<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vinterens skiferie: Oplev Frankrig med familien

Udgivet af den 24-02-2021 15:11:43

Mellem de franske bjerges høje tinder og fantastiske landskaber gemmer der sig masser af oplagte skidestinationer for hele familien. Tag på skiskole, prøv en tur i hundeslæde eller giv børnene en uforglemmelig oplevelse, når verdensmesterskabet i alpint skiløb afholdes i Val d’Isère!

danski-skiferie-familie-paa-ski

Fem bjergmassiver og verdens største gondollift

De franske bjerge strækker sig over fem bjergmassiver, hvor små bjerglandsbyer gemmer sig i de hyggelige dale, og skiresorter for enhver smag og pengepung toner frem i højderne. Her findes imponerende skiområder, hvoraf det største strækker sig over 600 kilometer, og kan udforskes med et enkelt skipas, mens verdens største gondollift netop har beriget Val d’Isère-Tignes dette efterår. I 3.032 meters højde kan børnene få et helt nyt syn på verden, mens den nye lift tager jer med over gletsjeren, Grande Motte. Læs mere om de franske skiområder hos det digitale univers, France.fr.

PhotoCredit_Atout FranceRobert Palomba

Foto: Atout France - Robert Palomba

Verdensmesterskaberne i Alpint skiløb og Europas bedste skiresort

Med 120.000 stemmer på de sociale medier indtog skidestinationen Alpe d’Huez for anden gang i år titlen som ”Europas bedste skidestination”. Her kan børnene gå på skiskole og måske få nye venner, de kan lege med hjemme i Danmark. Alpe d’Huez byder nemlig på en dansk skiskole, og så er skidestinationen den mest solrige i de franske alper – så husk solcremen til både store og små!

Men Alpe d’Huez er ikke Frankrigs eneste toneangivende skidestination. I Val d’Isère afholdes nemlig fra d. 7. – 16. december 2018 verdensmesterskaberne i alpint skiløb for kvinder og mænd. Tag familien med til en sportsbegivenhed i verdensklasse, når skistjernerne dyster ned af de stejle pister, eller tag en skiferie i de professionelles ånd på skidestinationens 300 km pister. Området omkring Val d’Isère er også et besøg værd, navnlig bjerglandsbyen Le Fornet, som med sine gamle huse og moderne hytter har en helt særlig ånd.

PhotoCredit_Atout France_Robert Palomba

Foto: Atout France - Robert Palomba

Lyse dag og en tur med hundeslæde

Vil I som familie have mest muligt ud af jeres skitur, kan det godt betale sig at vente til vinteren går på hæld, og foråret melder sin ankomst. Forår betyder nemlig længere dage, en smule varmere vejr og mere sol. Ideelt når de små skal blive fortrolige med skiene for første gang, hvilket kræver tid og lyst til at lykkes med missionen, som for de flestes vedkommende sandsynligvis er noget sjovere, når vejret er godt. 

Men sol og varmere klima betyder ikke nødvendigvis mindre sne. Takket være de franske skidestinationers beliggenhed i bjergkædernes barske klima, varer vinteren oftest ved – og skulle den tabe til foråret, står destinationerne klar med effektive snekanoner. Skal børnene opleve ægte sne, er destinationen La Rosiere på grænsen mellem Frankrig og Italien et godt bud. Den ligger nemlig i 1850 meters højde. 

I La Rosiere kan I også opleve vinterlandskabet fra hundeslæde. Børnene skal være minimum fire år gamle for at komme med på turen, som på 20 minutter tager jer gennem sneklædte skove og bjerge. Se mere her.

Uanset om det er oplevelsen ved VM på tilskuerrækkerne i Val d’Isère, intensiv skiskole eller vintereventyr i naturen der samler jeres familie, har de franske skidestinationer noget at byde på. Så pak skiene og oplev Frankrig denne vinter!

Kategorier: Alpe d'Huez, Tignes, Val d'Isere, Frankrig, La Rosiére

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg