<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tignes - Skiløb for alle niveauer

Udgivet af den 24-02-2021 16:01:26

Hvorfor vælge skiferie i Tignes? Mange overvejelser kommer op i hovedet, når man hvert år står og skal vælge hvilket rejsemål man skal til. Skal det være det samme som de andre år - det kender vi jo så godt, eller skal man kigge lidt på nye og spændende destinationer? Begge dele syntes vi er gode beslutninger, men kun hvis det i bund og grund ender i de franske alper og hedder Tignes!

treguider_tignes


De tre bedste pister i Tignes

Nummer 3

Pisten der skal prøves på din ferie, er turen fra “Nåleøjet”, altså det klippestykke James Bond sprang ud fra i filmen “A view to kill”, og helt ned til det de lokale kalder “7 sekunders byen - Breviere”. Her får man en tur ned ad enten blå, rød eller sort piste, så her er noget for alle niveauer. Og samtidig en tur fra ca. 2.700 meter til 1.550 meters højde. På vejen ned kører man langs bjergsiden og får en smukt udsyn til den store dæmning, hvor den gamle Tignes by lå.

Nummer 2

Pisten der helt sikkert skal prøves er “La Grande Motte". Hvis man har lyst til ægte gletcher løb med nogle km i benene, så er denne tur helt fantastisk. Ruten byder på ca. 5 km skiløb, så husk at holde lidt pauser – Vi guider har i hvert fald oplevet syren i benene!

Nummer 1

Pisten, du absolut skal sætte dine skispor på under din ferie, er en lidt svær Off-pist tur. Der er ikke meget skiløb at hente, men oplevelsen er helt eminent. Navnet er “Den forsvundne pist”, den er ikke nem at finde (derfor navnet), men det betyder også, at der ikke er vildt mange mennesker på den. Turen ned byder på en tur mellem klipper og smalle passager, så denne tur giver en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi vil kun anbefale den til skiløbere, der er lidt vakse på et par ski. Og det er jo grundt nok til at vælge skiferie i Tignes.

Den bedste afterski i Tignes

Når benene bliver ømme, skal der lidt olie til hvert ben, og her skal man besøge det berømte afterski sted “La Folie Douce”, som ligger imellem Tignes og Val d’Isere.

Man høre tit at fransk afterski ikke er ligesom i Østrig, men her vil vi gerne sige: ”Nej det er det ikke, men det er Frankrigs måde at holde afterski på!”

Det er mere eksklusivt, med champagne, øl, dans på bordene og verdensklasse underholdning.
Og til dem der efterspørger Flügel - det har de selvfølgelig også. Så kom med op og sving træbenet og nyd det store udendørs afterski sted!

folieduche-768x1024

De bedste restauranter i Tignes

Efter noget exceptionelt skiløb og vild afterski melder sulten sig.

Man kan enten få en lækker pizza på Danski Hotel l’Arbina, som har en fantastisk udsigt. Eller gå på en af Tignes ældste restauranter kaldet “La Ferme des 3 Capucines” i daglig tale også kaldet “Farmen”. Når man kommer fra pisten og har retning mod “Farmen”, skimter man en lille bjerghytte, som ligger helt for sig selv. I døråbningen står Jeremy og siger: “Bonjour” og du bliver vist til dit bord, lige overfor pejsen.

Men hov, er det et lille vindue ind til noget der ligner en stald? Ja, man går hen og kigger og med det samme får man øje på deres lille gris Barbie. Imens man sidder og nyder en lille kold, så dukker der et lille nysgerrigt gedehoved op fra et andet vindue. Efter kort tid, dukker din mad op: tartar og hjemmelavede fritter (der er også lidt salat på tallerkenen, men underligt nok så bliver det altid liggende). I denne atmosfære sidder du nu og nyder din mad. Med så få ord har vi nu beskrevet Tignes hyggeligste restaurant, den vi kalder “Farmen”.

larbina

En dag tilbage i Tignes

Hvad ville sådan et par Tignes eksperter som os lave, hvis vi blot havde 24 timer tilbage på Frankrigs bedste destination?

Hvis vi helt selv kunne vælge, og penge ikke skulle være en begrænsning, ville vi starte med at stå tidligt op og få lidt god morgenmad. Med skyfri himmel og sol hopper vi i skistøvlerne og klikker i skiene tidligt på morgenen. Fem minutter før lifterne åbner står vi klar til at tage dagens første tur. Efter et par morgen ture er vi klar til dagens første udfordring - et slags bungeejump, hvor man kører ud over et meget højt hop, med ski på, og lander i en elastiksnor. Dette kræver altså lidt mod, men det er helt sikkert med på “to do” listen vores sidste dag i Tignes.

Efter adrenalin-kicket slår vi os ned på Danskis helt fantastiske restaurant l’Arbina med snotten direkte i solen og muligvis Frankrigs bedste udsigt, her vil vi arbejde på den sidste goggle tan.
Sidst men ikke mindst vil vi op og flyve i en af de små flyvemaskiner, vi har set så mange gange. At få ca. 20 minutter i sådan en flyver, hvor man får set hele Tignes fra en helt fantastisk vinkel, og bliver sat af på toppen med skiene på ville være fantastisk at prøve. For at få den helt perfekte afslutning, vil vi tage sammen på afterski baren Colouir og få en lille øl, sammen med dem vi holder af.

tignes_flereguider-1024x682

Husk I kan følge Danski Tignes på Facebook, hvor der hver uge er opdateringer og billeder fra Tignes.

Blandt andet kan I følge Gerda og Gertrud på eventyr, som her hvor de besøger La Folie Douce.

Hilsen guiderne i Tignes

Kategorier: Tignes, Frankrig, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg