<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvad skal børn have på i sneen?

Udgivet af den 24-02-2021 15:46:16

En skitur med hele familien har længe stået højt på ønskelisten, og nu er tiden endelig kommet, hvor I skal pakke bilen med ski, snowboard og skistøvler.

Du er helt klar til at tage på den længe ventede skiferie, for du har helt styr på dit eget udstyr og skitøj. Men hvad i alverden skal man tage med til familiens mindste medlemmer?

Denne guide er bragt i et samarbejde med Kids-world, stedet hvor forældre finder deres børns tøj, sko, legetøj mv.

Du har gennem lang tid researchet og udset dig din skiferie med børn og hele familien glæder sig til at komme afsted til leg og sjov i sneen med Danski. For nogle af familiemedlemmerne er det måske den allerførste gang, de skal på ski og derefter mærke følelsen af røde kinder og træthed efter en lang dag i Alpernes sne.

Hvad skal de egentlig have på i sneen? Du har faktisk ingen anelse.

Men bare rolig, hjælpen kommer her! For vi har lavet en lille guide til, hvad du skal tænke på at have med i kufferten, når du tager på skiferie med babyer og børn. Og hvis du er på vej på vinterferie uden ski, men ved at I skal opholde jer under kolde himmelstrøg, så læs bare med.

kids-world-columbia3Foto: Kids World - Columbia

Fra yderst til inderst

Uanset om det drejer sig om voksne eller børn, er det vigtigt at klæde sig i lag. Så er der god mulighed for at justere kropstemperaturen ved at tage et eller flere lag af eller på.

Derudover har det den fantastiske funktion, at luften mellem lagene varmes op og derved sikrer en behagelig varme. Men det vigtigste af det hele er, at alle lagene er lavet af materialer, som både er varme og åndbare, og så skal det yderste lag selvfølgelig være vandtæt.

Overtøj

Hvis vi så rent faktisk starter ’fra yderst’ med overtøjet, er det super praktisk at klæde de mindste børn i en skidragt eller flyverdragt. Den skiller ikke på maven, og man skal ikke bøvle med flere forskellige stykker tøj. Det er selvfølgelig vigtigt, at dragten har den helt rigtige pasform, så barnet let kan bevæge sig, uden at der er noget, der strammer nogen steder.

De lidt større børn vil måske foretrække en skijakke eller en god vinterjakke sammen med et par skibukser. Skibukser kan man få både med seler og uden seler. For de yngste er det en fordel med seler, så man er sikker på, at skibukserne bliver siddende, hvor de skal, men for de største børn er det nok mere en smagssag, om man foretrækker seler eller ej.

kids-world-columbia2Foto: Kids World - Columbia

Tekniske specifikationer

Men når det kommer til det yderste lag, bliver man nødt til at se på de tekniske specifikationer. Det er naturligvis essentielt, at overtøjet er vandtæt, så her må man være opmærksom på vandsøjletrykket. Det fortæller noget om, hvor meget vand, materialet kan modstå, uden at vandet trænger igennem stoffet.

Et vandsøjletryk på 10.000 mm er rigtig godt til skitøj, og ofte vil du kunne finde skitøj med et vandsøjletryk på 12.000 eller helt op til 15.000. Men faktisk vil 8.000 ofte være rigeligt, hvis syninger, knapper og nitter ellers også er forseglet godt.

Selv om vandet ikke kan komme ind gennem tøjet, skal fugt og sved indefra gerne kunne komme ud. Derfor bliver skitøjet også nødt til at være åndbart, så de inderste lag ikke bliver gennemvædet af fugt indefra. Hvis først de inderste lag er våde, bliver barnet hurtigt koldt og klamt.

Uld eller polyester?

Selvom det selvfølgelig er vigtigt, at børnene har en skijakke eller en flyverdragt på, som holder dem varme og tørre, er det mindst lige så vigtigt, hvad de har på indenunder. Her kan man med god fornuft tænke i flere lag, så man har et inderste lag og et mellemste lag på.

Det inderste lag kan være en body eller et sæt undertøj, eventuelt med lange ærmer og ben. Det inderste lag skal selvfølgelig være med til at holde barnet varmt, men det er lige så vigtigt, at det kan lede sveden væk fra kroppen.

Nogle foretrækker, at det inderste lag er lavet af polyester, og andre foretrækker uld. Vi vil helt klart anbefale skiundertøj af uld, da det er super effektivt til at lede fugt væk fra kroppen, samtidig med at det holder kroppen varm.

Det mellemste lag skal ikke være for tykt, men det skal samtidig hjælpe med til at holde barnet varmt. Her er det superlækkert med en fleecetrøje, en dunjakke eller et sæt termotøj.

Har du sørget for, at dit barn er iklædt alle tre lag med hver deres funktion, så er du næsten sikker på, at det kan holde sig lunt og tørt en hel dag i den kolde sne.

kids-world-columbia1Foto: Kids World - Columbia

Noget til fødderne

Går turen ud på pisterne, er det oplagt at hoppe i et par skistøvler. Men skal I bare ud og lege i sneen i vinterferien, så er et par gode vinterstøvler alfa og omega. For at undgå et par kolde og våde barnefødder, skal vinterstøvlerne have en vandtæt membran.

Du kan finde vinterstøvler med for af polyester, af uld eller af en blanding af de to. Lige som med undertøjet vil vi også anbefale et uldfor til de små fødder.

Tilbehør til skituren

Det bliver en kold fornøjelse at tumle i sneen, hvis dit barn ikke har hue og handsker på. En elefanthue er et godt valg, da den både dækker hovedet, ørerne og halsen, samtidig med at den ikke risikerer at flyve af, når der bliver tumlet i sneen.

Til hænderne kan man både vælge luffer og handsker med fingre. Til de mindste er det mest praktisk med et par luffer, da det ofte kan være svært at få de små fingre stukket ind de rigtige steder på vanten. Men med de større børn er det ikke noget problem, og det giver lidt mere fingerfærdighed at have handsker på.

Sådan et par vanter kan nemt blive våde i sneen, og derfor er det også her en god idé at gå efter luffer og handsker som er vandtætte, vindtætte og åndbare.

Nu skulle du gerne have en idé om, hvad dit barn skal have på, når I skal på skiferie sammen. Og så er det bare med at komme afsted på familietur ud i sneen!

kids-world-columbia4Foto: Kids World - Columbia

Forhåbentlig er du også godt klædt på

Vi håber på, at vores guide har besvaret de spørgsmål, du måtte have til børnenes beklædning i sneen.

Husk på, at du med sund fornuft kommer rigtig langt. Hvis børnene får det for koldt/varmt, skulle du nu gerne være ”klædt på”, til at kunne vide, hvad for et lag tøj han eller hun skal have af eller på.

Har du set vores gratis pakkeliste til skiferien her?

Er du interesseret i at tage på skiferie med børnene?

Så kan du se mere her.



Kategorier: Udstyr, Børn, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg