<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vidste du det her om ski, alperne og månen?

Udgivet af den 24-02-2021 15:23:34

Har du nogensinde tænkt på, hvorfor du for eksempel pludselig styrter på ski, eller hvorfor en ged ser speciel ud i bjergene? Vi har samlet et par historier fra vores guider – alle er selvfølgelig helt sande, eller? Kan du gætte, hvad der er sandt og falsk? 

Alpe_d-Huez_Ski-europas-bedste

Hvorfor styrter vi på pisten? 

Vi kender det alle sammen. Vi føler os flyvende. Susende ned af den røde piste med store, dejlige og brede sving. Men pludselig sker der noget, som er større end os. Det må det jo være. Vi styrter. Bare rolig; det er ikke os, der er problemet. Når vi falder på ski, så er det faktisk, fordi der bor små snekaniner under pisten, som helt tilfældigt hopper op, tager fat og river i vores ski. 

Uddannet alkoholbærende hunde  

I La Rosiére finder man bjergpasset ”Petit Saint Bernard” og ”Espace San Bernardo”, som forbinder Frankrig med Italien. Begge disse er navngivet efter Sankts Bernhards hunden. Dette er ikke tilfældigt, og der hører en lille historie bag.  

Tidligere rejste mange pilgrimme og handlende folk gennem passet. Det var en meget lang og hård tur, og om vinteren var temperaturen meget lav. For at hjælpe de mange rejsende på vej, blev Sankt Bernhards hundene i byen ”uddannet” af munke, så de kunne hjælpe de rejsende på vej. Hundene blev trænet til at gå med varme alkoholdige drikkevarer, som de bar i små tønder rundt om halsen. Det betød, at de handlende folk havde mulighed for at få noget varmt at drikke, så de kunne klare sig gennem den iskolde nat. 

I La Rosiére har man stadig ikke glemt denne historie. Så hvis du tager til La Rosiére på skiferie, vil du flere steder i byen finde Sankt Bernhards hunde i form af statuer, souvenirs og så videre. 

Én kort, én lang 

Er du nogensinde stødt på en bjergged i Alperne og tænkt: Hvaa’, der er da noget galt med dens ene ben. Hvis det er sket, så har du faktisk helt ret. Der er noget galt, men der er en helt naturlig forklaring. Bjerggeden har nemlig på bedste ”survival of the fittest-manér” formået at tilpasse sig så godt til bjerget, at dens ene ben er længere end det andet. Dermed kan den helt ubesværet og naturligt gå rundt på de skæve skråninger på bjerget.  

Skiferie 384.400 kilometer væk, nej vel? 

Vi mennesker elsker at udforske nye steder. Og tænk hvis man kunne komme til at stå på ski et helt nyt sted. Tænk hvis man for eksempel kunne stå på ski på månen. Ja, det lyder måske helt skørt, men faktisk så er det måske ikke helt så urealistisk, som vi går og tror. En tidligere astronaut, der besøgte månen, har beskrevet, at månen har et godt terræn til skiløb. Vi i Danski rejser godt nok kun sydpå til Alperne, men derfor synes vi dog stadig, at det lyder meget spændende, hvis vi en dag ude i fremtiden også kunne arrangere rejser til månen. Vil du med? 

Har du flere historier om Alperne? Så fortæl endelig om dem i kommentarfeltet!

Kategorier: Historier fra skiferien, Blandet, Guidernes fif, La Rosiére

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg