<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernes bedste fif til skiferien i Sölden

Udgivet af den 24-02-2021 15:05:27

Vores to super dygtige guider, Mette og Amanda, tilbragte sæsonen 2015/16 i Sölden. De er kommet hjem med en masse gode fif, tips og tricks til din kommende skitur.

004-768x515

Hvilke tre pister er jeres favoritter?

Det var et svært valg…. Men vi kom frem til, at vores favorit piste her i Sölden nok må være den brede boulevard på Tiefenbach-gletsjeren også kaldet den blå piste nr. 38.

Dernæst er den populære røde piste nr. 11 også helt fantastisk – dog mest om morgenen. Men her er virkelig mulighed for at få god fart på og samtidig masser af plads til store sving!

Til sidst, har vi nok en svaghed for den røde nr. 7a, som er en hyggelig pist mellem træerne ned til Gaislachkogel kabineliften i byen.

Hvor finder man de tre bedste børnepister?

Der er mange gode brede blå pister til børnene. Men den bedste pist for de helt små er på toppen af "Zentrum Shüttle" liften (piste nr. 50.)

Derudover er der børnepisten på toppen af Giggijoch liften til venstre, ved tallerken liften, som også er et godt alternativ til de helt små.

Til de lidt større børn anbefaler vi den blå piste nr. 15. Udover at pisten er super god til at øve sving på, så benyttes en del af pisten også til ’Fun Slope’, som er en børnevenlig ’fun park’ med små bakker og forskellige små udfordringer, som man enten skal hoppe over eller køre under.

Hvilken hemmelig skijuvel/piste vil I røbe?

Den hemmelige skijuvel er den sorte piste nr. 25, som tit og ofte er næsten uberørt - selv efter middag. Den ligger lidt for sig selv, og har sin egen lift op.

Hvor finder man de tre bedste afterskisteder?

Det bedste afterskisted i Sölden må være Schirmbar. Her er virkelig gang i den – hver dag! I bedste østrigske afterskistil bliver der skrålet og danset på bordene til alle de kendte østrigske hits. Der er proppet med mennesker, og i højsæsonen er det en fordel allerede at komme senest 15.30 for at få et bord.

Et andet afterskisted som bestemt er et besøg værd, er Weinfassl. Det er et lille hyggelig lokalt sted. Men danskerne har gennem tiden sat sit præg, og når stemningen er der, så spilles diverse danske hits som ’himmelhunden’, 'volvo sangen' osv. Tidligere var stedet det gamle lifthus i byen. Mange af Danskis stamgæster anser også stedet som deres andet hjem her i Sölden. Ejeren af Weinfassl hedder Aga, og han laver selv sin kendte grankogle snaps, som de fleste ikke kommer hjem uden og have smagt.

Det tredje afterskisted som vi tænker, er et besøg værd er Marco’s. Her er gang i den og god stemning i bedste østrigske stil med alle de gode hits. I løbet af sæsonen har der hver 2. uge været forskellige østrigske kunstnere og optræde. De spiller diverse østrigske afterski hits, og det har været med til at skabe god stemning. Stedet ligger lige når man er kommet ned af pisten midt i byen, hvilket også gør det ekstra populært.

Hvilke tre restauranter/cafeer skal besøges?

Corso: Denne restaurant ligger centralt i byen, og der er altid rift om pladserne, hvilket er helt forståeligt. Her serveres super lækker mad, vi har endnu ikke oplevet noget, som ikke var godt. Både en saftig bøf, lækker salat eller en god pizza kan klart anbefales.

Gusto: Denne restaurant ligger lidt længere nede af hovedgaden. Her serveres lækker italiensk mad. Deres pizzaer er fantastiske og virkelig store, hvilket kun er et plus!

Rosengarten: Denne restaurant ligger i forbindelse med et hotel, ikke langt fra Corso. Restaurant Rosengarten er et godt alternativ til Corso og Gusto, her serveres nemlig også god italiensk mad. Her er det dog mest deres pizza’er, som er i fokus.

Bonus: Hvis man vil kaste sig ud i det lokale østrigske køkken, kan Gasthof Sonnenheim anbefales. Her serveres god mad i store portioner med god østrigsk øl til.

Nævn jeres tre yndlings steder

Vores ynglingsted må nok være hele Tiefenbach gletsjeren. Her er bare fantastisk! Snekvaliteten er i top, selvom solen skinner, som den ofte gør på gletsjeren, så kan sneen bare ikke blive dårlig på gletsjeren.

Derudover er et af favorit stederne også restauranten Gampe Thaya, som ligger ned af den røde piste nr. 11. Her afholder vi vores picnic, og restauranten har en skøn terrasse, som er helt fantastisk når solen skinner. Derudover er maden også virkelig god, og vi mener også, at det er her, man kan få områdets bedste gullaschsuppe, og det er er genialt efter en lang dag på ski.

Til sidst må vi også indrømme, at det sidste af vores ynglings steder er Weinfassel. Der er altid en god hyggelig stemning, og her har vi, i løbet af sæsonen, tilbragt mange timer.

Hvilken ting kan I ellers afsløre, som gæsterne bare SKAL vide?

Vi kan afsløre, at Giggijoch kabineliften skal gøres større, så flere mennesker hurtigere kan komme op i området, og de vil undgå den time lange kø, der kan være i højsæsonen, hvis man kommer senere end kl. 8.45. Ja, her i Sölden åbner kabine lifterne nede i byen op i området kl. 08.00!

Det siges desuden, at Sölden er et af de områder i Østrig, hvor solen skinner allermest!

Kategorier: Sölden, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg