<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem sjove bagsæde-lege

Udgivet af den 24-02-2021 15:21:43

Uge 7 nærmer sig, og det betyder, at tusindevis af danskere pakker bilen og kører mod Alperne. Hvis du er en af de heldige, er du sikkert allerede begyndt at spekulere over, hvad ungerne skal få tiden til at gå med på bagsædet. Men bare rolig, læs med her og få tips til bil-lege på køreturen.

danski-boern-skilobere-skiferie

Vi har listet nogle tidsrøvere, der forhåbentlig gør køreturen lidt sjovere for alle mand:  

1. Spot bilen, går ud på, at alle i bilen skal vælge en farve og tælle hvor mange biler, I kan se i den pågældende farve. Legen har utallige variationer, f.eks. kan I også tælle campingvogne, hestetrailere og motorcykler. Er børnene ældre kan de tælle biler med udenlandske landekoder.

2. 20 spørgsmål til professoren, gælder om at tænke på et dyr eller en person. På skift skal de andre i bilen stille spørgsmål om den eller det, du tænker på. Men husk på, at du kun må svare ja eller nej til deres spørgsmål.

3. Ordtagfat, går i alt sin enkelthed ud på, at du siger et ord - f.eks. "skole". Den næste skal finde på et ord, der passer til "skole", f.eks. "taske" (skoletaske). Det tredje ord skal passe til "taske" osv. Det gælder om at lave en lang ordkæde, og I kan jo skrive ned, hvor lang den bliver hver gang.

4. Nyn en sang, gælder om at du skal nynne en sang, og så skal de andre i bilen gætte, hvad det er for en sang. Den der først gætter sangen, skal nynne næste gang.

5. Hold aktive pauser, hvor børnene kan brænde noget krudt af. Medbring en frisbee, en bold eller et sjippetov hjemmefra, som I kan lege med. Husk også at de fleste rastepladser har legepladser.

Tips og tricks fra en rutineret skiferie-bilist

Marketingschefen i Danski, Rikke Levinsen, er en garvet skiferie-bilist. Siden hun var fem år gammel, har hun været vant til at sidde mange timer spændt fast på bagsædet på vej på skiferie. Den tradition har hun ført videre til sin egen familie med mand og to børn:

"De sidste 20 år, har jeg sammen med min mand og mine to børn kørt selv på skiferie, så vi er rimelig hardcore til at køre mange timer i bil. Derfor har vi lavet den regel om, at pauser kun er noget vi holder, når vi skal have benzin på. Tilgengæld tankerne vi energidepoterne op med alle slags snacks lige fra mandler, rosiner, snoller og juice. Rigelig med proviant kan altid redde en presset stemning i bilen." 

Hvis du også er hardcore, kan du droppe de aktive pauser og køre non-stop, dog med tisse/benzinpauser.

Rigtig god tur on the road!

Har du ikke bestilt skiferien endnu? Så tryk på den grønne knap herunder!

Kategorier: Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg