<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sæsonen 2017/18 slår alle snerekorder

Udgivet af den 24-02-2021 15:52:09

Vejrguderne har velsignet Alperne denne sæson, og sneen vælter ned fra himlen. Allerede nu meldes der snerekorder flere steder, og ser man på de snerapporterne er der ingen tvivl – skisæsonen 2017/18 slår alle!  

Der er rigeligt med sne til alle destinationer, og fortsætter det med minustemperaturer og snevejr, så holder sneen sig god helt indtil slutningen af april. Der tegner sig et billede af en fantastik og ekstraordinær skisæson.  

Frankrig 

Frankrig skuffer aldrig, og skidestinationerne i Frankrig har modtaget den største mængde af sne denne sæson indtil videre. Der har været tale om en decideret ’snebombe’, og mange af områderne har været i højeste beredskab vedrørende lavinefare og meget kraftige snefald. Vejret har også betydet at nogle områder har måtte lukke helt eller delvist et par dage. Inden du ærgrer dig for meget, så skal du huske på, at disse lukninger og forbehold bliver taget, så det er sikkert for os alle at nyde bjergets glæder.  Du kan til gengæld forvente de perfekte forhold for godt skiløb med store bunker frisk puddersne og høj sol, når vejret har tilladt dette. 

Herunder ser du hvor meget sne der har været i december og januar sammenlignet med sidste år. Snedybden er på toppen af bjerget. 

Frankrig-snestatisk

Alpe d'Huez 

Med et gennemsnit på 166 centimeter sne i december 2017 og 184 centimeter sne i januar 2018, ligner Alpe d’Huez et vidunderligt vinterlandskab. Til sammenligning havde Alpe d’Huez henholdsvis 90 centimeter sne i december 2016 og 132 centimeter sne i januar 2017. Hvis du skal ned og stå på ski i den franske by denne sæson, så kan du altså godt glæde dig til endnu mere frisk sne i løbet af sæsonen. Med alt denne sne er der sikret god sne hele sæsonen, så frygt ej, hvis du først skal afsted sidst på sæsonen. 

Courchevel 

Courchevel er jo en helt ny destination for Danski denne sæson, men den skuffer ikke, når det kommer til sneen. I december måned var der allerede 129 centimeter sne på toppen. Det er en fordobling af snemængden sammenlignet med december måned sidste år, hvor der lå lige omkring 67 centimeter. Med et gennemsnit på 222 centimeter sne i januar 2018 oplever Courchevel lige nu ekstraordinære forhold, der sikrer en god sæson for alle gæster, som besøger vores nye destination denne sæson. 

La Rosiere 

Et af de områder som har oplevet det største snefald indtil videre, i denne sæson, er La Rosiere. Et gennemsnit på hele 305 centimeter sne i januar måned 2018, hvilket er næsten 200 centimeter mere end gennemsnittet i januar 2017, som var 117 centimeter sne på toppen. Med hele 186 centimeter i dalen skulle sne ikke være et problem i La Rosiere resten af sæsonen. Så hvad venter du på? 

Montgenevre

Skiløbet i Montgenévre bliver fantastisk denne sæson. Skiglade mennesker har kunne boltre sig i gennemsnitligt 285 centimeter sne på pisterne og 237 centimeter i dalen i januar måned 2018. Til sammenligning modtog Montgenévre i gennemsnit 212 centimeter sne i januar 2017. Mængden af sne har været over al forventning, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Vi siger tak for dette. 

Tignes 

Tignes er der kommet sne - rigtig meget sne. Der lå i gennemsnit 177 centimeter sne på toppen af bjerget i december måned 2017 mod 138 centimeter i 2016. I januar 2018 var snemængden steget til 288 centimeter i gennemsnit, det er altså næsten dobbelt op sammenlignet med sidste år. Ja tak for perfekt sne i Tignes denne sæson! 

Val d'Isere 

Val d’Isere har de seneste sæsoner haft mere sne end mange andre destinationer ved sæsonstart, og igen i år er det væltet ned med sne. I december 2016 var der i gennemsnit 137 centimeter sne på toppen af bjerget, mens der i december 2017 har været 180 centimeter i gennemsnit. Kigger man videre på snerapporterne kan man se, at rekorden fortsætter ind i januar, hvor der i gennemsnit ligger 282 centimeter på toppen i år, mens der i gennemsnit lå 136 centimeter i 2017. Det er altså mere end 100 centimeter mere sammenlignet med den samme periode sidste år. Det er ikke for sjov! 

Val Thorens 

Val Thorens er Europas bedste skisportssted i år, og det forstår man jo godt, også selvom sneen ikke spiller en rolle. Med et gennemsnit på 246 centimeter i januar 2018 har Val Thorens fået næsten en meter sne mere end samme periode sidste år. Med alt denne lækre sne skulle der være rig mulighed for rigtig godt skiløb både på pisten og i off-pisten. 

Valloire 

Skigæsterne i Valloire har denne sæsonstart kunne opleve en firedobling af snemængden sammenlignet med december og januar sæson 2016/17. Der lå i gennemsnit 35 centimeter sne i den franske by i december 2016 mod hele 150 centimeter i december 2017. Snemængden er steget til 177 centimeter i januar 2018, så til glæde for mange skiløbere, der skal mod Valloire denne vinter, ser det lovende ud med frisk puddersne. 

Østrig 

I danskernes elskede alpeland, Østrig, kæmpede en del destinationer sidste år med sneen omkring sæsonstart, men i år tager destinationerne revanche. Allerede i december måned var sæsonen sikret grundet store snemængder, og der er kun gået en vej siden; sne, sne og mere sne. Glæd dig til en sæson fyldt med frisk puddersne, østrigsk afterski og hyggelige stunder. 

 Herunder ser du hvor meget sne der har været i december og januar sammenlignet med sidste år. Snedybden er på toppen af bjerget. 

Snestatisk-østrig

Bad Gastein

Bad Gastein havde en fantastisk sæsonstart med et gennemsnit på hele 160 centimeter sne i december 2017. Det er altså over 100 centimeter mere sne end sæsonstarten i december 2016. Den gode start fortsatte ind i det nye år, og der lå i januar 2018 lidt mindre sne, cirka 147 centimeter af det hvide guld på pisterne, men det er jo stadig rigtig meget - og januar er jo ikke slut endnu. 

Ischgl

Ischgl er et eftertragtet skisportssted, og de skiløbere som besøger byen i Silvrettabjergene i løbet af dette års sæson, kan glæde sig over, at snemængden i år allerede er helt fantastik. I januar 2018 lå der i gennemsnit 116 centimeter af det hvide guld sammenlignet med 59 centimeter sne i januar sidste år. Det ser ud til at vare ved - så ses vi i Ischgl? 

Schladming 

Den eneste destination som skiller sig en smule ud, fra resten af skisportsstederne i Østrig, er Schladming. Byen har modtaget en smule mindre sne end forrige sæson, men det skulle ikke være nogen hindring – de mangler ikke sne! Med 120 centimeter i december 2017 og 122 centimeter sne i januar 2018 er der rigeligt med sne. Der meldes stadig masser af sne på vejrudsigterne, så mon ikke at der også bliver snerekord her i løbet af sæsonen. 

St. Anton

St. Anton er et hjertebarn blandt danskere, og hvert år valfarter flere tusinde til den østrigske alpeby for at køre godt skiløb. I år er muligheden for frisk sne endnu bedre end sidste år! Der lå i gennemsnit 171 centimeter sne i december 2017 og hele 236 centimeter sne i januar 2018. Sammenligner man med samme periode sidste år, så lå der 45 centimeter sne i december 2016 og 125 centimeter sne i januar 2017.  Så lad os bare sige, der er sne nok i St. Anton. 

Sölden

Sölden har i de forrige år oplevet gode mængder af sne, og i år er ingen undtagelse. Der lå i januar 2017 omkring 210 centimeter sne. Det er steget til et gennemsnit på 272 centimeter i januar 2018, og skaber altså rigtig lækre forhold for skiløberne, som besøger Sölden i løbet af sæsonen 2017/18. 

Saalbach

Saalbach-Hinterglemm ligger en smule lavere end andre skidestinationer, men det er ingen hindring, når det gælder snemængden. Sæsonstarten i december 2017 bød på en fordobling af sneen med hele 104 centimeter sne. I januar 2018 lå der i gennemsnit 110 centimeter sne på toppen af bjerget i den østrigske alpeby mod 90 centimeter i januar 2017. Så der er sne, sne og mere sne. 

Wagrain & Alpendorf

Børneparadiset Alpendorf og Wagrain har haft en vild sæsonstart. De forrige sæsoner har destinationerne kæmpet en smule med sne i december måned, men de kan heldigvis åbne 90 % af området med hjælp fra snekanoner. I december 2017 lå der i gennemsnit 107 centimeter sne på pisterne. Snerekorden ser ud til at fortsætte, og i januar 2018 lå der gennemsnitligt 117 centimeter sne; både på toppen og i dalen. Der skulle altså være gode muligheder for at boltre sig i sneen og bygge snemænd hele sæson. 

Zell am See

Som en gammel kending blandt skiglade danskere, byder Zell am See igen i år på fantastik skiløb. Destinationen har i januar 2018 haft 132 centimeter sne på toppen i gennemsnit. Det er omkring en halv meter mere end sidste år, hvor der lå 86 centimeter i januar måned. Med mulighed for både gletsjerløb og ture rundt om Zeller søen er der rig mulighed for at nyde alt sneen i det østrigske bjerglandskab. 

Italien 

Snemængderne rundt om i Italien har ikke været de højeste de seneste sæsoner, men det er altså ikke fordi, at destinationerne manglede sne i sæson 2016/17. Og hvis de gjorde, så er italienerne nogle af de bedste til at producere kunst-sne. I år er chancerne for masser af frisk sne også store på alle destinationer rundt om i Italien, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Solskin og lækker italiensk mad nydes hånd i hånd med puddersne og godt skiløb. 

Herunder ser du hvor meget sne der har været i december og januar sammenlignet med sidste år. Snedybden er på toppen af bjerget. 

Italien-oversigt

Canazei

Canazei havde i sæson 16/17 en smule problemer med at få nok af det hvide guld. De brugte derfor meget hjælp fra snekanonerne, men i år bliver det ikke noget problem. Allerede i december 2017 lå der gennemsnitligt 145 centimeter sne på pisterne, og snemængden er steget til hele 226 centimeter sne i januar 2018. Fantastiske sneforhold for det italienske skisportssted denne sæson. 

Cervinia 

Cervinia havde i starten af sæson 2017 en smule mindre sne sammenlignet med sæsonstarten i 2016, men destinationen tog revanche i januar 2018. Her lå der i gennemsnit 257 centimeter sne, og det er allerede mere sne, end hvad der lå i Cervinia hele sidste sæson. Det er altså ret vildt! 

Livigno

Med en fordobling af snemængden i Livigno sammenlignet med sidste år er der også gode forhold for resten af sæsonen. 110 centimeter sne lå der gennemsnitligt på toppen af bjerget i januar måned 2018. Til sammenligning lå der 52 centimeter sne i januar 2017. Med endnu mere sne på vej mod Livigno ligner det, at byen også sætter snerekord i denne sæson.  

Sauze d'Oulx 

Skisportsstedet Sauze d’Oulx har indtil videre modtaget nogenlunde samme mængde sne som sidste år, men vejrudsigterne bliver ved med at melde sne til Italien, så også her forventes der en snerekord i sæson 17/18. Der lå i gennemsnit 138 centimeter sne på pisterne og 50 centimeter i dalen i januar 2018. 

Sestriere 

Sestriere har også modtaget mere sne end sidste år. Her lå der 100 centimeter sne i december 2017, og i januar 2018 lå der i gennemsnit 147 centimer sne på toppen af bjerget og 53 centimeter i dalen. Det er allerede mere sne, end hvad de modtog hele sidste år. Det kan kun blive en fantastisk sæson i det italienske område!

Pisterne er gode til resten af sæsonen

Med de store mængder sne, der er faldet overalt i Alperne i løbet af december og januar, er der ingen grund til bekymring mere. Selv med plusgrader og ingen snefald i et par uger, så vil sneen holde sig god og have en solid bund, helt indtil sæsonen er slut.  

Kategorier: Alpe d'Huez, Bad Gastein, Canazei, Cervinia, Ischgl, Italien, Livigno, Sauze d'Oulx, Schladming, Sestriere, Tignes, St. Anton, Val d'Isere, Val Thorens, Wagrain, Zell am See, Courchevel, Frankrig, Alpendorf, Saalbach-Hinterglemm, Sölden, Blandet, Montgenévre, Valloire, Østrig, La Rosiére

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg