<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ta' på sæson som pedel

Udgivet af den 24-02-2021 16:07:13

Har du en lille håndværker i maven? Så har Danski et arbejde til dig i Alperne som pedel. Her får du et arbejde med gode kollegaer og mulighed for en masse skiløb. Nicolai har været pedel for Danski, og her deler han ud af sine erfaringer som pedel.

danski-pedel

Nicolai på 23 år er uddannet tømrer. Han synes, at arbejdet blev ensformigt og han trængte til at afbræk fra hverdagen. Nicolai havde hørt om sæsonlivet i Alperne gennem venner, som selv havde været afsted, og han tænkte at det måske var noget for ham. Derfor sendte han en ansøgning til Danski.

Fra tømrer til pedel

Selvom Nicolai er uddannet tømrer, så var han afsted på et kursus hos Danski inden, hvor han blev sat godt ind i, hvilke arbejdsopgaver han typisk skulle varetage. Hans erfaring som tømrer gjorde dog, at Nicolai hurtigt kunne trække i arbejdshandskerne og tage fat – uanset om det var en pære der skulle skiftes, en seng der skulle spændes eller noget helt andet. Det er altså det helt klassiske pedelarbejde som fylder mest i hverdagen i Alperne.

Jeg var så heldig, at jeg fik lov til at stå for renoveringen af Danskis skiudlejning i Alpe d’Huez. Her kunne jeg sætte mit eget præg på skiudlejningen, og få lov til at bruge de håndværksmæssige kundskaber jeg har med i bagagen som tømrer, fortæller Nicolai.

Frihed under ansvar

Arbejdstiderne som pedel er meget afvekslende. I højsæsonen kan der være rigtig mange opgaver, men hen imod slutningen af sæsonen er arbejdsopgaverne mindre. Her får pedellerne dermed mere tid til at nyde skiløbet og det gode vejr.

Som pedel har du meget få faste opgaver som skal løses på et bestemt tidspunkt. Det er derfor mit eget ansvar at vurdere, hvornår jeg kan tillade mig at stå på ski, og hvornår jeg skal arbejde. Jeg har altså friheden til selv at bestemme mine arbejdstider, men samtidig ansvar for at få løst de opgaver der er, siger Nicolai.

Et helt unikt sammenhold

Sammenholdet mellem Danski personalet i Alpe d’Huez er meget unikt synes Nicolai. Han har hele sæsonen boet på samme hotel som alle andre ansatte fra Danski, og det gør sammenholdet stærkt. Nicolai sammenligner sæsonlivet livet med et ophold på en efterskole, hvor man bor, spiser og laver alt sammen.

Selvom vi er væk fra familie og venner, så har jeg fået nogle helt vildt tætte venner her nede. De ved jo alt om mig, fordi vi bor tæt og laver alt sammen. De bliver min sæson-familie, fortæller Nicolai.

Derfor skal du være pedel for Danski

Nicolai elsker jobbet som pedel for Danski. Han nyder friheden, skiløbet, de afvekslende arbejdsopgaver og det unikke sammenhold med kollegaerne. Danski kræver ikke, at man har en håndværksmæssig uddannelse – men det er naturligvis et plus. Dog er det vigtigt, at hænderne er skruet rigtigt på, og at man har styr på en værktøjskasse.

Det er fantastisk at være på sæson! Jeg kan kun anbefale andre at tage på sæson hos Danski – og hvis du har hænderne rigtig skruet på, så bliv pedel. Her kommer du rundt på alle hotellerne på destinationen, lærer kollegaerne rigtig godt at kende, og så bestemmer du selv dine arbejdstider. Så er der kommet ny sne, så er det bare afsted fra morgenen af, fortæller Nicolai.

Tre gode råd til Danskis nye pedel

Nicolai er slet ikke færdig med at være pedel hos Danski. Han er vild med arbejdet og de fantastiske oplevelser i Alperne – og derfor er det ikke sidste gang, at Danski ser Nicolai i Alperne. Hvis du vil til Alperne som pedel for Danski, så har Nicolai tre gode råd til dig.

  • Du skal have gåpåmod og tro på, at du kan løse alle opgaver
  • Nyd at du er på sæson! Det hele skal ikke gå op i arbejde
  • Plej sammenholdet på destinationen – det bliver din familie og venner for sæsonen (og livet)

Kategorier: Historier fra skiferien, Blandet

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg