<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sådan bliver din første skiferie en succes

Udgivet af den 24-02-2021 15:19:53

Er skiferien bestilt? Så er det bare at glæde dig til at turen går til Alperne for første gang. På den første skiferie kan der hurtigt opstå situationer, hvor du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Vi giver dig derfor en guide til, hvordan du kommer godt igennem det hele, så din første skiferie bliver en succes!

la-rosiere-skiferie18

Når du rejser på skiferie med Danski, er du i sikre hænder. Vores største ønske er at netop din skiferie bliver en succes! Derfor vil vi gerne forberede dig på de forskellige situationer, du nok kommer til at stå i på din første skiferie - om du vil det eller ej :-)

Inden afrejse 

Hvis du allerede har bestilt din skiferie, så sidder du sikkert lige nu og glæder dig til at komme på ski for første gang. Mens du går og glæder dig, er der allerede nu en række ting, som er gode at kigge på. Mens du går og venter på at turen går til Alperne for første gang kan du blandt andet:

  • Tjekke destinationen ud - du kan blandt andet gøre det på vores hjemmeside. Mange destinationer har også en Facebook-side. Denne opdateres jævnligt med nyheder, vejrmeldinger, videoer og billeder.
  • Forhør dig i dit netværk og undersøg, om der er andre der måske har været netop lige der, hvor du skal hen. De kan give dig gode råd og fifs, som man ikke kan læse sig frem til på nettet.
  • Her på bloggen har vores søde guider fra sidste sæson lavet et indlæg med deres bedste råd - også til nybegyndere på ski. Du kan finde dem ved at søge på ‘Turen går til …’ - god læselyst!

Træning til skiferien

Når skiferien er bestilt, så er det ikke ren afslapning til du skal afsted. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du træner op til skiferien - hvor dumt det end kan lyde! Men det er hårdt at stå på ski, og du bruger muskler, du slet ikke vidste du havde.

Derfor har vi allieret os med Danmarks ski-darling nummer 1 - Thomas Uhrskov. Han giver dig her  en udførlig guide til, hvordan du kommer i form inden skiferien. Det lyder hårdt tænker du måske - og det er da også lidt hårdt, men det er ikke som at løbe et marathon. Alle kan være med - vi taler af erfaring. Vi har selv testet øvelserne her på kontoret.

Danski-Montgenevre-Rikke-Celine

Ankomst til destination 

Tiden er kommet! Endelig er du kommet til de sneklædte Alper efter en (forhåbentlig) behagelig rejse. Vores dygtige guider på destinationen står klar til at tage imod jer. Afhængig af jeres valgte transportform møder du dem enten i lufthavnen eller på destinationen. De har alt klar til jer, som I skal bruge under ferien - og har I spørgsmål så tøv ikke! De er sat i verden for at hjælpe dig, så du får den bedst tænkelige skiferie! Ta’ det roligt når I kommer frem, der er ingen grund til at panikke over, at alle andre ved, hvad der skal ske. Guiderne skal nok sørge for at hjælpe jer, og ta’ den tid det tager at komme på plads og vænne sig til omgivelserne.

Skiudlejning 

Vi anbefaler, at du bestiller din skileje inden afrejse. På denne måde sparer du tid på destinationen. Når du ankommer til skiudlejningen, og skal have dit udstyr, er det vigtigt at du får sagt, at du er ny på ski. På den måde får du det rigtige udstyr, og det bliver indstillet så det passer til dig. Der er ingen grund til bekymring! Vores guider vil være til stede i udlejningen og hjælper dig godt på vej sammen med det kyndige personale.

danski-skiskole

Skiskole 

Nu har du fået det helt rigtige udstyr og er klar til at lære at stå på ski. Vores guider på destinationen vil forsøge at stå klar til at hjælpe dig afsted den første dag på skiskolen, så du føler dig tryg og fortrolig med skilæreren fra dag ét. Så er det ellers bare at springe ud i det, og så skal du nok hurtigt blive en superstar på ski!

Vi anbefaler, at alle - store som små skiløbere - får skiundervisning. Det er en rigtig god ide når man er ny eller forholdsvis ny på ski. Selvom man har nogle venner, der måske kan lære en at stå på ski, er det aldrig det samme som en professionel skiinstruktør. 

På pisten 

Når du er på pisten, er der især en ting du skal huske og det er: NYD DET! Mens du gør det, så husk at der også er andre på pisten. Man kan nemlig hurtigt køre i sine egne tanker - og så kan det godt gå lidt galt. Det kan heldigvis undgås ved at være opmærksom på de ti pisteregler.

Det er blevet sidst på ugen, og du føler dig nu klar til at slippe skilæreren. Det er tid til at vise venner og familie hvad du har lært -men pas lige på superstar! Du skulle jo nødig komme til skade nu når det lige kører for dig.... Vi har derfor lavet en guide til hvordan du undgår skader, som du kan læse her.

Arrangementer 

Vores guider på destinationen har forberedt et ugeprogram til jer med arrangementer der giver jeres skiferie det lille ekstra. Her får I mulighed for hyggeligt samvær med andre gæster der måske også er afsted første gang, og der skal helt sikkert nok være noget i programmet for jer. Tag en snak med guiderne omkring ugens program og se hvad I har lyst til at deltage i.

danski-snowy-bamse

Afrejse 

Nu til det kedelige. Desværre går turen jo mod Danmark igen efter en helt fantastisk uge, hvor du har fået smag for skiløbet. Guiderne informerer jer I god tid inden hjemrejse om hvordan dagen kommer til at forløbe.

Vi håber at din første skiferie bliver fantastisk, og hvis du er ligesom os så kan du slet ikke få nok af Alperne! Husk, at når du rejser med os, er der rabat på 2. og 3. skiferie - så hvem ved, måske skal du afsted igen?

Kategorier: Blandet, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg