<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernes fif til Saalbach-Hinterglemm

Udgivet af den 24-02-2021 15:56:58

Vores super dygtige guide Freja er lige kommet hjem fra Saalbach-Hinterglemm med hovedet fyldt med fif, tips og tricks til dig og din kommende skiferie i Østrig.

skier-danski-udsigt-alperne

Hvilke tre pister er dine favoritter?

Piste nr. 15 til 13a fra top til bund under "Zwölferkogelbahn". VM-pisten starter stejlt og sort ud, før den ender i nr. 13a efter mellemstationen, hvor en meget bred rød piste løber til bunden i Hinterglemm. Denne piste holder sig oftest rigtigt fint, da de fleste foretrækker at køre ned af den blå parallelpist nr. 11-11a.

Piste nr. 6 til 6a fra top til bund under "Westgipfelbahn". Fra toppen til mellemstationen er der ingen pister, der kommer ind fra siderne, så det eneste man skal tænke på, er, hvor hurtigt man kan komme i bund og, hvor langt man tør hoppe ud over de mange små plateauer, der pryder denne piste til bunden af Hinterglemm.

Piste nr. 46 under "Bernkogelbahn", kan være helt fantastisk, hvis man når første lift op fra Saalbach, og står som den første på pisten. Fra toppen kan man være heldig at få fornøjelsen af én af områdets flotteste morgenudsigter, med en let dis der letter fra dalen. At køre i bund til Saalbach helt alene på den perfekt præparerende piste kan være en helt magisk oplevelse, og er rigeligt grund til at tage på skiferie i Østrig.

Hvor finder man de tre bedste børnepister?

Saalbach-Hinterglemm er ikke kendt for at have specielt krævende skiløb. Hoveparten af pisterne er kategoriseret blå eller røde, men oftest vil de føles som en god lilla, da det godt kan være svært at kende forskel. I bunden af Hinterglemm er der et rigtig fint børne/begynderområde, som er decideret blåt. Det samme er tilfældet i "Leogang", som generelt har nogle blødere og kortere pister, hvilket gør området perfekt til at teste skiformen den første skidag.

Hvilken hemmelig skijuvel/piste vil du røbe?

Piste nr. 68 fra toppen af "Polten8er" liften i "Leogang" ned til "Viehhofen" er én af de længste i området med sine knap 7 kilometers nedfart. Denne piste ender ’blindt’, og man er nødsaget til at tage en skibus tilbage mod Saalbach, da den nærmeste lift er "Schönleitenbahn" i "Vorderglemm". Netop derfor er der ikke så mange, som vælger denne piste, så hvis man vil have skoven, bjergene, sneen og den eventyrlige udsigt helt for sig selv så kør ned ad piste nr. 68 mindst én gang på din næste ferie til Saalbach. Det er bestemt en lille bustur værd!

Hvor finder man de tre bedste afterskisteder?

Saalbach er kendt for at have noget af alpernes bedste afterski. En klar favorit blandt byens gæster er "Hinterhag", som ligger ved toppen af "Turm6er" liften. Her spiller bandet live hver dag fra kl 16.

På vej hjem til Saalbach fra "Leogang" strander en del mennesker på "Berger Hochalm", i folkemunde kaldet "Berger’s", til happy hour mellem 15:30-16:30. Hytten under "magic6er" liften har en fabelagtig udsigt og en forunderlig tendens til at få gæsterne til at konkurrere om mængden af flügel, der kan drikkes, inden pisterne lukker kl 17:00.

I Hinterglemm er det "Goassstall", der tiltrækker mængderne. Store hvedeøl, DJs og levende geder bag væggen har åbenbart vist sig at være en indbydende kombination og bestemt en skitur i Østrig værd.

Hvilke tre restauranter/cafeer skal besøges?

Centralt i Saalbach ved "Schattberg" gondolen ligger "Schattberg Stub'n", hvor de generelt laver god mad både til frokost og aften. Det kan være en fordel at reservere bord, da restauranten ofte er fuldt booket om aftenen.

Lidt væk fra byen, oppe ved "Kohlmaisgondolen", ligger "Kohlmais Stub'n". Én af byens bedste restauranter der bestemt er den lille gåtur igennem byen værd. God service, vin, øl og mad samt rigtig østrigsk stemning.

Til venstre lidt oppe ad vejen ved "Bernkogelbahn" ligger "Bäckstätt Stall". Restauranten ligger på pisten, så om dagen kan man køre direkte hertil på ski og få sig en velsmagende frokost. Om aftenen åbner restauranten indenfor, hvor gæsterne oftest bliver taget imod af det ældre østrigske par, som ejer stedet. Fantastisk mad og virkelig hyggelige omgivelser.

Kategorier: Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Guidernes fif, Østrig

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg