<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernes bedste fif til skiferien i Valloire

Udgivet af den 24-02-2021 15:05:41

Amalie tilbragte sidste sæson i Valloire, og hun har givet os sine bedste fif og hemmelige steder, du bør kende til, inden din skiferie til Valloire.

meilvang1-1

Hvilke pister er vores favoritter?

Valloire byder på 150 km pister, og der er stensikkert noget for enhver smag - nybegyndere som øvede.

Amera: En rigtig god blå piste! Den snor sig igennem træerne på Crey du Quart bjerget fra Valloire til Valmenier. Det er en dejlig lang piste, hvor der er rig mulighed at tage masser af sving og måske ende med et par ømme ben for enden af pisten. Det er helt sikkert en piste, der er et besøg værd - uanset niveau.

Genepi: Dernæst vil vi anbefale en rød pist som starter som en grøn pist på toppen af Le Cros Crey, men går derefter over i rød. Det er en rigtig god rød piste, og den er bestemt turen værd.

Olympique: Til sidst, til de skarpe skiløber, har vi en sort pist! For at ramme den, skal man op på toppen af Thimel. Pisten byder i den grad op til flot skiløb i høj fart. Det gør det bestemt ikke ringere, hvis man en af de første på pisten!

Hvor finder man de tre bedste børnepister?

Escargot: Med telekabinen Cred de la Brive og derefter med enten Lac de la Vielle eller TDS Brive 2 op - her kan man fange sneglen, som vi kalder den. Det er en piste, der snegler sig hele vejen ned til kabinelften. Den er grøn, lang og fyldt med små afstikkere, der byder op til leg på ski.

Myosotis: Hvis man bevæger sig hen til den anden kabinelift i Valloire, Setaz, og kommer op på toppen, skal man blot tage skiene på og køre til venstre - så finder man pludselig sig selv på den lange dejlige grønne nedkørsel. Den kører lige mellem træerne og ned forbi det fine lille kapel, hvor vi også holder vores picnic.

Selles: Pisten Selles er måske ikke helt for nybegynderen. Den er til tider lidt smal, men bestemt et besøg værd, når man føler sig sikker på de to ovenstående pister. Det er en af de eneste pister, som giver adgang fra et bjerg til et andet, og så er det ikke mindst en meget smuk nedfart!

Er der en hemmelige skijuvel/piste?  

Tager man helt op med TSD Brive 2, kan man komme hen til den sorte Conterieux. Den er ikke særlig lang, men med nyfaldet sne er den helt fantastisk og i en liga for sig. Man har den også oftest for sig selv, hvis man tager der op tidligt på dagen. Det skal lige nævnes, at hvis sneen ikke er god, bliver den hurtig lukket. Med det sagt, er det helt sikkert et besøg værd, når den er åben!

Hvor finder man de tre bedste afterskisteder?

Hotel les Gentianes: Det bedste afterskisted er selvfølgelig på Danski hotellet Hotel les Gentianes. Her vil guiderne altid være til stede og være klar på et slag kort eller en øl. Når solen skinner fra en skyfri himmel er terrassen foran hotellet et perfekt sted at nye sin kolde øl i fællesskab med de andre Danski gæster.

Le Centre: Kun 50 meter fra Hotel les Gentianes ligger den hyggelige bar Le Centre. Den er stadig ejet af den rare mand Raul, der i sin tid startede baren og det tilhørende hotel. Raul selv er ikke så god til engelsk, selvom han gør sig store anstrengelser for at prøve. Han formår dog altid at få alle gæster, franske som danske, til at føle sig meget tilpas og velkommen i hans lille sportsbar.

Mast Rock: Nede omkring skøjtebanen ligger guidernes absolutte yndlingsbar, MastRock. Her kan man nyde sin øl udenfor på den hyggelige terrasse med kyskæder og hjørnesofaer eller indenfor i en rigtig hyttestemning - her finder man også live musik hver torsdag og fredag.

Hvilke tre restauranter/cafeer skal besøges?

Au Resto: Den fine restaurant Au Resto, hvor vi også holder Fransk Aften om onsdagen, er simpelthen noget af det hyggeligste i hele Valloire. Her går selv mange lokale hen for at spise og især deres ravioli er helt fantastisk. Man kan også sidde ved den åbne pejs i midten af restauranten og stege sin egen mad. Helt klart et besøg værd!

La Maison d' Angeline: Vil du på en restaurant, der byder på god service og fransk mad fra sin bedste side, så er Maison d' Angeline lige stedet at tage hen. Udefra ligner det ikke en restaurant, men bag havelågen til den lille hvide hjørnebygning gemmer sig en perle! Racletten eller en af de mange forskellige fonduer kan varmt anbefales og nydes i den fineste franske atmosfære.

Bistronomique Chez Fred: Som gæst i Valloire har du det luksus problem, at byen byder på et utal af fantastiske spisesteder, men ét der ikke må gå unævnt hen er Chez Fred. Her lægger man stor vægt på at hygge om gæsten, og det bliver der også gjort i stor stil, mens man kan nyde den lækre mad. Til dessert kan du med god grund give dig i kast med deres bestseller - chokolade soufflé. Tro mig, den vil ikke skuffe dig, hvis du er til chokolade!

Hvilke steder er yndlings i Valloire?

Mountain Coffe: En typisk cafe, hvor der er mulighed for at nyde kaffe og kage. Jeg selv er der nede mindst en gang om ugen for at nyde en Chai Tea Latte og et stykke af deres fantastiske chokoladekage.

Resturanten på pisten Selles: Vi kalder den Bamsehuset, fordi der er en stor bamsefigur uden foran restauranten, og her finder man noget af det bedste pizza i Valloire. Det er et super sted - uanset om solen skinner eller vejret er koldt og gråt.

Kosa Kruta: Hvis man skal have sandwich eller madcrepes er caféen Krusa Kruta et stensikkert valg. Ejeren Nicolaj er en humørbombe uden lige og vil også altid være behjælpelig med at vise de bedste steder at stå på ski i Valloire, som han kender som sin egen baglomme. Skal man have lidt til den søde tand, kan man torsdag efter kl 15.30 også få churros (spanskrør). Det er en stor fristelse hver eneste uge, for nøj hvor smager de godt!

Hvad er et "must-know"?

Valloire er en lille skjult perle i alperne, som mange aldrig har hørt om, men det betyder absolut ikke, at byen ikke har noget at byde på. Tværtimod! Det er nemlig en helårsby, og det kan mærkes. I Valloire kan man hver uge skøjte, bowle, gå i biografen, høre live-musik, spise udsøgt mad, besøge den smukke kirke og meget mere. En af de ting, der også er fantastisk ved Valloire er, at der næsten altid bliver afholdt diverse specielle arrangementer. Her kan nævnes kæmpe julearrangement, stor nytårs fyrværkerishow og fællesfest. Hvem ved - måske der sker et eller andet specielt i den uge DU vælger at besøge Valloire?

Valloire og Danski Klubhotel Les Gentianes er desværre ikke en del af vores program længere. Men vi har stadig mange andre lækre skiferier til Frankrig, Østrig og Italien.

Kategorier: Frankrig, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Valloire, Guidernes fif

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg