg husker stadig den dag, vi pludselig kunne stå sammen alle fire, det er magisk og uforglemmeligt, når man når dertil.

 

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg