<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Val d'Isere

Udgivet af den 24-02-2021 15:41:45

Frederikke & Christian har været guider for Danski i sæsonen 2016/17. Hele sæsonen var de i skønne Val d’Isère – og de kan kun anbefale dig at bestille en skiferie hertil!

Danski-ValdIsere-Magnus-Frederikke

Hvad er Val d’Isère? Tro det eller ej, så er spørgsmålet ikke særlig nemt at svare på. For os guider, som har haft dette fantastisk sted som hjem i flere måneder, vil sige at Val d’Isère er ubeskrivelig. Men vi vil alligevel forsøge at sætte nogle ord på dette sne-paradis.

Området bliver betegnet som Verdens Bedste Skiområde med mere end 300 kilometer pister og to gletsjere, som er forbundet af 156 pister. Men Val d’Isère er meget mere end bare det!

Området tilbyder en skiferie til børnefamilien, grupperejsende, par eller for de unge rejsende. Val d’Isère betragtes ikke som et ski-ressort, men som en autentisk by. Byen havde liv og sjæl allerede inden man gjorde stedet til et af de mest populære skiområder i verden. En sådan ski-destination i Alperne finder du ingen andre steder!

Du står op til en by som i vinterhalvåret er turistet og fyldt med mennesker fra forskellige nationaliteter. Turisterne kommer fra nær og fjern, men fælles for mange er, at de kommer igen og igen. Alle sammen af samme årsag – de faldt for byen første gang de var her! Når du går ud om morgenen og bukker hovedet bagover, får du et glimt af de rustikke, sneklædte bjerge. Dét syn følger dig resten af dagen og giver fornyet energi!! Når solen skinner skaber det en kontrast mellem de hvide bjerge og den dybblå himmel, og det giver en uforklarlig afhængighed til stedet.

Her skal I stå på ski

Det er meget omdiskuteret blandt os guider, hvilke bestemte steder og pister, som er vores favoritter her i Val d’Isère, da udvalget er rigtig stort. Men vi blev enige om, at hvis I ønsker en smuk og lang tur på ski, så skal I tage toget Funiculaire fra Val Claret i Tignes hele vejen op til La Grande Motte. Her finder du det højeste punkt i Espace Killy. Udsigten tager pusten fra dig, og du føler, at du står på toppen af verden! Når du har fået taget de billeder som skulle tages, løber du ned af Glacier eller Descente og rammer derefter den blå piste Génépy. Denne piste er ikke blot er en af de flotteste ture i området, men også et af de mest fredfyldte, da pisten sjældent er proppet med mennesker.

Hvis I derimod er til fart over feltet, en udfordrende hældning, og altså er en garvet skiløber, så er den røde piste Arcelle et fantastisk sted at give den gas! Arcelle ligger i det smukke område Le Fornet, som er et område der sjældent er fyldt med mange skiløbere. Du kan her nyde dit eget selskab med et par høretelefoner i ørerne, og få mange kilometer i benene i rolige omgivelser, hvilket nærmest kan betragtes som ren terapi!

Tag ud i kanten af området

Men ovenstående er blot pister. Ønsker I en hel dag på ski, hvor I virkelig kommer ud i kanterne af området, så anbefaler vi at tage til Les Brévières, som ligger i kun 1550 meters højde. Du kan starte ved punktet Aigulle Percée, som du kan komme til fra både Le Lac og Val Claret i Tignes. Her kan du tage et meget langt løb ned af Corniche, hvor du senere rammer Rhododendron. Her følger du blot den blå piste hele vejen ned i igennem skov området, forbi dæmningen, forbi søen og hele vejen ned, hvor du ikke kan komme længere. Dét er en fantastisk tur!

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Les Brévières er en fantastisk tur for dem, som ikke har været på ski mange gange før!

I selve Val d’Isère er der mange grønne pister for nybegynderne, hvis I blot kører ned af den blå piste eller grønne piste fra toppen af Olympique liften. Her kan I enten vælge imellem Verte eller Diabold, som fører ned mod liften Borsat. Fra toppen af denne lift finder du nogle skønne, grønne pister for dem, som ønsker dette niveau.

Tignes er oftest for de garvede skiløbere, men derimod passer Le Fornet perfekt til børnefamilier og nybegynderne. Pisterne er aldrig helt proppet med folk, og der er plads til at hele familien kan flotte sig på de mange blå pister i Fornet-området. Fornet-gletsjeren kan også klart anbefales til begyndere, da hældningen på ingen måde er så udfordrende, som på gletsjeren Grand Motte.

Val d'Iseres hemmelige juvel 

Her i skønne Val d’Isère er der ikke kun én hemmelig juvel – hele byen er nemlig en skjult juvel, som bare skal opleves!

Er du i tvivl om, hvor meget sne der er i Alperne? Frygt ikke!

Her skal I på afterski

Efter en hel dag på ski i Espace Killy føler du dig træt og tørstig. Derfor tager du det sidste løb af Orange oppe fra Olympique-liften og rammer La Folie Douce, inden den drejer ned til skovene i La Daille. Her møder du en stemning som konsekvent kun findes på La Folie Douce! Deres personale lever for at underholde dig og de andre – og det er så fedt! Her møder du også Kelly, som skaber en stemning som er helt unik, og du bliver grebet af atmosfæren. Sluk din tørst med en kold øl eller et glas rosé, læn dig tilbage – eller dans på bordene. Gør hvad du har lyst til og nyd din afterski i omgivelser, som du bliver helt afhængig af.

Når ’Cause We Love You har spillet klokken 17.00, og La Folie Douce takker af for i dag er det ikke slut. Du tager, sammen med resten af de rødkindede skiløbere, ned af pisten og med bussen direkte ind til centrum af Val d’Isère. Her står du af ved Rond Pond de Piste, hvor Coco Rico fortsætter din afterski indtil klokken 20.00. Herefter smører du stemmebåndene med noget aftensmad og fortsætter selvfølgelig på Saloon Bar med en god omgang Beer Pong herefter.

Med andre ord er der altså rig mulighed for afterski i Val d’Isère!

Her skal I spise 

Når I ønsker at få nogle franske smagsoplevelser på jeres skiferie, er der et hav af muligheder! Vi guider har dog forelsket os i et par steder, hvor madoplevelsen er helt i top.

Når vi hungrer efter franske specialiteter som tartiflet og fondou, så går vi – uden at tøve – på L’etable d’Alain, hvor du endnu engang får en autentisk stemning med i bestillingen. Når vi er ude efter et godt glas vin til maden og en nationalret, så går I aldrig galt i byen ved Viktors! Her kan et glas af husets vin altid nydes med en antricot dertil.

Vores favoritsteder i Val d'Isere 

Det bedste ved skiferien er at stå op om morgenen, hoppe i skitøjet, spænde dine skistøvler tage skiene på nakken velvidende, at der er ny præparerede pister klar til dig på bjerget. Men som nævnt før, så er Val d’Isère meget mere end bare det!

Er du ikke den store ski-entusiast, men nægter at sidde hjemme i grå Danmark, så kan du gå en tur i den lille, fantastiske Alpe by. Selvom byen er mindre, har den en håndfuld af muligheder. Du kan for eksempel sætte dig i solen udenfor Roxy og få en wrap med en kold sodavand. Herefter kan du se butikkernes udvalg af sæsonens lækre skitøj. Du kan også tage på shopping i den hyggelige butik Unplugged, hvor du møder Stefan, som giver en service uden lige! Glem ikke at hilse på hans søde hund, Wifi.

Er du til maksimal afslapning, så har byen et sportscenter med svømmehal og mulighed for træning i et fitnesscenter. Centeret har også en lækker spa- og kurafdeling, hvor du kan slå hovedet fra og få løsnet alle de anspændte muskler fra dagligdagen.

Det skal I vide om Val d'Isere 

Vi har nu forsøgt at give et indblik i hvad Val d’Isère tilbyder din skiferie. Men selvom vi har prøvet at beskrive, hvad du kan forvente af stedet, vil du aldrig kunne læse sig frem til, hvad Val d’Isère egentligt giver. Stedet skaber minder for livet, og vi lover, at du får lyst til at komme tilbage år efter år

Val d’Isère er en ældre, autentisk Alpe-by, som udstråler så meget liv og sjæl. Dét mærker du allerede i de første skridt, du tager på hovedgaden. Vi lover, at Val d’Isère kommer til at tage pusten fra dig.

Kategorier: Val d'Isere, Afterski, Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg