<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Underholdende lege og gode råd til turen

Udgivet af den 24-02-2021 15:19:11

Taskerne er pakket, skiene er fundet frem og alle er klar til årets skiferie. Det eneste du har glemt at ”pakke” er underholdning til de mange timers transport i fly, bil eller bus. Transporten kan være hård og lang for både børn og voksne – men bare rolig! Her får du gode råd og sjove lege til turen.

Danski-leg-i-sne

5 underholdende lege for alle aldre  

Lege er ikke kun for børn – tværtimod. Vi lover, at disse lege er sjove for både børn og voksne.

Nr. 1: Navneleg, går ud på, at én skal sige et navn på en kendt eller kongelig, for eksempel Peter Plys. Herefter skal den næste sige et navn som starter med det samme bogstav som efternavnet – altså skal det næste navn starte med P, for eksempel Per Vers også videre. En sjov leg for både børn og voksne.

Nr. 2: 20 spørgsmål til professoren, gælder om at tænke på et dyr eller en person. På skift skal de andre i bilen stille spørgsmål om den eller det, du tænker på. Men husk på, at du kun må svare ja eller nej til deres spørgsmål.

Nr. 3: Spot bilen, går ud på, at alle i bilen eller bussen skal vælge en farve og tælle hvor mange biler, I kan se i den pågældende farve over en strækning. Legen har utallige variationer, for eksempel kan I også tælle campingvogne, hestetrailere og motorcykler. Hvis I synes det, er for let, så prøv at tælle biler med udenlandske landekoder.
Denne leg er liiidt svær, hvis man sidder i et fly, men så er der heldigvis mange andre lege at give sig i kast med.

Nr. 4: Ordtagfat, går i alt sin enkelthed ud på, at du siger et ord, for eksempel computer. Den næste skal finde på et ord, der passer til ”computer” – for eksempel ”taske” (computertaske). Det tredje ord skal passe til ”taske” også videre. Det gælder om at lave en lang ordkæde, og I kan jo skrive ned, hvor lang den bliver hver gang.

Nr. 5: Nyn en sang, gælder om at du skal nynne en sang, og så skal de andre i bilen gætte, hvad det er for en sang, du nynner. Den der først gætter sangen, skal nynne næste gang. Altså vi siger ikke, at det ikke kan lade sig gøre at lege denne leg i et fly eller en bus – men husk på ikke at være til gene for andre.

Gode råd til turen

Det er sjovt at lege – men skal vi være helt ærlige, så kan hverken voksne eller børn holde til at lege i alle de timer, som det tager at komme frem til skidestinationen. Men det betyder ikke, at turen skal blive træls og føles lang af den årsag. Her får du nogle gode råd, som er uundværlige til turen:

Hold aktive pauser

hvor både du og børnene kan brænde noget krudt af og få rørt kroppen. I kan eventuelt medbringe en bold eller sjippetov hjemmefra, som I kan bruge. På de fleste rastepladser er der legepladser, hvor børnene kan lege, mens I spiser frokosten stående eller gående.

Elektronisk underholdning

Det moderne elektronik virker måske overflødigt, når I er kommet frem til skidestinationen, men på turen derned kan det være en god idé med en computer, tablet eller lignende som børnene kan underholdes på – eventuelt med en film, som hele bagsædet kan hygge sig omkring.

Gå aldrig ned på snacks

Et af de vigtigste råd! Mandler, rosiner, snoller, juice, små sandwich eller rugbrødsmadder – alle jeres favoritter! Rigeligt med proviant kan altid redde en presset stemning i bilen, men det er en god idé at have de fleste snacks med hjemmefra, hvis du skal køre selv eller med bus, da mad på tankstationer kan være dyre. Brug eventuelt en lørdag inden skiferien på at bage pølsehorn og pizzasnegle.

Skab hygge

Med hygge føles det turen lidt bedre. Selvom taskerne er pakket til bristepunktet og der ikke kan klemmes mere ind, så er det en god idé med en lille pude eller tæppe til at skabe hygge i bilen, på bussædet eller i flyet.

Tjek reglerne ved kør-selv

Husk at tjekke reglerne i det enkelte land. I nogle lande er det for eksempel et krav, at du har gule refleksvester til alle personer i bilen, og andre steder er snekæder for eksempel et krav. I Frankrig er det også et krav, at du har et alkometer i bilen. Desuden er det også en god idé at tjekke op på eventuelle afgifter på motorveje i udlandet samt om du skal igennem tunneller eller andet, som har lukket på nogle tidspunkter af døgnet – det ville være træls at holde der og skulle vente.

Så er der ikke andet at sige end god tur! Vi hos Danski håber, I får en god rejse, fra det sekund I går ud af døren, til I er hjemme igen.

Kategorier: Italien, Frankrig, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg