<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 skiområder med flest pistekilometer

Udgivet af den 24-02-2021 15:08:34

Få overblikket over de skiområder der har flest pistekilometer! Det er alle destinationer, hvor du med sikkerhed ikke kommer til at kede dig med at køre den samme piste hver dag. Desuden er der noget for enhver smag!

danski-skier-bg-wagrain-1

NR. 1 - Canazei: 500 pistekilometer

På en klar førsteplads ligger Canazei med imponerende 500 kilometer skiløb, som ligger lige uden for døren i Canazei. Området er en del af verdens største skiområde, Superski Dolomiti, der giver adgang til 1.200 kilometer piste. Så her skal du altså ikke være bange for, at komme til at kede dig på den samme piste. Lifterne i Canazei er topmoderne, så du kan komme fra A til B på kort tid og få prøvet de mange pister af.

NR. 2 - Alpendorf/Wagrain: 350 pistekilometer

Det overrasker måske nogle, at Alpendorf og Wagrain er nummer 2 på listen, men med 350 kilometer skiløb er området altså en habil konkurrent til Canazei. I området er der flest blå og røde pister, så området er altså ideelt for nybegyndere og børn.  Området er en del af Salzburger Sportswelt, som også tæller områder som Zauchensee, Flachauwinkl, Kleinarl, St. Johann og Flauhau med mere. I Kleinarl kan du i øvrigt finde Europas største Snow Park, Absolut Park, hvor du altid kan spotte snowboardere, der laver tricks i parken.

NR. 3 - St. Anton: 347 pistekilometer

Off-piste mekkaet og afterski-kapitalen St. Anton lander på en tredjeplads med 340 kilometer pister. Området er et paradis for den erfarne skiløber, på grund af de lidt stejlere og smallere røde og sorte pister. I løbet af dagen bliver pisten omdannet fra en velpræpareret piste til en pukkelpiste, så der er udfordringer til den erfarne skiløber. Til dig, der  gerne vil ud i den dybe pudder, er der mere end 200 kilometer markerede off-piste ruter. Prøv for eksempel Hinterrendl, Valuga, Schöngraben, Langen, eller Mattun - men husk en bjergguide!

NR. 4 - Alpe d'Huez: 249 pistekilometer

I 2017 blev Alpe d’Huez kåret som Europas Bedste Skisportssted, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Det store skiområde har skiterræn for enhver smag; der er de brede og lange pister til nybegyndere, som er gode at øve sig på, og røde og sorte pister til de øvede. Prøv eksempelvis Le Tunnel eller den 16 kilometer lange sorte piste Sarenne, fra toppen af Alpe d’Huez’ højeste punkt, Pic Blanc. Og kan du lide at stå på ski i solskin, så er Alpe d’Huez en destination for dig! Det er den destination med absolut bedste solskins-statistik i Alperne.

NR. 5 - Saalbach-Hinterglemm: 240 pistekilometer

I Saalbach-Hinterglemm finder du alt fra brede boulevarder og hygge pister, der løber ned gennem skov, til udfordrende sorte pister. Med det moderne liftsystem kommer du hurtigt op på toppen af pisten, og så kan du ellers vælge frit mellem de i alt 240 kilometer piste. I 2015/2016 blev Saalbach officielt sammenkoblet med skiområdet Fieberbrunn, og tilsammen udgør de to områder 270 kilometer piste.

Snesikkerheden er i top i Saalbach-Hinterglemm, og det kan vi sige med sikkerhed, fordi der er opsat mere end 400 effektive snekanoner på alle de store nedkørsler.

Større endnu ...

Selvom 500 kilometer piste lyder af meget, så er der faktisk nogle af vores destinationer som har endnu flere kilometer piste end Canazei, men det kræver, at du tilkøber et udvidet liftkort. Eksempelvis har destinationer som Val Thorens og Courchevel “kun” 150 kilometer piste med et standard liftkort, hvorimod du får adgang til hele på 600 kilometer piste, hvis du køber det udvidede liftkort.

Kategorier: Alpe d'Huez, Canazei, Italien, St. Anton, Wagrain, Frankrig, Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg