<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Val Thorens

Udgivet af den 24-02-2021 15:27:28

Magnus, Stine og Anne har været Danski-guider i Val Thorens i sæsonen 2016/17. Læs med her og få deres bedste råd og fif til en skiferie i skønne Val Thorens.

Domaine-skiable@J.Clatot-OT-Val-Thorens-381

Her skal I stå på ski

I Val Thorens, samt i De Tre Dale, har vi rigtig mange favoritter, både for begyndere, øvede samt i off-pisten.

Pisten Moraine er en af de klare favoritter i Val Thorens-området. Det er en blå piste, men den skal bestemt ikke undervurderes! Pisten er lang og bred, og du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du får nok fart på. Du finder pisten ved at tage liften Moraine. Du kan gøre turen lidt længere – og flottere – ved at tage liften Col i forlængelse til toppen.

Hvis I vil udfordres lidt mere, er pisten Col de l’Audzin helt sikkert et besøg - eller syv – værd. Denne piste starter i 3.200 meters højde, og har det lækreste, lange røde stykke både som ny præpareret og i nysne. I finder den ved at tage kabineliften Cime Caron til toppen.

I Meribel-dalen er vores klare favorit pisten Combe du Vallon, som starter i 2.952 meters højde på toppen af Mont du Vallon. Det er en lang rød piste, som ligger helt uforstyrret af andre pister og lifter. Den findes ved at tage gondolen Mont Vallon til toppen.

På en skiferie er fokus selvfølgelig på skiløbet, og Val Thorens-området består af 125 kilometer piste, så her kan I få en del tid til at gå.

Tager I herned med et ønske om lange dage på ski, samt at undgå at køre på de samme pister om og om igen, anbefaler vi, at I har liftkort til De Tre Dale. Her er der tale om mere end 600 kilometer piste, hvilket burde være nok til at holde jer beskæftiget.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Val Thorens-dalen består af rigtig mange blå pister, og det betyder at hele familien kan bevæge sig rundt i størstedelen af området uden besvær. Der er dog deciderede børneområder i Val Thorens. Espace Junior er en grøn børne- og begyndervenlig piste, som fortsætter ned til to forskellige indhegnede børneparker. Lidt længere nede ligger området Les Menuires, som besidder flere børnevenlige zoner.

Hvis I rejser med meget små børn, så kan I overveje at finde en desination med vores børnekoncept Snowyclub.

Val Thorens' hemmelige juvel 

Her er vi ikke i tvivl! Orelle-området , også kaldet den fjerde dal, har nogle dejlige, lange blå og røde pister. Hvis I kommer af sted tidligt om morgenen er der chance for at have pisterne helt for jer selv – og så får I også lige morgensolen med. Perfekt! Ønsker I at stå på ski i Orelle-området, er det nok med det lokale liftkort.

Her skal I på afterski

I Frankrig er afterski-konceptet ikke så stort, som det er i eksempelvis Østrig. Her foregår det lidt anderledes! Hvor det normalt foregår i fuld uniform; altså skibukser, skistøvler også videre til de søde toner fra en hvis Hr. Hinterseer eller DJ Ötzi, er det noget andet her.

I Val Thorens tager I typisk hjem efter endt skiløb, går i bad og spiser aftensmad, før I tager ud i byen og fester til langt ud på natten. Selvom denne form for afterski rammer skønhedssøvnen, har byens sprudlende natteliv, selvfølgelig sammen med det fantastiske skiløb, været med til at sætte Val Thorens på verdenskortet.

Når I skal på afterski i Val Thorens, så skal I forbi det velkendte La Folie Douce. Det er en bar/restaurant, som ligger på pisten. Efter klokken 14.00 åbner baren for alvor, og live-dj’s spiller musik på balkonen og skaber en stemning, som I skal lede længe efter. Det SKAL opleves!

Et andet afterski-sted er Café SneSko. Det er er en gammel Danski kending, som omtrent alle danske skiløbere har hørt om. Det er ikke et stort sted, men den energi personalet og gæsterne har sammen er ubeskrivelig! Det går op i en højere enhed så snart musikken spiller – vi lover jer en fest fra start til slut! Fra klokken 18.00 hver dag er der livemusik med en række danske kunstnere som kommer tilbage år efter år.

Le Monde er omtrent det eneste sted i Val Thorens, hvor folk kommer væltende ud klokken 18.00 i skistøvler, med skiene i den ene hånd og en øl i den anden. Så hvis I vil have lidt ægte afterski-stemning med østrigsk og tysk musik, så er baren Le Monde helt klart et besøg værd.

Her skal I spise 

Rendezvous er en restaurant som har alt hvad hjertet begærer. Du kan få klassiske franske retter som Fondue og Tartiflette, samt velsmagende europæiske og amerikanske retter som stenovnsbagte pizzaer, risotto, burgere og steaks. Restauranten har desuden også en stor terrasse ud mod pisten. Her kan I sidde i solen og nyde jeres frokost. Rendez Vous ligger på Rue du Soleil i den nedre bydel.

John’s Scandinavian er en af de restauranter vi anbefaler mest. De laver velsmagende europæisk/skandinavisk mad af god kvalitet. Her får du både store steaks, lækker fisk, skaldyr og meget andet. Restauranten ligger på Rue de Gebroulaz i den øvre bydel.

Skal I ud og spise på pisten i Val Thorens, kan vi varmt anbefale Chalet de la Marine. Restauranten er anbefalet af Michelin-guiden, og priserne taget i betragtning er det helt klart et besøg værd. Her kan du få meget velsmagende franske og europæiske retter til rimelige penge, samt et anbefalelsesværdigt kagebord. I finder restauranten ved at tage liften Cascades. I stiger ud mod højre og holder til venstre ned ad den blå piste Dalles.

Sidst men ikke mindst vil vi anbefale Restaurant og bar 360°. På denne restaurant er der noget for enhver smag! Øverst ligger en fin hyggelig restaurant med en stor flot terrasse.
I underetagen finder I blandt andet en self-service restaurant, burgerbar og pizzeria. Derudover kan I få sushi, wok og meget mere. Restauranten ligger meget centralt, og er beliggende ved lifterne Portette og Moraine.

Vores favoritsteder i Val Thorens

Restaurant og bar Favela er et af de steder, vi befinder os meget – blandt andet på grund af den fuldstændig fantastiske beliggenhed! Desuden laver de lækre, latinamerikanske drinks og velsmagende mad. Favela har en kæmpe terrasse med sol hele dagen, hvilket gør det til et oplagt sted til at drikke en øl eller sodavand efter en lang dag på pisterne. Favela ligger på Rue de Gebroulaz – også kaldet Barstreet – i den øvre bydel.

Derudover er Café SneSko en af vores favoritsteder her i Val Thorens. Det er et mekka for danske og skandinaviske gæster, og der er altid fed stemning! Livemusikken er et kæmpe hit – især med hjælp fra de altid glade bartendere.

Hvis I ikke finder os en af ovenstående steder, så er vi på La Folie Douce. Her er der fest og farver, og I vil altid gå hjem med et smil på læben! Det kan naturligvis være fordi I ikke går hjem, men står på ski – og det er altså en sjov udfordring efter et par øl eller fem. 

Det skal I vide om Val Thorens 

I skal vide at Val Thorens, og de omkringliggende dale, er et fuldstændig fantastisk skiområde for alle niveauer lige fra begyndere til eksperter! Men der er også meget andet i Val Thorens, hvis I vil have et par timer uden ski. I finder blandt andet verdens højeste zip-line, en 6 kilometer lang kælketur, snescooter safari, gokart i sneen og meget andet. Der er altså rigtig mange årsager til at skiferien skal gå til Val Thorens!

Kategorier: Val Thorens, Frankrig, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg