<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Wagrain - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:13:06

Wagrain er perfekt til familieskiferien og er tilmed danskernes favorit, når det kommer til valg af skidestination.

Wagrain er placeret midt i det 350 kilometers store Salzburger Sportwelt. I den ene retning tager du Grafenberg-liften op til skiområdet, som strækker sig helt ud til Alpendorf. I den anden retning af byen tager du Flying Mozart-liften op til den del af skiområdet, der er forbundet med Flachau.

Du kan også stå på ski helt fra St. Johan til Flachau – så der er rig mulighed for at prøve en ny pist hver dag. Pisterne i Wagrain er perfekte til børnefamilien. De er blå, røde og brede, og du finder også store parker og børneområder.

Der tilbydes også skiskole fra 3-års alderen, og byen er generelt rolig og børnevenlig. Efter en lang dag på ski, kan du smutte på et af de hyggelige afterskisteder eller tage familien med en tur i Wagrains store badeland, Wasserwelt. Wagrain er et paradis for børn!

Af: Guiderne i Wagrain sæson 2018/2019

danski-skiferie-wagrain-boern

Vi guider er helt tossede med Wagrain! Så her får du 5 hurtige om Wagrain, så du selv kan blive helt tosset med destinationen i de østrigske alper.

Nummer 1 – Hvor er det lige vi skal bo henne?

I Wagrain har vi vores børnevenlige Danski-klubhotel, Widmoos. Her er alt personale dansktalende. Hotellet er placeret lige ud til pisten, så du slipper for at skulle bære på skiene eller være afhængig af skibussen. Er du helt nybegynder, så findes der også en blå børnepist i baghaven med en træklift op til hotellet.

Vi elsker at bruge tid på hotellet, hvor vi også har vores børnekoncept, Snowyclub, for de yngre børn. Vi arrangerer blandt andet pizzaparty, kælketur og pistevisning, som er forbudt for voksne!

Nogle gange hygger vi også bare på hotellet med et spil UNO. Hvis vi er rigtig heldige, kigger vores søde maskot, Snowy, også gerne forbi, flere gange i løbet af ugen. Der er mange muligheder for at finde nye legekammerater, og vi ser tit og ofte hvordan børnene på hotellet hurtigt finder ud af at lege sammen. Det er så hyggeligt når alle er danske, der gør, at skiferien føles helt hjemlig.

danski-familie-skiferie-snowy

Nummer 2 - Hvad er det nu vi er kommet for?

Skiløbet i Wagrain er fantastisk for hele familien – her er nemlig pister for alle. Vi har to hovedlifter i Wagrain. Der er Grafenberg-liften, som kører nede fra centrum af byen – herfra kan du stå på ski over til Alpendorf. Den vej er der mange blå pister.

Den anden lift er Flying Mozart. Herfra kan du stå på ski over til Flauchau, hvor pisterne er lidt længere og mange af dem er røde. I 2012 byggede de en lift, G-link, der forbinder de to bjerge. Der kan stå 125 mennesker i liften, som flyver lige henover byen – her får du en fantastisk flot udsigt.

danski-skier-bg-wagrain-1

Udover selve Wagrain-skiområdet, kan vi guider helt klart også anbefale, at du tager bussen til Kleinarl (som liftkortet også gælder til) – det er gratis og tager kun 7 minutter. Kleinarl er et skønt og familievenligt område. Oftest er der lidt færre mennesker, så du næsten har pisterne for dig selv – det er noget, enhver skiløber sætter pris på. Fra Kleinarl kan du også tage helt over til Zauchensee, og på den måde få en hel dagsudflugt ud af det.

Nummer 3 - Men hvad med afterski?

Bare rolig! Selvom Wagrain er et familieparadis, er der selvfølgelig også mulighed for afterski. Vores yndlingssteder er Kuhstall og Kühberg Alm.

Kuhstall finder du i bunden af Flying Mozart-liften, og her er der altid god stemning og gang i den. På Kühberg Alm, som ligger i bunden af Grafenberg-liften, er der en lidt mere hyggelig familiestemning, og her spiller de livemusik hver tirsdag og torsdag fra klokken 16.

Nummer 4 - Hvad skal vi dog lave?

Vi guider elsker at tilbringe tid med vores gæster, og derfor afholder vi nogle arrangementer, i løbet af ugen. Vi kører blandt andet pistevisninger tre gange om ugen, hvor vi viser området frem og slutter af med en lækker frokost på pisten.

Så har vi også vores elskede picnic, som vi afholder på toppen af Grafenberg. Picnic er vores yndlingsarrangement. Her spiser vi lidt lækkert mad og drikker en øl eller en sodavand, mens vi nyder udsigten. Så leger vi også gerne nogle lege, så vi sikrer os, at børnene hygger sig.

picnic-wagrain-top

Nummer 5 - Jeg er sulteeeen!!

Frygt ej! Vi har masser af lækre spisesteder i Wagrain. Vi kan især anbefale en restaurant på pisten der hedder Berghofalm. Den ligger til højre for midterstationen ved Flying Mozart (når du kommer kørende oppefra). Her er menukortet lidt mere fyldt, og betjeningen er fantastisk. Mange af tjenerne er faktisk blevet rigtig gode til dansk.

Har du lyst til at tage ud og spise en aften, kan vi anbefale Kühberg Alm, som er super hyggelig og rigtig lækkert.

Det var lidt om Wagrain. Vi håber, at I er blevet en smule nysgerrige og har lyst til at udforske byen og skiområdet på egen hånd. Det anbefaler vi i hvert fald!  

Hvis du føler dig inspireret til en skiferie i Wagrain, kan du se mere her.

 

Kategorier: Wagrain, Afterski, SnowyClub, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg