<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ta' på herreskitur til Ischgl

Udgivet af den 24-02-2021 15:55:26

I Ischgl har man formået at få to ting til at gå op i en højere enhed: Det er et virkelig godt skiområde kombineret med klassisk, østrigsk atmosfære. Begge dele er meget velegnet til herregrupper, der gerne vil på ski. 

Ischgl-skiferie-9

En skiferie med alle gutterne – det lyder ikke tosset, vel? Et par dage med masser af kolde øl, fedt skiløb og dans på bordene i skistøvler. Herreskiture er blevet mere og mere populære på tværs af lande og aldersgrupper, og især én destination skiller sig ud, når det kommer til en herreskiferie: Ischgl i Østrig. 

Hvorfor er herreskiture så populære?

Hele formålet med en herreskitur er at slippe tøjlerne lidt. Her skal man helst ikke planlægge meget mere end hvilken piste, man skal prøve næste gang, hvor næste måltidmad skal indtages og hvor øllene skal drikkes, efter dagens skiløb. En dag ad gangen - én ting ad gangen. Det gælder naturligvis også om at vise sig frem på ski; hvem tør, og hvem har de største tekniske færdigheder? Det er jagten på oplevelser, konkurrencer om magt og ære på pisterne og i baren, og alt det ukendte, der kan folde sig ud.  

5 grunde til, at Ischgl er populær til herreskitur 

NR. 1 – Herregrupper overalt

Du skal ikke gå mange meter ned ad den centrale Dorfstrasse, før du støder på den første feststemte herregruppe på udflugt. Der er masser af herregrupper i byen, men bare rolig – der er også noget godt til øjnene, hvis det er det, I søger. 

NR. 2 – Skiløb for alle 

235 pistekilometer fordelt på blå, røde og sorte – toppet med et topmoderne og velfungerende liftsystem, fartmålingsbaner og funparks. Hvis du er til off-pisten, så er det også muligt her. Der er altså noget til alle. 

NR. 3 – Toldfri shopping 

I kan tage på en halvdagsudflugt til det toldfrie Samnaum, hvor en kold øl venter – og endda en billig en af slagsen. Vær dog indstillet på et langt glidestykke og ikke mindst en lidt træls gondollift, når du skal tilbage igen.  

NR. 4 – Barer overalt

Hvis du bliver tørstig i løbet af dagen, så er der et stort udvalg af lækre barer, som du kan besøge. Du skal ikke tage hjem fra skiferien, uden at have besøgt det legendariske Paznauner Taja. Her begynder rytmeboksen at dunke med schlagerhits over middag, og det er en fest, du ikke vil gå glip af. 

NR. 5 – Fest på fest 

Når du er tilbage i byen, så kan du være sikker på, at der er masser af folk i gaderne på vej fra den ene fest til en anden. Festen i byen kan foregå på Trofana Alm – to etager med feststemte mennesker og syng-med-stemning. Med andre ord: Den helt perfekte dag efter en dag på ski! Hvis du er mere til bobler, så besøg nabobaren Champagnehütte - som navnet antyder, så er der masser af bobler. Er du til letpåklædte dansepiser, så besøg Schatziebar. Behøver vi at sige, at du kan finde alle slags fester i Ischgl? Du skal bare vælge - eller gå fra fest til fest. 

danski-skiferie-ischgl-oel

Her skal I spise 

Hvis der ikke kun skal øl i maven, så har Ischgl også nogle rigtig gode spisesteder. Lad os anbefale: 

  • La Nona, hvis du er til lækre pizzaer 
  • Steakhouse, hvis du er til store bøffer 
  • Sunnalm, hvis du er til klassiske tirolerretter 
  • Lucy Wang, hvis du er til asiastisk mad som eksempelvis sushi 
  • Bauernküche Lobo, hvis du er til en schweinhaxe 
  • Videralp, hvis du er til lækre spareribs og kolde øl  

Ischgl-skiferie-2

Rodelabend: En oplevelse for livet

Hver mandag og torsdag aften kan du for cirka 150 kroner købe dig til en tur på kælk. Kælketur tænker du måske - men hold lige fast. Med hænder og fødder som styreredskaber tager du kælken cirka 7 kilometer ned til byen. 950 højdemeter med masser af fart og spænding - og det er svært ikke at more sig over egen og venners hjælpeløshed, når sving, huller og dårlig teknik koster en tur i sneen. Lav eventuelt et par stop på vej ned af bjerget til at nyde en Jägermeister. 

Det kræver sin mand at komme igennem en uge i Ischgl, men det er vel også det der er hele pointen med en herreskitur? 

Kategorier: Ischgl, Afterski, Historier fra skiferien, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg