<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide til skiudstyr

Udgivet af den 24-02-2021 16:09:43

Måske har du lige bestilt din første skiferie, og du er derfor lidt på bar bund, når det kommer til skiudstyr. Eller måske trænger dit nuværende udstyr til en udskiftning. Uanset hvad, så er der mange muligheder, og det kan næsten virke uoverskueligt at finde lige præcis det udstyr, som passer til dig og dit niveau.

Derfor hjælper vi dig i samarbejde med Skisport med at finde det rette udstyr til lige præcis dig. 

Guide til ski

Det er vigtigt, at du vælger ski efter dit niveau og efter hvilken type skiløber, du er. Er du typen, der gerne vil slå de korte og store sving på pisten, skal du have piste ski. De er også kendt som carvingski eller slalomski. De har et smallere design og er lavet til, at du kan slå skarpe og hurtige sving på pisten. 

Vil du hellere ud i den uberørte off-piste, i den bløde og lette puddersne, skal du have et par brede off-piste ski. Den brede ski gør det lette at holde dig "oven vande" i den løse sne, så du får oplevelsen af at svæve over det snefyldte landskab. Læs mere om off-piste skiløb her. 

Guide til skistøvler

iIfølge Skisport.dk er skistøvler noget af det første, du bør investere i, når du skal købe skiudstyr.

Hvis de ikke passer, kan det gøre rigtig ondt, og i sidste ende ødelægge skiferien. 

Guide til skihjelm og skibriller

Skiløb er sjovt, men man skal også huske at beskytte sig selv på pisten. Skihjelmen, som de fleste skiløbere heldigvis bruger, er en uundværlig del af dit skiudstyr, og flere steder også et lovkrav at man bruger. 

Skibriller, eller goggles, som de også hedder, er også en vigtig del af dit sikkerhedsudstyr. Hvorfor spørger du måske? 
Det er blandt andet fordi, det er vigtigt at beskytte øjnene mod lyset på pisten. Både når der er sollys, som skinner i øjnene, men også når der er overskyet. Sneen reflekterer nemlig stadig lyset. Derudover er det generelt en rarere oplevelse at stå på ski eller snowboard med skibriller på. 

Guide til skitøj

Er du ny indenfor skiverden, og ved du ikke rigtig, hvad det der skitøj skal bruges til – så er hjælpen på vej! Hvorfor skal du skal købe skitøj, når du skal på ski?

Fordi det er tøj, der er beregnet til formålet; at være aktiv udenfor i sneen. Det er både varmt og åndbart, så du ikke bliver kold og våd, når du suser ned ad pisten. Derudover finder du i skijakker også en indbygget lomme til dit liftkort, som ikke nødvendigvis er at finde i almindelige vinterjakker. Den lomme er super smart, for så skal du ikke hive dit liftkort op ad lommen, hver gang du skal med en ny lift. 

Guide til skiundertøj

Når man taler om skitøj, så starter man inderst. Du skal have noget skiundertøj, og vi anbefaler uld. Uld varmer nemlig, selvom det bliver fugtigt. Desuden skal det være svedtransporterende.

Udenpå skiundertøjet skal du gerne have et mellemlag. Mellemlaget giver en bedre isoleringsevne, og det holder bedre på varmen.

Guide til handsker

Det er træls at skulle fryse sine fingre hele tiden, og derfor er en varm handske en god investering, når du skal på skiferie. Der findes mange forskellige typer af handsker og luffer.

Lange, korte, læder, fleece og en masse farvekombinationer.

Guide til sikkerhedsudstyr

Har du husket bipper, lavinerygsæk, sonde og skovl? Vil du gerne ud i den uberørte off-piste, fyldt med bløde dyner af dejlig puddersne, så er det obligatorisk, at du har dit sikkerhedsudstyr og lavineudstyr i orden. 

Før du bevæger dig ud på off-pisten, skal du først og fremmest være sikker på, at dine skifærdigheder er gode nok til at bevæge dig uden for de præparerede pister. Du skal med en sikkerhed og lethed kunne løbe på alle de forskellige former for pister – også den sorte.

Guide til rygskjold

Rygskjold er en god sikkerhedsforanstaltning at tage, ligesom det er en god idé at køre med hjelm på ski. For selvom du selv er erfaren på ski, så kan du ikke være sikker på, at dem omkring dig på pisten er det. Og derfor bør du have et som en del af dit skiudstyr.

Alle rygskjold på markedet er sikkerhedsgodkendte, men der findes forskellige typer af stivhed og design, så du kan være sikker på at finde et, som passer lige til dine behov.

Guide til børne-skiudstyr

For familier, som hvert år tager på skiferie, kan det muligvis betale sig, at investere i skiudstyr til børn. Mange familier llejer udstyret til børnene på destinationen, fordi de er i voksealderen.

Det kan dog godt betale sig, at købe ski-udstyret hjemmefra, hvis du har flere børn, så udstyret kan gå i arv. Se videoen, hvor Kasper giver et par gode råd om skiudstyr til børn.

Guide til gadgets

Vidste du, der findes skistrømper, handsker og veste med indbygget varme i, hvor du fra din telefon kan justere temperaturen? Det, og meget mere kan du finde på vores danski skishop. 

Får du lyst til en skiferie? Så ring 86 800 600 eller udfyld formularen. Så ringer vi dig op. 

Kategorier: Udstyr, Blandet, Forberedelse til skiferien, Surfline ❄︎ Danski, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg