<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Sölden

Udgivet af den 24-02-2021 15:48:26

Hvis du skal på skiferie til Sölden, så kan du her få vores guider, Frederikke og Sabinas, bedste fif og gode råd. De var Danski guider i sæsonen 2016/17 og kan varmt anbefale Sölden som skidestination!

Solden-danski-guider

Vores favoritpister 

Det er et svært valg, da der er så mange lækre pister her i Sölden! Men vi kom frem til, at vores favorit piste her i Sölden må være den brede boulevard på Tiefenbach-gletsjeren, også kaldet den blå piste nummer 38. Dernæst er den populære røde piste nummer 11 også helt fantastisk – dog mest om morgenen! Her er der nemlig mulighed for at få god fart på, og samtidig er der plads til store, lækre sving. Derudover har vi nok en svaghed for den røde nummer 7a, som er en hyggelig piste mellem træerne ned til Gaislachkogel-kabineliften i byen.

Generelt er skiløbet i Sölden rigtig godt! Sölden ligger højt og har en gletsjer, hvilket gør at der næsten altid er garanti for at have en god dag på ski.  Sölden har mange brede både blå og røde pister – men der er selvfølgelig også sorte og World Cup Banen, hvis du er en rutineret skiløber og gerne vil udfordre dig selv. For de meget habile skiløbere kan terrænet dog hurtigt blive løbet igennem, og mange er glade for at tilkøbe en dagsbillet på deres liftkort til naboterrænet Obergurgl.

Netop fordi der er mange forskellige pister her i Sölden, er det et meget populært område. Det er et overskueligt område med få nedgange til byen, så på den måde er det også et trygt sted at have dine børn.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Der er mange gode, brede blå pister til børnene, men den bedste piste for de helt små er på toppen af liften Zentrum Shüttle, piste nummer 50. Derudover er børnepisten på toppen af liften Giggijoch, til venstre ved tallerken liften, også er et godt alternativ til de helt små.

Til de lidt større børn anbefaler vi den blå piste nummer 15. Udover at pisten er god til at øve sving på, så benyttes en del af pisten også til Fun Slope, som er en børnevenlig Fun Park med små bakker og forskellige udfordringer, som børnene enten skal hoppe over eller køre under.

Hvis det er første gang du – eller dine børn – skal på ski, så er det altid en god idé at bestille skiskole.

Söldens hemmelige juvel 

Den hemmelige skijuvel i Sölden er den sorte piste nummer 25! Pisten er tit og ofte næsten uberørt – selv efter middag. Den ligger lidt for sig selv og har sin egen lift op. Den er helt sikkert et besøg værd, hvis du er en god skiløber.

Her skal I på afterski

Det bedste afterski-sted i Sölden må være Schirmbar. Her er virkelig gang i den – hver dag! I bedste østrigske afterski-stil bliver der skrålet og danset på bordene til alle de kendte østrigske hits. Der er altid mange mennesker, og i højsæsonen er det en fordel allerede at komme senest klokken 15.30 for at få et bord.

Et andet afterski-sted som bestemt er et besøg værd er Weinfassl. Det er et lille hyggeligt, lokalt sted, men danskerne har gennem tiden sat sit præg. Når stemningen er der, så spilles diverse danske hits som Himmelhunden, Volvo også videre. Tidligere var stedet det gamle lifthus i byen, hvilket også gør stedet unikt på en helt anden måde, end mange andre steder. Mange af Danskis stamgæster anser også stedet som deres andet hjem her i Sölden. Ejeren af Weinfassl hedder Aga, og han laver selv sin kendte grankogle snaps, som de fleste ikke kommer hjem uden og have smagt – om man kan lide den eller ej.

Det tredje afterskisted som er et besøg værd er Marco’s. Her er gang i den, og god stemning i bedste østrigske stil, med alle de gode hits. I løbet af sæsonen er der cirka hver anden uge forskellige østrigske kunstnere og optræde. De spiller diverse østrigske afterski-hits, og det har været med til at skabe god stemning. Stedet ligger lige når I kommer ned af pisten midt i byen, hvilket også gør det ekstra populært.

Her skal I spise 

Hvis I skal ud og spise i Sölden, vil vi anbefale jer at besøge en – eller flere – af disse steder. Her går I ikke galt i byen!

Corso ligger centralt i byen, og der er altid rift om pladserne, hvilket er helt forståeligt! Her serveres lækker mad, og vi har endnu ikke oplevet noget, som ikke var godt. Både en saftig bøf, lækker salat eller en god pizza kan klart anbefales.

Gusto ligger lidt længere nede af hovedgaden, hvor der serveres lækker italiensk mad. Deres pizzaer er fantastiske og virkelig store, hvilket kun er et plus!

Jati ligger nærmest midt på hovedgaden, og det er et top moderne og hipt sted for dig der elskere en god burger! Her er mange forskellige, spændende burgere – og sideorders. Det er virkelig anbefalelsesværdigt at snuppe en burger og en omgang sweet potatofries på Jati – du kan i hvert fald finde os der!

Vores favoritsteder i Sölden

Vores favoritsted i Sölden må nok være hele Tiefenbach-gletsjeren. Her er bare fantastisk! Snekvaliteten er i top, selvom solen skinner – så du finder faktisk ikke et bedre skiføre end her.

Derudover er et af favorit stederne også restauranten Gampe Thaya, som ligger ned af den røde piste nummer 11. Her afholder vi vores picnic i sæsonen 2016/17, og restauranten har en skøn terrasse, som er helt fantastisk når solen skinner. Derudover er maden også virkelig god, og vi mener også, at det er her I kan få områdets bedste gullaschsuppe – og desserten Keisersmann er også et must-try! Det er er genialt efter en lang dag på ski.

Til sidst må vi også indrømme, at et af vores favoritsteder er Almrauch. Det er her festen fortsætter, når I ikke vil hjem efter afterski! Det er både et festligt og hyggeligt gå-i-byen-sted, som holder åbent til langt ud på natten. Der spilles en god blanding af tyske afterskinumre, de hits I kender fra i dag, og gode gamle klassikere. Alle kan synge med!

Det skal I vide om Sölden 

Kabineliften ved Giggijoch er helt nyrenoveret og åbnede i november 2016. Det er en otte personers kabine, med rulletrappe derop, så det er slut med lange køer om morgen. Det er utrolig bekvemt og hurtigt at komme op på bjerget – det tager faktisk kun ni minutter op til Mittelstation.

Det siges desuden, at Sölden er et af de områder i Østrig, hvor solen skinner allermest – og hvem kan ikke lide det?

Kategorier: Afterski, Sölden, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg