<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide:  Med børnene på ski

Udgivet af den 24-02-2021 15:18:07

Skal I på familie skiferie i år med børnene, men er lidt i tvivl om hvor turen skal gå hen? Så får I her guiden til hvor I kan tage hen i forhold til hvilken alder jeres børn har. Dette er selvfølgelig blot en vejledning, da der er flere forskellige forhold der spiller ind. For der er forskel på om dit barn er 3, 8 eller 12 år - og naturligvis spiller deres erfaring med skiløb også ind. På mange af vores ski destinationer kan du tage børnene med uanset alder, hvis de har lidt erfaring. 

Vi giver her en oversigt over destinationer til forskellige aldersgrupper: 

  • 3-6 år 
  • 7-12 år 
  • 13-18 år 

Skiferie med børn på 3-6 år 

alpe-d-huez-skiferie26

Hvis I har børn med på skiferie der er mellem 3 til 6 år, har Danski her tre forslag til hvilke destinationer der er gode at tage til, ved netop denne alder på børnene. Her er der fokus på dansk skiskole, børnevenlige områder og de gode muligheder for at komme hurtigt op og ned af bjergene med de små.

AlpendorfWagrain i Østrig 

Alpendorf er perfekt til familieskiferien, hvor der er små børn med. Derudover er Alpendorf i Østrig generelt et rigtig godt sted til nybegyndere, så de små børn får en masse blå pister de kan boltre sig på. I kan komme let op til skiskolen i Alpendorf, med liften der går direkte op til skiskolen. Derudover er det også let at komme op og ned i det store terræn når børnene bliver trætte. 

I Alpendorf kan I bo på vores Danski Klubhotel Rothirsch og gøre brug af den danske børne skiskole, som vi tilbyder. På Rothirsch finder I SnowyClub, som er et børnevenligt koncept, der gør det lettere at have børnene med på ski. Her har vi vores to maskotter Bæveren Snowy og Pandaen Pingu, som elsker at uddele bløde kram til alle børn. 

Obertauern i Østrig 

I Obertauern er der rigtig mange ting der gør det til et meget børnevenligt område. Her er der mange gode og brede blå pister, et børneland, tunneller, små træklifter og slalom baner – alt sammen noget der kan underholde børnene i lang tid. Obertauern byder også på et område for de 3 til 10-årige, Bibo-Bär familie skipark der ligger tæt på Edelweiss-liften. Her er der underholdning for de mindste skiløbere med dyr, samt andet sjov og ballade.  

I Obertauern kan I bo på vores Hotel Marietta i Obertauern, som er et børnevenligt hotel. Børnene kan også på denne destination komme på dansk skiskole. På Marietta er der familieværelser der kan rumme hele familie, legerum til de mindste, børnebiograf, pool osv. Hotel Marietta er et firestjernet luksushotel, hvor du ikke skal tænke på andet end at slappe af med jeres børn når I er kommet hjem efter skiløb. 

Livigno i Italien 

Livigno er også et rigtig godt bud på en skidestination i Italien, I skal tage til med små børn. Her finder I en dansk børneskiskole i Livigno, så de små børn let kan lære at stå på ski. I Livigno er der mange gode og brede blå pister, der passer til de små børn og de kan boltre sig på legeområdet ved pisten med transportbånd og dyr der gør det spændende. Som område er Livigno en lille og hyggelig ski destination, med mange butikker i byen. Her kan I få en masse tid til at gå hvis de små har en dag de ikke vil stå på ski. Derudover er Livigno et toldfrit område, hvilket gør det til et billigt sted at gå ud at spise. 

Hotel San Rocco er perfekt til børnefamilier da det er et meget børnevenligt hotel. Her bor I kun 100 meter fra nærmeste lift og 50 meter fra pisten. I kan derfor meget let komme op og ned fra pisterne, når de små bliver trætte. 

Skiferie med børn på 7-12 år 

alpe-d-huez-skiferie6

Har I lidt ældre børn med på skituren, der er mellem 7 til 12 år, har Danski her nogle forslag til valg af destination. Blandt andet en destination der udvider deres børneområde, til at være mere tilgængelig og med flere aktiviteter. Her er der fokus på skiområder med noget for alle niveauer. 

Alpe d'Huez i Frankrig 

I Alpe d’Huez er der plads til alle og det egner sig godt til familien med lidt ældre børn. I Alpe d’Huez finder I blandt andet Marcels Farm, der er et stort område for børn, som er fyldt med sjove forhindringer. Derudover er Alpe d’Huez en meget hyggelig by i Frankrig, der både består af en gammel og en ny bydel. Midt i byen finder man også et stort sportscenter, hvor både børn og voksne kan blive underholdt hvis der skulle være en sne-dag. 

I Alpe d’Huez har vi vores Danski Klubhotel Le Refuge. Her tilbyder vi Snowyclub, dansk skiskole, børnepasning, danske børneguider og en masse arrangementer for børnene, til at holde dem underholdet. Lige nu er de i gang med at bygge en ny lift, lige ved siden af Le Refuge, så I kommer til at kunne komme hurtigt og let op i det store skiområde med jeres børn. 

Schladming i Østrig 

Vælger I at tage børnene med til Schladming, kan de nyde godt af den nye udvidelse af Planai bjergets børneområde Hopsi’s kinderwinterland. Her kan de få massere af tid til at gå, med de sjove forhindringer og andre børn. I Schladming er der også mulighed for dansk skiskole til børnene. 

Schladming er et mindre men hyggeligt område, hvor I får 50 kilometer blå pister, 91 kilometer røde pister og 15 kilometer sorte pister. Desuden er det en meget hyggelig og autentisk by, da der også bor mange lokale her. Så på denne skidestination er det oplagt at komme ud at opleve byen med børnene og dermed også nyde skiferien uden for pisterne. 

Saalbach-Hinterglemm i Østrig 

I Saalbach-Hinterglemm finder I mange blå pister, der passer til de lidt ældre børn. Det er derudover et meget godt sammenhængende område med moderne liftsystemer, hvilket gør det endnu lettere at have børnene med på skiferie – hvem kan ikke li det? I Saalbach-Hinterglemm får I 140 kilometer blå pister, 110 kilometer røde pister og 20 kilometer sorte pister, så der er noget til alle slags skiløbere. 
Hvis benene og energien er til det, er der 5 belyste kælkebaner man kan komme hen og bruge om aftenen. Det er vi sikker på at specielt børnene i denne alder, 7-12 år, vil være ellevilde efter. 

Hotel Pinzgauerhof driver vi selv med skandinavisk personale og det er specielt familievenligt i højsæsonerne hvor Saalbach-Hinterglemm bliver til et familie mekka. Her bor I både lige ved skiudlejning, byen og lift og piste – med kun 25 meter til den nærmeste lift. 

Skiferie med teenagere på 13 - 18 år 

tignes1

Har I teenage-børn med på skiferien er der selvfølgelig andre ting der skal tages højde for, i forhold til de mindre børn. Der skal ske noget mere, både på pisterne og i byen, for de 13 til 18-årige. Disse destinationer er udvalgt til denne aldersgruppe baseret på at de unge har stået på ski et par gange før. Hvis jeres børn i denne alder ikke har det, henviser vi til destinationerne nævnt i aldersgruppen 7-12 år, hvor der er noget for alle niveauer. 

Tignes i Frankrig

Tignes er ikke for nybegyndere og vi råder derfor til at det er en skidestination vælger som familie med teenagebørn, der har stået på ski flere gange.

Her får I spændende og varieret skiløb, snesikkert område med gletsjer, samt et kæmpe område der er forbundet af et af verdens mest moderne liftsystemer.

For at holde de unge underholdt hele dagen, kan man i Tignes også stå på ski helt til centrum, hvor I blandt andet kan se på butikker, købe nyt skiudstyr og tage på restauranter. 

Val d'Isère i Frankrig

Vi er sikre på at de fleste teenagere gerne vil til et skiområde der er noget af verdens bedste. Og det er præcis hvad I får i Val d’Isère. Her er der udfordrende skiløb, så I skal ligesom i Tignes have været på ski et par gange, før denne skidestination er noget for jer. Er teenage børnene eller jer selv til off-piste, bliver I ikke skuffet i Val d’Isere. Her siger man, at kun 10% af området er selve pisterne og resten er off-piste. Val d’Isere er derudover en autentisk by, som har et eksklusivt byliv og et væld af aktivitetsmuligheder. 

I Val d'Isère kan I blandt andet bo på Hotel Victoria Lodge, der er et rigtig godt hotel til familien med de lidt større teenage-børn. Her bor man i lækre omgivelser med fokus på hygge og velvære samtidig med at det er centralt i byen, så I let kan nyde den hyggelige by efter dagens skiløb. 

 

Sölden i Østrig

I Sölden får I massere af skiløb, med adgang til både Sölden og Obergurgl-Hochgurgl. Her er der en god fordeling af både blå, røde og sorte pister i det store skiterræn. Liftkapaciteten er også helt i top i Sölden, så I kan bruge det meste af jeres tid på de lækre pister. Har de unge brug for at få brugt noget mere energi efter dagens skiløb, findes der også i Sölden et sportscenter. Hvis I voksne, har mere brug for afslapning imens de unge bruger energien, kan I passende tage til Aqua Dome. Her kan de unge bruge badelandet imens I kan være i det store wellness område, til en god omgang afslapning. 

 

Er I interesseret i at booke denne sæsons skiferie med familien, til en af disse destinationer? Eller har I lyst til at høre mere om nogle af vores andre destinationer? Så sidder vi klar til at hjælpe jer, kontakt os blot på 86 800 600 eller tryk på knappen nedenunder. 

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Schladming, Tignes, Val d'Isere, Obertauern, Frankrig, Alpendorf, Saalbach-Hinterglemm, Sölden, Børn, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg