<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Romantisk luksus skiferie for to til Alperne

Udgivet af den 24-02-2021 15:52:37

Sneen daler stille ned fra himlen og knitrer under skiene. Efter en god dag på pisterne, kan I se frem til en storslået tre-retters gourmetmenu, hvorefter aftenen fortsætter foran pejsen med et glas champagne. Det er livet med en luksus romantisk skiferie for to. Men hvor finder man den bedste oplevelse, når kun det bedste er godt nok? 

ValdIsere_Blizzard_Ski_SpaByClarins_14 Lad de smukke forkælende hoteller, sneklædte bjerge og luksuriøse gourmet restauranter sætte rammen om jeres næste romantiske getaway. Hold en pause fra hverdagen og kom op i de lettere luftlag med din udkårne. En romantisk skiferie er det perfekte valg, uanset om I begge er nybegyndere eller garvede skiløbere.

Var det en tand for meget romantik? Sorry! Men nu har du forhåbentlig et billede af hvilke hotelstandarder, vi vil præsentere dig for nu.

De forskellige destinationer er valgt på baggrund af, at de er smukke og er wellness og forkælelses destinationer. Prisen er naturligvis i den, noget, høje ende. Men når man er på romantisk skiferie, skal man ikke bekymre sig om noget som helst. Man skal bare nyde. Nyde det lækre skiløb, det luksuriøse komfortable hotel, den exceptionelle mad og drikke og, ikke mindst, hinanden.

Frankrig

Frankrig er overstrøget med fire- og femstjernede hoteller i verdens klasse. Vi har udvalgt en meget lille del af det kæmpe udvalg af komfort- og wellness hoteller der findes i Frankrig.

Lidt royal har man vel lov til at være

Det første bud på en romantisk skiferie for to ligger i Val Thorens. Det er hotellet Koh I Nor, der er et af Frankrigs bedste alpine hoteller. Navnet i sig selv udstråler, hvilken overdreven luksus der venter dig. Koh I Nor er navnet på den 105,602 karat diamant, der pryder den Engelske dronning Elisabeth II's krone. Her er der kredset for enhver detalje, og du fornemmer den helt særlige stemning allerede ved den store diamantformede indgang i glas. Hele hotellet er designet med 'lys' som afgørende faktor. Bjerglyset invaderer hele hotellet, hvilket gør det til en ren lys-sensation.

Efter den overdådige morgenmadsbuffet kan I klikke i skiene og suse ud på pisten. Hotellet er, efter sigende, det højest beliggende hotel i Europa med sine 2.364 meter over havets overflade. Det betyder, at snechancerne er rigtig gode. Efter en dag på nogle af Europas bedste pister kan I slappe helt af, i hotellets wellness afdeling der står til fri afbenyttelse. Her kan I dvale i den indendørs, opvarmede pool, sauna eller dampbad. Hjælper det ikke på de ømme ben, har I også mulighed for at få massage eller diverse behandlinger, dog mod betaling.

Alt i alt, hvis du og din udkårende skal have det bedste af det bedste i Val Thorens, er Koh I Nor stedet.

Hjemmelig afslapning og nydelse

I Val d'Isere ligger Hotel Le Blizzard. Hotellet går helt tilbage til 60'erne, men meget er sket siden da. Hotellet gennemgik i 2011 en omfattende renovering, der gør, at hvert eneste værelse i dag fremstår knivskarpt. Her får I den rigtige hyggelige og charmerende, men moderne, alpehytte stemning. I får her, alt hvad hjertet kan begære på en romantisk skiferie, inden for hotellets fire vægge. Undtaget selve skiløbet, selvfølgelig...

Der er kun 50 sølle meter til pisten og liften, så det er næsten ski/in-ski/out. Når I så kommer hjem, fra en tur i det enorme skiområde Espace Killy kan I forkæle jeres trætte muskler i hotellets wellness afdeling. Den består af udendørs swimmingpool, sauna, jacuzzi og liggestole, hvor I kan nyde en varm eller kold forfriskning. Vil I dvale helt væk i den totale nydelse, kan I, mod betaling, få en række behandlinger. Det gør godt for både krop og sind. Hotellets gastronomiske del er også, ligesom resten af hotellet, et besøg værd. I kan vælge mellem hotellets egen restaurant, som serverer klassiske franske retter. Eller la Luge der er et steak house, som er svært glad for ost.

Hotel Le Blizzard arbejder efter devisen, at man skal kunne mærke, man er på et bjerg. Det skal være varmt, hyggeligt og hjemligt og det er det også. Som skabt til en romantisk skiferie for to.

Nordisk chic

Tilbage i Val Thorens finder vi listens sidste franske hotel - Hotel Altapura. Vil du overøse dig selv, og din bedre halvdel, i luksus, men på samme tid tænke over, hvad I gør ved moder jord, så tag til Hotel Altapura. Det er nemlig bæredygtigt bygget. Hele hotellet, herunder tildeles også el- og varmeforbruget, er drevet af solenergi. Derudover er det lidt lige som at komme hjem. Designet er nemlig ny-nordisk inspireret. Indretningen er stilfuld, nordisk og moderne. De går meget op i det sociale samlet omkring hotellet og dets fabelagtige beliggenhed. Her er I garanteret et meget afslappende, varmt og komfortabelt ophold, med god samvittighed.

Hvis I vil forkæles til den helt store guldmedalje, er I havnet det rigtige sted. Her kan I både få en hårkur i hårsalonen og en ansigtsbehandling i det kæmpe store spa-område. Her bydes på alt fra indendørs- og udendørs pool til sauna og tyrkisk bad. Med til forkælelsen høre også maden. På Hotel Altapura finder du hel tre restauranter:

  • Le 2mile3: Her får I serveret en gavmild morgenmad på solteressen med udsigt over Cime Caron liften. Om aftenen serveres der en overdådig aftenbuffet af kokkene på Le 2mille3.
  • La Laiterie: De har noget med ost. Fondue, raclette, osteborde med lokale specialiteter. Ostene leveres af den lokale ostekonge Frédéric Royer der har brugt over 20 år på at reasheache de lokale oste og forbedre dem.
  • Les Enfants Terribles: Her serveres der klassisk fransk mad i smukke elegante omgivelser. Deres speciale er alt godt fra havet, men også deres signatur filet af oksekød er værd at prøve.

Til slut er der naturligvis også ski/in-ski/out på Hotel Altapura. Men ikke almindelig ski/in-ski/out. Du har nemlig mulighed for at tage liften lige uden for døren op på toppen af pisten. Ski ned og svinge direkte ned i en liggestol og få et glas champagne i hånden. Det er altså luksus!

Østrig

For mange danskere betyder Østrig afterski, og det er de da også virkelig gode til. Østrig er derfor god til det unge par, der gerne vil andet end at stirre ind i hinandens øjne hele ferien, men som stadig gerne vil have komfort og luksus.

2 x wellness i Ischgl

I den hyggelige og enormt populære by Ischgl ligger der to hoteller, der bestemt er et besøg værd, hvis man søger en romantisk skiferie med kæresten. Det drejer sig om Hotel Elizabeth og Hotel Madlein. De er begge enormt velbeliggende og rigtig gode wellness hoteller, med fokus på afslapning og velvære. Elizabeth er det eneste hotel i Alperne, som har blandet et luksus hotel med et kunstgalleri og Madlin er det første alpine designer hotel. Videre forklaring på, hvorfor de begge er helt unikke, er vel unødvendig.

Begge hoteller har en helt fantastisk beliggenhed. Elizabeth ligger praktisk talt på pisten, med kun 20 meter til både lift og pist. Går I den anden vej, skal I kun 50 m. så er I i centrum af Ischgel. Madelin ligger også lige midt i centrum og med kun 100 m. til pisten.
Begge hoteller byder på en helt enestående gastronomisk oplevelse. Med i prisen får man halvpension, og begge hoteller byder på en fantastisk morgenmadsbuffet. Om aftenen byder de begge på en luksuriøs 5-retters menu.

Begge hoteller er wellness-hoteller med en særdeles veludstyret wellness afdeling. Med flere saunaer, afslappende bade og pools. På Elizabeth er der oven i købet en poolbar med udsigt over skiområdet.

Uanset hvilken I vælger, er I garanteret en skøn romantisk skiferie!

Romantik a la 1800 tallet

I byen Zell am See hersker der en helt særlig stemning. Byen ligger lige ud til søen Zell, som om vinteren fryser til. Ud til den frosne sø ligger Grand Hotel. Hotellet er byens varetegn og med god grund. Det blev bygget i 1864, og i 1876 skiftede bygningen ejere, og blev nu et hotel. I 1887 købte Carl og Therese Böhm hotellet, og de ombyggede, og renoverede det, til den form det har i dag. I 1896 blev hotellet døbt Grandhotel am see, i dag bare Grand Hotel.
Her mærker I virkelig historiens vingesus og man får, som kvinde, lyst til at gå i store farverige kjoler og stå på skøjter på den frosne sø. Når stedet er dækket af sne, ligner det, til forveksling, et rent vintereventyr.

På grund af de mange år hotellet har på bagen, er det naturligvis ikke topmoderne og nyt indrettet. Det ville være helt forkert. Der er heldigvis vist respekt til husets alder, og indretningen er stilfuld og pæn, på den nostalgiske, varme og charmerende måde.
På trods af alderen er hotellet dog et wellness hotel. Det har en stor wellness afdeling med blandt andet panorama swimmingpool, diverse saunaer og behandlinger mod betaling.

Det skal lige nævnes, at man kan ikke få det hele. Man kan ikke både få et helt fantastisk hotel og billedskøn udsigt og pister lige uden for hoveddøren. Man skal altså lige en lille kilometer til nærmeste piste og lift. Men ingen grund til at afskrive Grand Hotel af den grund skibussen kører nemlig lige ude foran hotellet, og fragter dig til og fra piste og lift.

Maden på Grand Hotel er traditionel østrigsk med et moderne twist. Som gæst får I halvpension med morgenmadsbuffet og valget mellem tre forskellige menuer om aftnen. Der er den lokale østrigske menu, den traditionelle Grand Hotel menu og en økologisk vegetarisk menu. Derudover serveres der dessertbuffet, og så afholder de tema-aftener.

Her er der mulighed for at opleve en ægte, østrigsk 1800 tals stemning, perfekt som en romantisk skiferie.

Kreativ og rekreativ på samme tid

The Alpine Palace i Hinterglemm er noget helt for sig selv. Her er der tale om femstjernet luksus med alt, hvad der dertil hører. Ren forkælelse, komfort og fornøjelse. Deres mission er at være; drømme skabende. Man bliver altså så overrumplet af hele opholdet, at man kommer til at drømme om det om natten, når man er kommet hjem. Og det gør man helt sikkert.

Her er alt, hvad hjertet begærer: Uforlignelig beliggenhed lige ud til piste og lifte, romantisk stemning og en gourmet oplevelse ud over det sædvanelige. Hotellet har tre restauranter tilknyttet, så her er bestemt noget for enhver smag. Derudover har hotellet en vinkælder, som er noget helt særligt. Her kan I sidde i hyggelige omgivelser og nyde de fineste vine. Derudover er der fire barer, hver med sit unikke tema og fokus. Som om det ikke var nok, hersker hotellet også over en cigar-lounge. Her kan I side, og nyde udsigten mens I nyder en cohiba-, havana,- eller davidoff cigar. Her er en overdådig wellness afdeling, med spa-bade, saunas, udendørs opvarmet pool og en 'afslapnings zone'.

Hvis alle disse tilbud ikke er nok, og I vil udfordre jer selv på et lidt mere kreativt plan, kan I tilmelde jer et snedker kursus. Ja, du læste rigtigt. I kan simpelthen lære at udskære jeres egen stol eller, hvad det nu skulle være. Bare husk, med mindre I kører selv, at det skal med i bagegen. Kurset bliver holdt af hotelejer Florian Wolf.

Så er I kreativt anlagte, men stadig med hang til total komfort, luksus og forkælelse, så er en romantisk skiferie til Hinterglemm perfekt til jer!

Kategorier: Ischgl, Italien, Val d'Isere, Val Thorens, Zell am See, Afterski, Frankrig, Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg