<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dette skal du pakke til din skiferie med børn

Udgivet af den 24-02-2021 16:10:32

Fredag eftermiddag, det er netop blevet fyraften, og du sidder i bilen på vej hjem.

Arbejdsdagen skulle bare overstås i dag, for næste stop er dit hjem, hvor du holder et kort pitstop, inden du og resten af familien vender næsen mod snefyldte landskaber, høje bjerge og skiløb fra morgen til aften. Inden bilen kan sættes i gear og trille i retning af den tyske Autobahn, skal den dog fyldes med tasker, skiudstyr og børn.

Kufferter og tasker er egentlig pakket, men her et par timer inden afgang kommer du alligevel i tvivl: ”Har jeg nu også husket at pakke det hele?”

Tænk nu, hvis du har glemt noget vigtigt og ender med at stå og mangle noget, når du endelig er kommet frem. Katastrofe!

Katastrofen kan du heldigvis navigere udenom, for i det følgende præsenterer vi dig for en grundig pakkeliste, hvor vi gennemgår alt det vigtigste, som du bør have med, når du skal på skiferie med børn.

Artiklen er bragt i samarbejde med folkene bag Babyhelp.dk, hvor forældre kan få gode råd til livet med børn.

Pakkeliste til skiferie med børn Danski

Pakkeliste til skiferien med børn

Det er ganske normalt og udbredt at få ondt i hovedet over oppakningen, inden man tager på skiferie, for der er meget, man skal huske. Især når børnene skal med, kan det, at pakke og forsøge at huske det hele, give stakkels mor og far sved på panden.

Det behøver dog slet ikke være svært eller en kilde til bekymringer at pakke, for bruger du vores pakkeliste som tjekliste, kan du være sikker på, at du ikke glemmer noget vigtigt.

Følgende er vores bud på, hvad du skal huske at pakke til skiferien med børn:

Underholdning

Kører I selv, kommer I til at tilbringe rigtigt mange timer i bilen sammen, hvilket kan være en anstrengende affære, hvis man hvert kvarter skal besvare spørgsmålet: ”Hvornår er vi der?”

I et forsøg på at undgå utålmodige unger på bagsædet kan du pakke følgende underholdning hjemmefra:

Det kan du med fordel tage med til køreturen
  • Mad, drikke og snacks
    Børn kan være irriterende, men sultne børn er endnu værre. Sørg derfor for at pakke rigeligt med lækre sager, som banditterne på bagsædet kan hygge sig med undervejs.
  • Bøger
    Hvis dine børn er små, kan du tage et par gode bøger med, som du fra passagersædet kan læse højt for børnene. Børnene kan også selv bladre i billedbøger. Hvis du vil spare lidt på stemmen, kan du sørge for at have et par lydbøger til børn klar på telefonen, som de kan lytte til.
  • Tablet
    Har I en tablet, kan du fylde den med film og sjove små spil, så ungerne kan fordrive tiden med at se Frost eller spille Angry Birds. Har I mere end én tablet, bør du tage begge med, så der ikke opstår krig på bagsædet, når den ene vil se film, og den anden vil spille.
  • En bold, frisbee eller lignende
    Medmindre I kører i en autocamper på størrelse med en tennisbane, ved vi godt, at der ikke er plads til at spille fodbold, når I kører med 130 i timen på motorvejen. Når I holder pause på en rasteplads, kan det dog som regel lade sig gøre at finde et lille græsareal, hvor børnene kan få rørt sig lidt og brændt noget af den overskydende energi af, inden det igen er tid til at sidde stille et par timer eller tre.

Du tænker måske ikke umiddelbart, at der er det store behov for underholdning på en skiferie, for det meste af tiden bliver tilbragt på pisterne, hvor der er rigeligt at fornøje sig med, men desværre kan man ikke stå på ski hele dagen, og på et tidspunkt lukker liftene, hvorefter det er tid til at vende snuden hjemad mod hotellet eller lejligheden.

Når de fleste skilifte lukker – det plejer at ske omkring klokken 16-17 stykker – er der stadig adskillige timer, som skal udfyldes, hvis børnene ikke skal kede sig.

Hvis du laver lidt research hjemmefra, kan du finde børnevenlige hoteller, hvor der findes børneugeprogrammer, danske guider, tabletfrie aktiviteter, legerum og meget andet, som kan holde børnene beskæftiget, når I er færdige med at stå på ski. Førnævnte aktiviteter er desuden oplagte til at møde ny venner, som børnene kan lege med på resten af turen. Vær opmærksom på at det ikke er alle hoteller i Alperne som tilbyder dette, så undersøg det gerne inden I booker jeres ophold.

Brætspil til skiferie med børn med Danski.

De fleste hoteller og lejligheder har fjernsyn, men medmindre børnene kan leve med eftersynkroniseret tysk, fransk eller italiensk tale i tegnefilm, er der formentlig ikke meget underholdning at hente her. Derfor giver det god mening, at du er forberedt hjemmefra og klar til at aktivere børnene med følgende:

Det kan du pakke med som underholdning på værelset
  • Brætspil og kort
    Det er hyggeligt, udfordrende og naturligvis sjovt at spille brætspil. Hvis der er plads i bagagerummet i bilen, kan du derfor med fordel sørge for at medbringe æsken med Ludo, Kalaha, eller hvad I ellers kan lide at spille. Et spil kort fylder tæt på ingenting, så et sådant bør du i hvert fald have med i tasken.
  • Film
    Film er fantastisk tidsfordriv, så sørg for at have en stak af disse med (et login til en eller flere streaming-tjenester går i den grad også an), så børnene kan slappe af og fordrive tiden. Filmene kan du som regel se på fjernsynet på værelset ved hjælp af en bærbar computer og et HDMI-kabel, men også en tablet eller computerskærmen kan være tilstrækkeligt.
  • Legetøj
    Hvis børnene er så små, at de stadig leger med legetøj, giver det god mening at pakke børnenes favorit dukker, actionfigurer, LEGO eller noget fjerde med i kufferten. Bare du husker på også at få det med dig hjem igen, for ellers venter katastrofen, når I vender tilbage til hverdagen derhjemme.

Skitøj

Ingen skiferie uden skitøj – så langt er du helt sikkert med. Er skitøjet ikke i orden, risikerer de kære små at fryse, hvilket lægger en dæmper på det gode humør, når I ellers burde glæde jer over at stå på ski.

Når det kommer til skitøj, er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet, så hvis det er tanken, at I ofte skal afsted på skiferie, kan der være en fidus i at spendere lidt ekstra på skitøjet og få noget tøj af en tilsvarende højere kvalitet, som derfor kan bruges igen og igen.

Af skitøj skal du pakke følgende
  • Skiundertøj.
    Lunt skiundertøj som også meget gerne må være svedtransporterende.
  • Skisokker.
    Gode, lune og tætsiddende sokker, som kan holde de små fødder varme i skistøvlerne.
  • Skibukser
  • Skijakke
  • Fleece eller skipulli
  • Handsker
  • Halstørklæde eller halsedisse.
    Sidstnævnte er vores favorit, da en halsedisse er nemmere at have med at gøre og derfor ofte er varmere end halstørklædet.
  • Hue.
    De fleste skihjelme er ganske varme at have på, men er der særligt koldt en dag, er det rart med en tynd hue, som barnet kan have på under hjelmen. Særligt en elefanthue er genial til børn, så få meget gerne pakket den med i kufferten, hvis I har en derhjemme.

Skiudstyr til pakkeliste til skiferie med børn med Danski

Skiudstyr

De fleste danskere lejer skiudstyret på destinationen, og særligt når det kommer til børn, som hurtigt vokser sig for store til støvler, ski og stave, giver det god mening at leje.

Hvis du alligevel har skiudstyr til de små derhjemme, skal du huske at pakke følgende:

  • Skistøvler
  • Ski
  • Stave
  • Hjelm
    Der er ikke altid garanti for, at du kan leje hjelme på skisportsstederne, så det kan være en god idé at købe en hjelm derhjemme – så er du også sikker på, at den passer barnet perfekt og yder den beskyttelse den er tiltænkt.

Udover ovenstående som kan lejes på destinationen, bør du selv medbringe:

  • Solbriller
    Til de (forhåbentligt mange) solrige dage er det rart med et par solbriller. Det kan være ekstra anstrengende for øjnene, når solen skinner på skiferien, fordi den hvide sne reflekterer solens stråler.
  • Skibriller
    Det kan måske være fristende at nøjes med solbriller, men når der er fart på ned ad bakken, er det altså bare rarere med et par skibriller. Skibrillerne fungerer desuden også i overskyet vejr, hvor solbrillerne kommer til kort.

Toiletsager

For at kunne opretholde den personlige hygiejne og håndtere eventuel sygdom, bør du sørge for at få pakket toilettasken med alt det mest nødvendige såsom:

  • Sæbe
  • Tandbørster
  • Tandpasta
  • Creme til tør hud
    En dag på ski med sol, vind, kulde og sne kan gøre huden i ansigtet tør og irritabel, så sørg for at have en god creme med i rygsækken.
  • Læbepomade
    Også børnenes og dine egne læber risikerer at blive tørre og irriterede af klimaet, så pak et par læbepomader med og hav altid en ved hånden, når I er ude at stå på ski.
  • Solcreme
    Når solen skinner fra en skyfri himmel, er der overraskende stor risiko for solbrændt næse og kinder.
  • Hovedpinepiller, næsespray, halstabletter
    Selvom du formentlig ikke er på afterski til sent ud på natten, kan du stadig vågne op med ondt i hovedet. Det er heller ikke unormalt, at en forkølelse melder sin entre, så sørg for at være parat til at holde snotnæsen og den ømme hals for døren.

Det hele skal nok gå

Du er ikke den første der glemmer at pakke noget vigtigt med i kufferten og du er helt sikkert ikke den sidste.

Den gode nyhed er, at det hele nok skal gå alligevel. Selvom du befinder dig oppe i bjergene, kan du uden problemer få fingrene i diverse fornødenheder, ligesom der er gode muligheder for at købe nyt udstyr, hvis du har glemt noget derhjemme.

Hav derfor lidt sne i maven, tag det roligt og brug i stedet din energi på at nyde den vidunderlige ferie der venter jer.

Er du interesseret i at tage på skiferie med børnene?

Så kan du se mere her.

 

Kategorier: Udstyr, Børn, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg