<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Courchevel

Udgivet af den 24-02-2021 15:51:56

Hvis du ønsker mange pistekilometer, god mad og fransk atmosfære, så er Courchevel det rigtige valg for dig til årets skiferie. Vores dygtige guide Laura giver her sine bedste tips til en skiferie til Courchevel.

Guide-140-Courchevel-DS

Her skal I stå på ski

Courchevel, som er en del af de 3 dale, er et fantastisk skiområde. Courchevel i sig selv har 150 kilometer piste inkluderet i et standard liftkort, men sammen med de andre områder i de tre dale, udgør de verdens største sammenhængende skiområde med 600 pistekilometer. På trods af mange pister, du kan suse ned af, har jeg tre personlige favoritter: Mont Vallon, Petit dou og Altiport.

Mont Vallon er en rød piste som giver fantastisk skiløb og (næsten) altid med god sne. Det er en lang nedfart, så du kan få massere af fart på og slå nogle gode sving. Pisten ligger i 2952 meters højde, og fra toppen har du en fantastisk udsigt ud over Alperne. Overvejer du at slå et smut forbi Mont Vallon, er det en god idé at komme tidligt. Pisten er populær, og du kan godt være lidt opkørt hen på eftermiddagen.

En anden god piste i Courchevel er Petit dou. Grunden til at jeg ofte vælger at køre ned af lige præcis den frem for andre er, at det er en rød bred piste, som oftest er fri for mennesker. Selv på travle dage i området, er denne piste aldrig opkørt, og den står knivskarpt langt oppe af dagen.

Min sidste favorit er pisten Altiport, som går ned forbi lufthavnen i Courchevel. Pisten er en dejlig lang blå piste, som er god til begyndere, eller hvis du blot vil have varmet benene op inden skidagen for alvor starter. Udover godt skiløb har du på turen mulighed for at se alle de privatfly og helikoptere som lander i lufthavnen. I slutningen af pisten står du på ski mellem alle de flotte luksus hoteller i Courchevel, som også er noget af en oplevelse.

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Courchevel er et super godt område for børn og nybegyndere, da der findes mange blå og grønne pister. Dertil har skiområdet også prioriteret at lave grønne og blå nedfarter fra selv de højst beliggende punkter, sådan at alle har mulighed for at komme hele vejen rundt i Courchevel området.

Et område jeg især vil anbefale til børn og nybegyndere er ”forsiden” af området i Courchevel 1850. Her kan du blandt andet tage Verdon liften op, som giver mulighed for et hav af forskellige slags grønne og blå pister. På disse pister er du også tæt på bunden med restauranter, så hvis du bliver lidt træt eller øm i benene, kan du hurtigt komme ind og tanke op med en kop varm kakao. Det er også altid et hit hos børnene.

Courchevels hemmelige juvel 

Courchevel 1850 er også kendt som Alpernes svar på Skt. Tropez. Af samme årsag tiltrækker stedet også en bestemt type mennesker. Du kan blandt andet være heldig at spotte den engelske konge familie eller diverse popstars. Dette har sat sit præg på området og dets udvalg af butikker, da du her finder en gade hvor designbutikkerne ligger side om side. Dette er meget særpræget for et skiområde, og er samtidig med til at gøre Courchevel til hvad Courchevel er. Jeg vil anbefale, at du suger det hele til dig og går en tur rundt i Courchevel 1850 og oplever byen fra sin flotteste side.

Her skal I på afterski

I området mellem Courchevel og Meribel ligger en af de verdenskendte afterskisteder kaldet La Folie Douce. Her kan du fra middag opleve live musik og danse show, alt imens du nyder en god frokost og en kold øl. Omkring klokken 14.00 skruer de lige en tand højere op for musikken, og inden længe står alle på bordene i skistøvler og danser i takt til musikken. Det er en oplevelse i sig selv at være på La Folie Douce og mærke den vanvittige stemning, som stedet formår at skabe. Dog skal du være opmærksom på, at den sidste lift tilbage til Courchevel går klokken 16.20.

I Courchevel skal afterskien starte på Waikiki bar, som ligger på toppen af Belcóte pisten. Det er en udendørs bar, som ikke findes andre steder i Alperne. Her finder du palmer, eksotiske drinks og mint farvet inventar. Musikken pumper ud af højtalerne stort set hele dagen, men fra klokken 16.00 starter deres ’happy hour’, og så strømer folk til for at feste og hygge sig efter en lang dag på ski.

Vil du have en mere stille og rolig afterski, kan du tage forbi Le Caterail i Courchevel 1550. Le Caterail er en lille hyggelig bar hvor de lokale foretrækker at komme og drikke deres øl. Stedet har også åbent om aftenen, og på trods af barens størrelse kan du få en god fest på Le Caterail.

Her skal I spise 

Courchevel er et skisportområde som kendt for at have kvalitet i højsædet - og maden er ingen undtagelse. Dog skal du være opmærksom på, at jo højere du kommer op i terrænet, jo dyre er det. Derfor kan det sagtens betale sig at spise frokost eller aftensmad i Courchevel 1550 i stedet for Courchevel 1850.

Et specielt godt sted som ligger i Courchevel 1550 er Restaurant Casa Italia. Her serverer de lækre frisklavede italienske pasta retter i autentiske og hyggelige omgivelser. Personligt vil jeg anbefale dig at prøve deres pastaret kaldet portofino og derefter afslutte med deres hjemmelavede tiramisu med saltkaramel. Mums det er lækkert!

På en skiferie til Frankrig skal du prøve nogle franske specialiteter, og Le Caveau i Courchevel 1550 er netop stedet for dette. Her bliver der nemlig serveret fondue og raclette til den helst store guldmedalje. Restauranten sætter den rigtige franske stemning for måltidet i rustikke omgivelser, hvor du kan sidde længe rundt om bordet og hygge med dine venner og familie.

Gaston er en restaurant som ligger lige ud til pisten i Courchevel 1850. På trods af den gode beliggenhed serverer stedet god mad til fine priser. Her kan du blandt andet få alt lige fra tatar til burger. Frokosten kan nydes på deres store terrasse, hvor du kan sidde i solen og kigge på de forbipasserende skiløbere.

Mine favoritsteder i Courchevel 

Når jeg ikke suser ned af pisterne, kan du finde mig her:

Funky Fox i Courchevel 1650 er efter min mening en af de bedste barer i Courchevel. Det er her alle unge sæsonarbejdere i området holder til i deres fritid, og det skaber en super festlig og afslappet stemning. Alle gæster og turister er naturligvis velkomne. Funky Fox har flere gange om ugen live musik fra flere forskellige kunstnere, så næsten lige meget hvornår på ugen du kommer forbi, er der gang i den med god musik og glade mennesker.

Aquamotion i Courchevel 1550 er den perfekte blanding imellem et badeland og et kurcenter. Her kan du hurtigt få timerne til at gå med at surfe, suse ned af vandrutsjebanerne eller slappe af i de udendørs opvarmede bassiner, imens du har en flot udsigt til bjergene.

Det skal I vide om Courchevel 

I Courchevel kan du købe to forskellige slags liftkort. Det ene er et standard liftkort kun til Courchevel og det andet er et udvidet liftkort til de tre dale. Jeg vil anbefale at købe liftkortet til de tre dale, da det giver dig mulighed for at suse ubegrænset rundt på 600 pistekilometer uden at skulle bekymrer dig om, hvorvidt du bliver fanget og ikke kan komme tilbage, hvis du kører et forkert sted hen. Meribel og Val Thorens, som også er en del af de tre dale, har også en masse godt skiløb at byde på, især er det en god tur at køre hele vejen fra den ene ende af dalen til den anden.

Courchevel er et eksklusivt område, og jo højere op du kommer, jo dyrere bliver det. Derfor vil jeg anbefale, at du kører til de lavere liggende områder for at spise en god frokost. Jeg kan blandt andet anbefale at køre til Courchevel 1550, Le Praz eller La Tania. Ellers er Frankrigs supermarkeder fyldt med frisk brød og lækkert pålæg, sådan at du nemt lige kan lave en sandwich og tage den med i rygsækken.

Courchevel er desværre ikke en del af vores program længere - men vi har stadig 18 skønne destinationer i Alperne.

Kategorier: Courchevel, Frankrig, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg