<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Zell am See - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:49:05

Zell am See har et skiområde med udfordringer til alle, og så er der hyggelig stemning, som indbyder til en familieskiferie i sneen. 70 procent af området i Zell am See ligger i mere end 1.400 meters højde, grundet gletcheren Kitzsteinhorn, det gør at destinationen er snesikker.

Skiløbet på gletcheren er for alle – der er et utal af blå og røde pister alt efter dit niveau. Der er kun tre sorte pister, men de giver stadig udfordring til de øvede skiløbere. Zell am See er også et meget børnevenligt område, og tilbyder gode pister til de mindste, samt dansk skiskole.

Zell am See byder også på mere end skiløb, du finder mange restauranter, barer og butikker i den lille hyggelige gågade i byen. Både på bjerget og i byen er der også gode muligheder for at slutte dagen af med afterski.

Derudover over findes der svømmehal med vipper og rutsjebaner, en skøjtehal, biograf og bowlingbaner. I Zell am See er der noget for alle aldre - du kan sikre dig den bedste tid her!

Af: Guiderne i Zell am See sæson 2018/2019

Danski-zell-am-see-guide

Har du aldrig været i Zell am See, og er du bare en lille smule nysgerrig efter at vide, hvad skidestinationen har at byde på – så får du 5 hurtige af guiderne her.

Zell am See i Østrig er en skidestination der byder på noget for alle, uanset hvilket niveau du er på, eller hvad du har lyst til at lave. Få en skiferie med skiløb for alle niveauer i Zell am See.  

Nummer 1 – Her skal du stå på ski

Zell am See er et skiområde med 135 kilometer pister fordelt på tre områder, Maiskogel, Schmittenhöhe samt gletjseren Kitzsteinhorn i Kaprun. De tre områder er forbundet med skibusser, der kører med jævne mellemrum. Liftsystemet er super-moderne, og så er der jo også den lille bonus, at der til december 2019 kommer en gondol, der forbinder Zell am See med Saalbach – så der er noget at glæde sig til.

Efter at have været på destinationen i fire måneder, er der ingen tvivl om, at du finder et par favoritpister. Den skjulte perle og absolutte yndlingspiste er den sorte nummer 9. Denne piste ligger på skyggesiden, og er derfor sjældent opkørt. Derudover er den god bred, har den perfekte hældning, den er ikke for stejl, og der er ikke så mange mennesker. Stoleliften, Kettingbahn, over pisten er rigtig effektiv og har varme i rumpen, hvilket jo er skønt i de koldere perioder.

En anden god piste for de mindre øvede skiløbere og hele familien er den røde nummer 16-17. Denne piste er dejlig bred, og der er næsten aldrig nogle mennesker, så en klar anbefaling herfra. Vælger du en dag at besøge gletsjeren Kitzsteinhorn, finder du topklasse sne og generelt pister i sværere niveau. Det højeste punkt er 3.029 meter over havet, og udsigten over alperne er fantastisk. Her synes vi bestemt, at du skal tage et par ture på den røde nummer 11 om morgenen - du bliver ikke skuffet.

Zell-am-see-danski-guider

Nummer 2 - Frokostpause på bjerget

Efter en formiddag med masser af skiløb begynder sulten at mærkes, og hygge samt god mad er vel noget, vi alle holder af. Er du glad for østrigsk alpestil og charme, giver vi vores varmeste anbefalinger til Sonnenalm. Denne hytte har et bredt udvalg af både østrigsk klassisk mad, samt andre og mere internationale retter. Personalet er meget hjælpsomme, og er alle iklædt lederhosen, hvilket kun er med til at gøre oplevelsen endnu bedre.

Vi vil gerne indrømme, at vi er lidt nogle vanedyr, og har holdt os meget til gullaschsuppe. Det varmer altid godt, og så smager det jo også bare helt fantastisk – så har du ikke smagt det endnu, er Sonnenalm stedet. En anden anbefaling er Ederhütte, hvilket er stedet med lasagnen over alle lasagner. Denne hytte er placeret super-godt i forhold til læ, og skinner solen, er det herligt at sidde udenfor på skindtæpperne.

Nummer 3 - Slap af med en spadag

Er det tid til selvforkælelse? Du skal ikke glemme, at du er på ferie, og derfor er det fuldstændig tilladt at slappe af og forkæle sig selv. Efter masser af skiløb, frisk luft og fuld fart er der ikke noget bedre end af få massageret de ømme muskler i et varmt boblebad.

I Tauern-spa har de 11 forskellige pools, både inde og ude, samt 10 saunaer eller dampbade. Der er ikke noget bedre end at befinde sig i et 40 graders varmt bassin udenfor, mens sneen langsomt daler ned over alperne. Dertil er der også en stor afdeling for børn, med både rutsjebane og vand-legeland, så der er plads til alle aldre. Det er virkelig et skønt sted, og helt klart værd at betale for, og bruge en time eller tre på.

danski-zell-am-see-familie

Nummer 4 - Hvem sagde after ski?

Det er sjældent, at du finder udeservering, bar, restaurant, afterski samt livemusik samlet på et sted. Dog er vi så heldige at have alt dette på Crazy Daisy i Zell am See. Stedet er ejet af den sødeste svensker, som virkelig formår at gøre, så gæsterne gang på gang vender tilbage.

Her kan du nyde en kold øl eller andet i baren, danse til livemusik eller slå vennerne i en god omgang klassisk banke søm. Der er altid mange skiglade mennesker og højt humør, så det er uden tvivl et sted, der er værd at besøge. Derudover har de lige nedenunder, en restaurant med rigtig god mad. De har et meget varieret menukort, og vi vil vove at påstå, at du også her finder byens bedste ribs med BBQ og sweet potato fries.

Er du i stedet på udkig efter et mere klassisk, østrigsk afterski-sted, skal du tage på Dorfschenke. Dette er placeret i bunden af piste nummer 4, og det er derfor muligt, at stå på ski direkte dertil. Der er masser af mennesker, masser af øl, østrigsk musik og dans på bordene med skistøvler. At være på afterski her er altid virkelig sjovt og en oplevelse i sig selv – så kig forbi og tag en sving om.

Danski-zell-am-see-soeen

Nummer 5 - Mere end en skidestination

Zell am See har alt. I gågaden finder du masser af butikker, stort udvalg af forskellige restauranter samt god stemning, og i byen rigeligt med aktiviteter.

Det er på mange måder, og efter vores mening den smukkeste og mest spændende alpeby i Østrig. Det perfekte sted for en god skiferie med familien eller vennerne, så du har noget at glæde dig til.

Interesseret i en skiferie til Zell am See? Så kan du se mere her.

 

Kategorier: Zell am See, Afterski, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg