<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danskerne valfarter på skiferie til nytår

Udgivet af den 24-02-2021 15:16:03

For mange danskere er det fristende at smutte væk fra nytårstraditionerne. I stedet få brædder under fødderne og sne så langt øjet rækker.

N4G6226-2-1024x683

Men hvorfor skal man lige vælge at tage til Alperne og fejre nytåret? Jeg kunne sagtens remse en masse grunde op til, at nytår i Alperne er for fedt. Men du slipper - I stedet har jeg allieret mig med Signe til at fortælle om, hvordan det helt præcis er at holde nytår på ski. Signe Krogshede Barslund var i skisæsonen 2011/12 hotelpersonale på vores eget Hotel Refuge i Alpe d’Huez. Hun fortæller her om sine oplevelser:

Nytår i alperne er noget helt andet, synes jeg - til den gode side. Mere uhøjtidelig, og dog alligevel med den gode nytårsmad. Vi havde pyntet op med serpentiner og gjort lidt ekstra ud af os selv. Baren havde ekstra åbent og vi streamede dronningens nytårstale,. Kl. 00:00 hoppede vi ind i det nye år og poppede en champagne med gæsterne. Nytårs krudt er svært at støve op i Aplerne, men lidt havde vi da fundet. Byen skød lidt mere af, og med genskinnet fra sneen, var det ekstra flot! Da vi fik fri mødtes vi med de andre hotelpersonaler og guider på vores stamsted ”Underground”. Vi festede med de engelske folk og svenskerne fra Langley. Vi havde en fantastisk aften, hvor vi først kom i seng kl. 5 om morgenen.

Tømmermænd i Alperne

Den første dag i det nye år er ikke bare en dag på sofaen med skihop i Tv’et, når man arbejder i Alperne:

Den 1. januar var en helt normal arbejdsdag med transfer og hotelrengøring (her var det ok med tømmermænd!).  Man kunne få tømmermændene ud af kroppen med en tur på ski og den friske Alpeluft. Det havde sneet det meste af nytårsaftensdag, så vi stod på ski i sne til anklerne. Man kan ikke andet end blive at blive glad af ny sne til knæerne, lyset fra sneen og sjov nytårsaften i Alperne! Så på trods af tømmermænd, kan jeg klart anbefale et nytår på ski. 

Er du blevet fristet? Det er jeg i hvert fald, især er jeg sikker på, at frisk Alpeluft og brædder under fødderne vil få de værste tømmermænd til at forsvinde den 1. januar. Det må være den ultimative tømmermænds kur!

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig, Historier fra skiferien, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg