<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sölden - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af Hubspot System den 24-02-2021 15:18:45

En af de bedste grunde til at vælge Sölden i Østrig som din næste skidestination, er det fantastiske skiområde. 

Sölden består af 144 pistekilometer fordelt på de to bjerge, Giggijoch og Gaislachkogl, samt de to sider på gletsjeren. Pisterne er utroligt brede, så selv de røde og sorte pister er en fornøjelse at stå på. Her findes der noget til alle niveauer. 

Udover at Sölden tilbyder suverænt skiløb, så er der også rig mulighed for at lave andre aktiviteter. Her findes der verdensklasse afterski, badeland med stort wellness-område og et sportscenter, hvor du blandt andet kan spille tennis eller tage i fitnesscenteret.

Af: Guiderne i Sölden sæson 2018/2019

danski-solden-guide

Guiderne kender Sölden bedre end de fleste. Her deler de deres fem bedste grunde til at vælge Sölden til din næste skiferie.

Sölden i Østrig er en skidestination der byder på noget for alle, uanset hvilket niveau du er på, eller hvad du har lyst til at lave. Få en skiferie med alle sværhedsgrader i Sölden.  

Nummer 1 – Skiområdet

Sölden har et fantastisk sammenhængende skiområde. At byen i Sölden ligger i 1.377 meters højde, og at der findes skiløb flere steder over 3.000 meter betyder, at du også kan få nogle lange nedfarter. Blandt andet den 15 kilometer lange tur fra toppen af Rettenbach-gletsjeren, til bunden af Gaislachkogl. Skiområdet i Sölden er også nemt at finde rundt i, og det gør, at du hurtigt kan komme fra den ene ende af skiområdet til den anden. Det gør også Sölden til et attraktivt sted for større grupper, da du kan køre rundt i forskelligt tempo, men nemt mødes igen.

Hvis du har lyst til en action-præget dag, er toppen af Gaislachkogl et besøg værd. Her kan du opleve den imponerende Ice Q-bygning, hvor dele af James Bond filmen Spectre er optaget, og som dagligt fungerer som gourmet-restaurant. Derudover findes også museet Elements, som viser hvordan de visuelle effekter til Spectre er blevet lavet.

Det ordinære liftkort giver desuden også adgang til området Hochgurgl-Obergurgl. Her får du 112 ekstra pistekilometer, fordelt på især blå og røde pister. Her findes også et stort udvalg af funslopes og snowparks som børn og andre barnlige sjæle kan boltre sig i. Det tager cirka 20 minutter med gratis skibus at komme til Hochgurgl-Obergurgl. Du har altså sammenlagt 254 kilometer piste på liftkortet til Sölden, hvilket giver dig gode muligheder for at prøve en masse forskelligt – perfekt til dig, der vil have lange dage på ski og masser af forskellige muligheder.

Solden-danski-guider

Nummer 2 - Snesikkerhed

Idet Sölden har det højeste skiløb i Østrig – helt nøjagtigt op til 3.250 meter – er du altid sikker på sne fra oktober til maj. Sölden er også det eneste sted i Østrig med skiløb fra tre forskellige toppe over 3.000 meter.

To af toppene ligger på gletsjeren, og den sidste på Gaislachkogl. Derfor kan du også i yderpunkterne af vintersæsonen finde super god sne, og risikoen for slush-ice er meget lav. I Sölden kan du sikre dig sne hele sæsonen og trygt tage dertil!

Nummer 3 - Afterski

Afterski i Sölden er også et besøg værd, hvad enten du er til afterski på bjerget, en hyggeøl nede i byen eller vild fest.

Danskis guider holder de fleste dage til på Weinfassl – en super hyggelig lille bar, centralt beliggende i byen – lige over floden fra hovedgaden Dorfstrasse. Her er ikke meget plads, men baren har en autentisk østrigsk charme. Ejeren Aga sørger desuden for god stemning med musik tilpasset gæsterne og godt humør. Hans hjemmelavede snapse er helt sikkert også værd at smage – især grankogle-snapsen. På Weinfassl lægger stemningen op til, at du kan få et par øl og en hyggelig snak.

Hvis der skal være lidt mere gang i den, kan Kuckuck anbefales. Denne bar ligger lige for enden af Giggijoch-liften, så når du har fået skiene af, er der ikke langt. På Kuckuck kan du både sidde indenfor eller udenfor under paraplyen, hvor et stort antal varmelamper sørger for, at du ikke fryser. Husk at prøve deres ”æggeshots” – hvis du køber seks, så får du en Kuckuck-keyhanger med i købet!

Hvis du vil være sikker på at komme i festlig stemning, skal du besøge Schirmbar midt i byen. Her er der hver dag garanti for mange mennesker, østrigske afterski-hits for fuld blæs og dans i skistøvler. Her skal du være klar på at stå tæt og skråle med på alle de kendte hits. Men når det så er sagt, kan du få en fantastisk eftermiddag og tidlig aften på Schirmbar.

danski-solden-afterski

Nummer 4 - Aktiviteter i byen

En anden grund til at vælge Sölden til din næste skiferie, er de mange andre ting du kan lave i Sölden, udover at stå på ski. Midt i byen ligger Freizeit Arena, som er et stort fritidscenter. Det består af et lille badeland med sauna og dampbad, keglebaner, styrkecenter samt en sportshal, hvor du blandt andet kan spille badminton og basketball. I byen findes også en skøjtebane, hvor du har mulighed for at prøve curling.

Der findes også gode muligheder for at få sus i maven på en kælketur. Om dagen kan du tage en tur på en 1 kilometer lang bakke, og om aftenen kan du kælke på en oplyst 5 kilometer lang bakke.

Et kvarters tid i bus væk fra Sölden, i byen Längenfeld, ligger også det store afslapningscenter, Aqua Dome. Her findes der forskellige inden- og udendørs pools, et børneområde med et par rutsjebaner, Sauna World med forskellige saunaer og dampbad, samt mulighed for forskellige massagebehandlinger. Helt sikkert et besøg værd!

Sölden restaurant

Nummer 5 - Gastronomi

Sidst, men bestemt ikke mindst, er maden i Sölden en rigtig god grund til at komme forbi. Da Sölden ligger meget tæt på Italien, findes der flere italienske restauranter i byen. 

Guiderne anbefaler for eksempel Salino og Gusto, der begge ligger på hovedgaden. Derudover findes flere gode restauranter med god, traditionel østrigsk mad. Die Alm har en super wienerschnitzel, og på Giggi Tenne kan du få fondue eller schweinshaxe, som helt klart skal prøves.

Hvis du vil prøve andet end italiensk og østrigsk, findes Miyako, der serverer kinesisk og japansk mad. Derudover er der Werkstatt, som blandt andet laver nogle delikate amerikanske burgere. Hvis du på et tidspunkt kommer til at savne en rigtig bøf, så kan både Wine & Dine samt Joe’s Höhle varmt anbefales!

På bjerget anbefales Gampe Thaya, som er restauranten til højre på vej ned af den røde 11’er. Gampe Thaya bruger kun tyrolske råvarer, og maden er fantastisk. Prøv deres lækre Tiroler Grötsl eller – hvis du er til noget lidt sødere – deres fantastiske Kaiserschmarrn. Hvis du ikke kan få nok af den gode tyrolske mad, så kan du købe både chokolade, ost og pølser med hjem.

Interesseret i en skiferie til Sölden? Så kan du se mere her.

 

Kategorier: Afterski, Sölden, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg