<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Wagrain

Udgivet af den 24-02-2021 16:10:45

Oscar har været guide i Wagrain for Danski i sæsonen 2016/17. Han giver dig her de bedste fif til en skiferie i Wagrain – men vær opmærksom på, at du får lyst til at bestille en skiferie til Wagrain lige med det samme! Området er nemlig helt fantastisk for både børn, nybegyndere og øvede skiløbere.

MG_7650

Her skal I stå på ski

Kommer du til Wagrain, så gør du det oftest i selskab med mange andre danskere. Wagrain er en af danskernes favorit skiferie-destinationer, og det er der bestemt en god grund til!

Det kommer dermed ikke som en overraskelse, at østrigerne i daglig tale omtaler Grafenberg-bjerget som Danskerbjerget. Der finder I nemlig en del danske skiløberne på vej ned af Gammel Kongevej, som er pisten fra toppen af Grafenberg og helt ned i bunden. Her er der mulighed for at tage nogle brede, lækre sving og stå indtil det er benene – og ikke pisten, der siger stop. Pisten er klart en af mine favoritter, og hvem vil ikke prøve at suse ned at Gammel Kongevej?

Dernæst deler vi Wagrain sammen med Thomas Uhrskov, som tilbringer meget af vinteren netop her. En af hans favoritter er Rote 8 pisten i Flachau. Den er sjov for alle aldre og niveauer, og derfor et perfekt område for hele familien. Hvis I er tidligt ude, og er en af de første på Rote 8, kan I kun få en fantastisk start på dagen!

Sidst men bestemt ikke mindst er Topliner også en piste der altid er besøget værd. Hvis I er til en god sort piste, med en helt fantastisk udsigt – så er Topliner perfekt! Den ligger ved siden af Flying Mozart, og den er ikke sådan lige til at spotte ved første øjekast. Netop derfor er I ofte heldige at slippe for liftkø og mange mennesker. Nu kender du til den, og derfor synes jeg, at du helt sikkert skal besøge Topliner!

Slaraffenland for skiløbere

Er I i bil, og har I mod på at prøve kræfter med nye områder, er Ski Amadé et ren slaraffenland! Wagrain ligger centralt i området Ski Amadé med et hav af forskellige skiområder – alle inden for en times kørsel fra byen. Her er der både mulighed for at stå på gletcher, worldcup-pister og meget andet. Små 35 minutter fra Wagrain ligger Dienten, som er forbundet med Hochkönig og Maria-Alm. Et område der på mange måder minder meget om Wagrain, men sjældent ligeså godt besøgt. Her støder I i højere grad på lokale frem for turister, hvilket området også bærer præg af.

Er sneen ved at blive tung i Wagrain kan det anbefales at tage turen til Gasteiner-dalen i Bad Hofgastain. Området ligger omkring trekvarter i bil fra Wagrain. Området ligger en del højere og har derfor oftest bedre sne i slutningen af sæsonen. Det er dog kun sjovt på solskinsdage, da det meste af området ligger over trægrænsen. 

Undgå liftkøen 

I undgår sjældent liftkøen om morgenen, og slet ikke hvis I skal op på Grafenberg. Dog har jeg et lille fif! Ikke alle ved det, men Grafenberg har to lifter, den anden ved navn Grafenberg Express. Her er der sjældent lige så lang kø, som ved Grafenbergs kabinelift. Drejer du til højre efter liftkortkontoret i bunden af Grafenbergbarhn, kommer du lige derind og har stort set lifterne for dig selv. Dog skal du skifte til stolelift på halvvejen, men her er der heller ikke den store trafik om morgenen.

Husk at passe på hinanden når I står på ski – uanset om det er første gang, eller om du er en rutineret skiløber. Faktisk er der udarbejdet ti officielle piste-regler, som I bør læse og følge.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

For de yngste og nybegyndere på ski er Wagrain et super område! Der er mange muligheder for at udfordre de nye skiløbere, og stadigvæk give dem succesoplevelser. Har I børn med, som er ligeså glade for at lege, som de er for at stå på ski, så tag dem med i Winterwelt. På Middelstationen af Rote 8 er der et helt område kun for børn bestående af transportbånd, kælkebane og slalombaner. Dét vil ethvert barn elske!

En anden genial begynderbakke er Hachau, som ligger på toppen af Grafenberg. En dejlig kort blå piste som børnene hurtigt bliver venner med – og sjældent kan få nok af.

Har dine børn stået på ski nogle gange, og kører de alligevel snart fra dig, så er det altså nødvendigt at nævne Rote 8 og Gammel Kongevej. Pisterne er, som tidligere skrevet, bare et hit for alle aldre, og især børn som gerne vil have en overskuelig piste med plads til store sving.

Wagrains hemmelige juvel 

Befinder I jer i Alpendorf-området i Wagrain, så kommer der her et lille tip fra mig! Der ligger en fantastisk sort piste, som ikke mange lægger mærke til eller benytter sig af. Om det er pistens træklift der holder folk tilbage, eller dens lidt skjulte placering er ikke til at vide – men nu hvor du kender til den, så lad den ikke gå forbi dig! Det er altid fedt at komme helt ud i krogene af terrænet og lidt væk fra de mest populære pister. Det er uden tvivl Wagrains hemmelige juvel.

Her skal I på afterski

Første stop, hvis I skal på afterski i Wagrain, skal uden tvivl være Jägerstubel. En meget lille, men enorm hyggelig og i sandhed østrigsk hytte. Hytten ligger 200 meter inden bunden af Grafenberg og serverer en rigtig god jägerthe. Herfra kan I foresætte ned til bunden af Grafenberg, hvor I støder ind i Kühberg. Kühberg er et godt sted, som bringer en dejlig, østrigsk stemning med afterski, musik og godt humør. Desuden fungerer stedet også som en restaurant, som dagligt skifter menuen der indeholder suppe, salat, hovedret og skiwasser. Der er derfor rig mulighed for at få en bid mad, før turen går videre over mod Flying Mozart hvor Kuhstahl ligger. Kuhstahl er et stort og nyere afterski-sted i Wagrian. Der er en god stemning, bartenderne er altid i festhumør – så vil I til den mere festlige afterski, med gang i musikken og flaskerne, er Kuhstall klart værd at besøge.

Her skal I spise 

Almonte er en lille hyggelig, østrigsk oase i bunden af Flying Mozart. Hvad enten I skal have en frokost eller et godt solidt aftensmåltid, så er Almonte helt sikkert anbefalelsesværdigt. De rammer bredt og har lidt for enhver smag – uden det gå ud over kvaliteten! Et stensikkert valg af spisested.

Liza Alm er et af de mere moderne steder på pisten. Med højt musik og god mad danner restauranten rammer for et godt stop på ruten i Flachau. Hvis solen står højt, kan I nyde det på deres lækre terrasse, og ellers kan I gå ind i deres lounge hvor en Dj’en spiller op og danner rammerne om den velkendte, østrigsk ski-stemning.

Mine favoritsteder i Wagrain

Når skidagen i Wagrain er omme er der stadigvæk rig mulighed for sjov og aktiviteter. Har I lyst og energi, kan I nemlig tage et smut forbi Wasserelt Amadé. Et vandland der byder på alt fra vilde rutsjebaner, østrigsk nøgensauna til udendørs svømning i snevejret.

Er I i bil, og er I til vilde rutchebaner, vipper, bøljebasin, udendørs vandland, klatrevægge med mere er Thermé Amade et sted I må besøge! Det er et af områdets største vandlande, og ligger kun 15 minutter fra Wagrain, i byen Altenmarkt lige ved motorvejen.

Hvis ens muskler sidst på ugen er ved at være godt ømme, har jeg et tip til at komme dem til undsætning! Fredag formiddag kan I nemlig som gæst i Wagrain blive forkælet lidt ekstra. På toppen af Grafenberg bliver der linet op til massage, så de ømme skimuksler lige kan blive plejet lidt inden hjemrejsen. Det er gratis, hyggeligt og hvornår får I lige muligheden for massage i 1.722 meters højde igen?

Det skal I vide om Wagrain

Har du, inden ugen er omme, set hele terrænet i Wagrain, eller føler du blot for at se noget nyt – så er der rig mulighed for det! Ved bunden af Grafenberg kan I nemlig hoppe på en skibus mod Kleinarl, hvorfra du kan stå i et nyt terræn. Du kan køre en helt fantastisk dagstur fra Kleinarl, igennem Flachauwinkl og så spise frokost på toppen i Zauchensee, inden du vender hjem igen.  Det er oftest også et område med lidt færre mennesker, og de ekstra meters højde som terrænet ligger i, giver noget godt til pisterne!

Kategorier: Wagrain, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg