<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Schladming - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:33:37

Schladming er et virkelig godt skiområde i Østrig. Destinationen er den største del af skiområdet Dachstein-Region, som består af fire bjerge, og det giver dig samlet set 167 pistekilometer.

Det sammenhængende skiløb på alle fire bjerge gør, at du får udfordringer til dit skiløb, om du er nybegynder, barn, øvet eller ekspert.

Schladming emmer af hyggelig og autentisk stemning, både på og udenfor pisten. Med andre ord: Du vil helt sikkert ikke fortryde en skiferie til Schladming.

Af: Guiderne i Schladming sæson 2018/2019

schladming-danski-guide

Guiderne i Schladming har tilbragt en hel sæson i Schladming, og har samlet de 5 bedste grunde til, at din skiferie skal gå til Schladming i Østrig.

Nummer 1 – Den østrigske perle

Schladming er ikke en særlig kendt skidestination i Europa. Det gør dog ikke Schladming mindre anerkendt blandt skisportsdestinationer - Schladming er sågar blevet kåret til Europas bedste skisportsdestination flere gange.

Vidunderlige pister og kunstsne i verdensklasse, hvilket danner grundlaget for gode pister hele sæsonen. Den østrigske perle Schladming er værd at besøge, hvis du helst vil undgå kø ved liften, også i højsæsonen - der er nemlig ikke overfyldte pister i uge 7,8 og 9.

schladming_31-1024x683

Nummer 2 - Vidunderlige pister

Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm er de fire bjerge, som udgør en af Europas bedste skisportsdestinationer. De fire bjerge er sammenhængende, hvilket gør det muligt at stå fra Hauser Kaibling til Reiteralm på halvanden time.

Du er garanteret verdensklasse skiløb på alle fire bjerge helt fra morgenstunden til eftermiddagen. Hovedliften Planai og Planai West åbner allerede klokken 08:15, så der er rig mulighed for at stå på helt ny præparerede pister- lækkerier for en skiløber. Schladming var i 2013 værter for VM Alpin. Du har derfor muligheden for at løbe på ski, som en ægte VM alpinskiløber på piste 1, Planai.

Personligt elsker guiderne Hauser Kaibling og Hochwurzen. Hauser Kaibling skal besøges hvis vejret er dårligt på Planai, da vejret som regel er bedre på Hauser Kaibling. Piste nummer 3a og 3 er blå og perfekte til at starte ugen ud med. Imellem lifterne Höfi Express 1 og 2 på Hauser Kaibling, findes det perfekte pit-stop med liggestole og kolde drikkevarer.

Piste 31 og 41 ligger på Hochwurzen, begge pister er røde, lange og dejlig brede. Du vil opleve at der ikke er særlig mange mennesker på pisterne på Hochwurzen, hvilket resulterer i gode pister hele dagen. Byens bedste kakao findes også på Hochwurzen - nemlig på Tauernalm.

Nummer 3 - Aftenskiløb og kælketur

Kælketuren på 7 kilometer finder du på Hochwurzen – det er vanvittigt sjovt og værd at prøve, store som små! Det er muligt at kælke om dagen, men også om aften, hvor banen bliver belyst.

En kælketur som er fyldt med grin og store smil. Så hvis du er til lidt fart over feltet, og synes det at kælke er super sjovt - så vil jeg varmt anbefale en kælketur, mens du er på skiferie i Schladming.

Piste nummer 33 på Hochwurzen er oplyst om aften, hvilket gør det muligt at løbe på ski i nattens måneskin. Hvis du er ekstra heldig, kan du se skiinstruktørerne øve til deres skishow, som de viser hver søndag klokken 20 ved VM-buen. Det er altid en fornøjelse at se de dygtige skiinstruktører stå på ski. 

Schladming2

Nummer 4 - Europas største afterski

Hohenhaus Tenne er Europas største afterski bar – med plads til 3.000 mennesker, hele tre etager og ni barer. Her er der lagt op til afterski i verdensklasse! Tenne finder du ved bunden af VM-pisten ved Planai - så du kan passende køre i bund, klikke skiene af og tage på afterski.

Hver mandag kommer Olaf Henning “Der Lassomann” og spiller live. Der er rig mulighed for at vise et par dansetrin eller to frem på Tenne’s dansegulv – hvis du er heldig, ser du måske din guide danse, for det bliver gerne til en dans eller to.

Nummer 5 - Hyggeligste alpeby

Charme, god stemning og lokale lækkerier - bedre kan du nok ikke beskrive Schladming by. Lokale snapsebutikker, slagter og lækre tøjbutikker, der er ikke det, du ikke kan finde i Schladming.

At sidde udenfor Cafe Niederl med en god kop kaffe, og opleve byens liv, blandt lokale og turister. Slentre en tur ned igennem Hauptplatz, kigge på vinduer, eller udforske byen og de små sidegader. Slut aftenens slentretur af med en drink på en af de mange caféer eller bare. Du kan ikke andet end at hygge dig i Schladmings autentiske gader.

Interesseret i en skiferie til Schladming? Så kan du se mere her.

 

Kategorier: Schladming, Afterski, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg