<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Montgenevre

Udgivet af den 24-02-2021 16:11:24

Rikke har været Danski-guide i Montgenèvre sæsonen 2016/17. Hun har forelsket sig i området – og det er ikke uden grund! Her er der nemlig mulighed for at give jer i kast på intet mindre end 104 kilometer piste, som fordeler sig i tre afdelinger.

Montgenevre

Er tiden er inde til at finde ud af hvor næste skiferie skal gå til? Så vil jeg anbefale Montgenèvre! Her har I mulighed for at stå på ski sammen, selvom I ikke er på samme niveau – og det er bare én af alle de skønne ting, som byen byder på.

Her skal I stå på ski

På nordsiden er det største område her i Montgenèvre i Frankrig. Her finder i også ’gryden’ – en bjergside med to stolelifter og to træklifter. Netop her finder i den stejleste sorte piste og den bedste grønne piste – her kan I altså tage samme lift op, men stå hvert sit sted. Bedre bliver det ikke! For at komme til mit yndlingssted skal I tage til L’Aigle, som er det højeste punkt på hele 2648 meter. Turen ned derfra med Souréou, som er en lang, rød piste, er helt fantastisk! Her kan I få godt med fart på og samtidig køre med brede sving.

Det andet område er sydsiden, hvor det er lidt mere teknisk svært. De to længste røde pister finder I herover, hvor områdets hyggeligste blå skov-piste også ligger.

Det sidste område er Claviere, som er på den italienske side af Montgenèvre. Her kan I hurtigt mærke forskel fra den franske side, da pisterne er bredere og bedre præparerede. Herovre kan I få nogle fantastiske lange ture, og dette er også mit yndlingsområde – absolut et besøg værd!

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Ved skiskole huset er der et område med en træklift og et bånd som går op på en rigtig god børnebakke. Dette er også et godt område, hvis I ikke har stået på ski før. Her kan I tage de første ture ned, hvor der også er mulighed for at køre lidt slalom.

Hvis I gerne vil udfordres lidt mere, kan I tage op med Chalmettes-liften, hvor den grønne piste Créte ligger i starten af vejen ned til byen. Her kan alle være med, og det er også det bedste steder for børn, som gerne vil prøve lidt mere end børnebakkerne ved skiskole-huset midt i byen.

Hvis I rejser med små børn, kan vi også anbefale at rejse med vores koncept SnowyClub. Her er der mulighed for børnepasning, dansk skiskole og underholdning for børnene.

Montgenevres hemmelige juvel 

Hvis I gerne vil prøve noget, som ikke alle kender til, skal I booke en bjergguide og køre noget af det fantastiske off-piste som ligger rundt omkring i området. Der er mange lokale som tager til Montgenèvre for at stå off-piste, og det gør de af to grunde! Den første grund er, at der er utrolig mange smukke og lange ture. Den anden grund er, at der ikke er mange som kører off-piste, så her er der virkelig tale om first-track.

Her skal I på afterski

Når benene er ved at være trætte og maven hungrer efter en kold øl, så kan Rois Mage anbefales! Stedet ligger lige midt i byen og har en lækker solterrasse, hvor I kan nyde en kold øl og slappe af efter dagens skiløb.

Senere på eftermiddagen åbner Boom Bar, som er byens bedste bar! Her kan I få en lækker frisk drink og nyde noget stille musik.

Hvis I vil have en virkelig lækker drink, så laver Tourmente byens bedste drink! Alle drinks er med hjemmelavet sirup – behøver jeg sige mere? Det sted skal besøges!

Her skal I spise 

På sydsiden finder I områdets bedste sted, hvis I vil spise på pisten – Les Terrasses. Navnet er ikke uden grund – de har nemlig en kæmpe terrasse, hvor I kan nyde solen og et lækkert måltid. Det er også næsten det eneste sted på pisten, hvor I kan spise – ellers skal I ned til byen. Hernede finder I til gengæld også en masse lækre spisesteder.

Hvis I gerne vil spise fransk, så skal i prøve La Cave. Det er en oste og pølsebutik om dagen, og når aftenen falder på serverer de noget af det bedste franske mad!

Er du mere til bøf eller fisk, så skal du tage på Le Trio. Det er uden tvivl mit favorit spisested her i byen!

Mit favoritsted i Montgenevre 

Claviere som er på den Italienske side af Montgenèvre er mit favoritsted. I mærker hurtigt en forskel fra den franske side – bedre pister og bredere pister. Herudover kan I få nogle lange, skønne ture. Ta’ ikke hjem fra skiferien uden at have været her.

Det skal I vide om Montgenevre 

Montgenèvre er en hyggelig ski-by, hvor I både får skiløb i Frankrig og Italien. Det er et område, hvor I kan det hele – men ikke større end at I kan finde rundt. Det er et sted med underholdning både om dagen og om aftenen, ja faktisk har Montgenèvre alt hvad der skal til for at få en perfekt skiferie.

Montgenevre er ikke en del af vores program længere, men vi har stadig 18 skønne destinationer i Alperne. Tryk på den grønne knap herunder og se mere.

Kategorier: Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Montgenévre, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg