<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide: Sådan går du på afterski

Udgivet af den 24-02-2021 15:26:19

Ja, du læser rigtigt. En guide til hvordan du går på afterski – for er det første gang du skal på skiferie, og dertilhørende afterski, så er der et par uskrevne regler, der er gode at vide, inden du deltager i festen. 

Danski-valdisere-skiferie-afterski

For mange er afterski dagens højdepunkt på skiferien. Man sidder endelig ned i baren efter dagens skiløb og slapper af. DJ Ötzi buldrer ud af højtalerne i det tætpakkede lokale, og den kolde øl i din hånd er kun lige tømt, inden en ny er klar. Afterski er ikke bare en fed fest, men et par timer, hvor som familie eller venner deler dagens gyldne øjeblikke, slapper af og er sammen. 

Afterski overalt i Alperne 

Uanset om du er i Obertauern, Canazei, St. Anton, Wagrain, Alpe d’Huez, La Rosiere eller Val d’Isere - så er der afterski. Hvordan afterski bliver udfoldet er lidt forskellig fra Frankrig, Østrig og Italien, men formålet er det samme: Slap af, nyd en kold øl og vær sammen. Men for at afterskien bliver så vellykket som overhovedet muligt, er det vigtigt at få et par detaljer på plads - så du ikke ligner en dansk turist på afveje. 

Påklædningen 

Når du skal på afterski, så har du skitøj og skistøvler på - punktum. Du tager ikke hjem og skifter til pænt tøj og retter håret. Du kan med fordel have en hue og et par smarte solbriller i lommen, så du slipper for hjelmhåret, men skitøjstøvler og lugten af sved hører ligesom afterski til.  

Musikken 

Altså det virker måske lidt mærkeligt, men det er en god idé at lave lidt research hjemme i Danmark på afterski musik. Der er masser af playlister, så du kommer i den rigtige stemning – og måske lige se en video eller to på Youtube. For sagen er den, at afterski musik ikke bare er musik. Der er ofte en særlig dans, sang og råb tilknyttet, og den kan ALLE. Så hvis du vil være med, så er det altså i gang med at øve dig lidt. Hos Danski vil vi anbefale at du lytter lidt til følgende sange - især hvis du skal til Østrig på skiferie: 

  • Das rote Pferd – Mallorca Cowboys (og dertilhørende dans) 
  • Cowboy und Indianer – Apres Ski 2013 (og dertilhørende dans) 
  • Volvo B18 – Roger And Over (og igen – der er en dans) 
  • Wir wollen die eisebären sehen – Sound Convoy 
  • Anton aus tirol - DJ Ötzi 
  • Schwarze Natascha - Mallörcä 

Dansen 

Altså vi er jo allerede inde på det, men selv de mest stivbenede skiløbere danser til afterski. Det foregår i skistøvler, og det gør det umuligt for selv den bedste danser at gøre det godt, og derfor kan alle være med. Det er bare at kaste dig ud i dansen, for alle ser lige tossede ud – og alle er lidt for berusede til at huske de rigtige takter og moves alligevel. Men det bedste ved dans til afterski er, at du mange steder må danse på både borde, stole og andre møbler i skistøvler - og det betyder, at du slet ikke kan lade være med at danse med. Det kan vi i hvert fald ikke hos Danski! 

Alkoholen 

Altså man skulle ikke tro det, men der er også lidt et kodex når det kommer til alkoholen du bestiller på afterski. For de har navne, som ikke giver mening – lad os være ærlige. For en Flying Hirch er ikke en flyvende hjort, men navnet på en drink med Red Bull og Jägermeister. En Weissbier bliver også kaldt en Weissen, og en Willi er ikke et navn på bartenderen, men en Williams shot.  

danski-afterski-blog

Husk det gode humør & nyd det 

Lad os sige det sådan her – afterski er bare et must, når du er på skiferie. Uanset om det er med dine små børn, vennerne eller dine forældre. Der er plads til alle, og det kan kun blive vellykket. Men den klare fordel ved afterskien er, at den ligger på et godt tidspunkt i forhold til andre fester. Den slutter nemlig inden aftensmaden, og du kommer derfor i god tid i seng og er klar til endnu en dag på pisterne dagen efter. 

Kategorier: Italien, Afterski, Frankrig, Historier fra skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg