<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tag på sæson som skisliber

Udgivet af den 24-02-2021 15:23:18

Hvis du vil arbejde med ski en hel sæson, så er du måske Danskis nye skisliber? Andreas på 25 år har været på sæson for Danski i tre år – senest i sæsonen 2016/17 som skisliber. Andreas er nemlig vild med ski!

Andreas-Due-skisliber-Danski

Ski, ski, ski

Livet som skisliber for Danski er en blanding af hårdt arbejde og frihed. Som skisliber bestemmer Andreas næsten selv sine arbejdstider. Han skal dog være i skiudlejningen hver dag fra klokken 18.00 – 19.00. På transferdage arbejder Andreas næsten hele dagen, da han tager imod nye gæster og sørger for, at de får det rette udstyr.

Når jeg har sørget for, at gæsterne har fået udstyr der passer til dem, så er mit arbejde, at deres ski er slebne og klar til endnu en dag på ski. Det er fedt når gæsterne kommer hjem fra en dag på pisterne og roser deres ski. Så ved jeg, at jeg har gjort mit arbejde godt, fortæller Andreas.

Andreas synes, at det bedste ved at være skisliber er, at levere et par skarpe og ny voksede ski til gæsterne. Her kan Andreas se i øjnene på gæsterne, hvor meget de glæder sig til at komme på ski. Og Andres synes, at det er fedt, at kunne give dem det rette udstyr, så glæden varer ved.

Skiudlejning og skiløb

Når det ikke er transfer dag, hvor Andreas har åbent stort set hele dagen i skiudlejningen, så har han faktisk meget frie tøjler til at planlægge sin arbejdstid – så der bliver også tid til at stå på ski.

Jeg elsker at snakke om ski. Hvis gæsterne spørger ind til noget omkring ski og skiudstyr, så fortæller jeg gerne. Det er min store passion, og det er fedt at få lov til at arbejde med min passion en hel sæson – både i skiudlejningen og på pisterne, siger Andreas.

Få styr på dit håndværk 

For at komme på sæson som skisliber, skal man have et godt kendskab til ski og støvler. Du skal som skisliber hos Danski også selv have prøvet at slibe og vokse ski, inden du tager på sæson, da der skal slibes rigtig mange ski i løbet af sæsonen.

Sæsonen 2016/17 var første sæson, hvor vi havde en plansliber i skiudlejningen. Det var helt nyt for mig, men rigtig fedt at jeg har kunne tilbyde en bedre service over for gæsterne – og samtidig lære noget nyt selv, fortæller Andreas.

Før Andreas rejste til Alperne, var han blevet godt klædt på af Danski på et kursus. Her fik han et indblik i jobbet som skisliber samt redskaber til at håndtere de mange gæster.

Livet på sæson 

Andreas har hele sæsonen boet sammen med resten af Danski-personalet i Alpe d’Huez. Andreas synes, at man kan sammenligne livet i Alperne med hverdagen på en efterskole, hvor man bor og spiser sammen. Andreas har fået et rigtig tæt forhold til de andre der er på sæson. Når Andreas har fri er der altid nogen at lave noget med – hvad end det er at stå på ski, se en film eller tage ud på eventyr.

Savnet til Danmark 

Andreas har det fint med at være hjemmefra, da han ikke er den store fan af den danske vinter. Andreas’ mor synes dog, at det er hårdt at Andreas har været på sæson de sidste tre år, og han dermed ikke har været hjemme til jul og nytår.

Jeg brænder virkelig for livet på sæson. Selvom jeg savner venner og familie – og ikke er hjemme i julen, så er det livet hernede, jeg elsker. Min familie og venner har også været gode til at besøge mig, så savnet har ikke fyldt i hverdagen, siger Andreas.

En oplevelse for livet 

Hvis du vil være skisliber for Danski, så kan du forvente at få en oplevelse for livet. Andreas er heller ikke i tvivl om, at han skal på sæson igen for Danski.

Det har været en rigtig god sæson, og jeg er slet ikke færdig med at være på sæson. Vi ses igen næste år! Hvis du skal være min nye kollega, vil jeg anbefale, at du allerede nu begynder at interessere dig for ski, skistøvler og pleje heraf, fortæller Andreas.

Andreas siger desuden, at en god skisliber skal have gåpåmod, være udadvendt og altid være smilende. Det kommer man rigtig langt med.

Vil du gerne være skisliber for Danski?

Kategorier: Historier fra skiferien, Blandet

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg