<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Familie skiferie til Livigno - Personlig beretning

Udgivet af den 24-02-2021 15:46:04

Sidste vinter var Thomas Ørts, ferierådgiver hos Danski, på skiferie med svigermor, svigerfar, svigerinde, svoger, deres knægt på 2 år, sin kæreste og hendes lillebror. Synes du, at det lyder spændende? Så har du helt ret. Vil du læse om Thomas’ skiferie med hele svigerfamilien til den italienske perle? Så læs med her.       Thomas-skiferie

Af: Thomas Ørts   

Asti afsted 

Vi var en folk meget forventningsfulde mennesker der skulle på skiferie, og knægten på 2 år kunne slet ikke være i sig selv af spænding, så hans kære forældre var meget udfordret på turen derned. Men ikke desto mindre kom alle mand til Italien og endte i Livigno, på den ene eller anden måde. Da indlogeringen, skiudlejningen og en god nats søvn var klaret, var vi parate til en dag på ski. Jeg var rimelig overrasket over hvor hyggelig en by Livigno er, og jeg kom hurtigt i ski stemning, da jeg så folk i skitøj og mærkede duften af sne, som bare er det bedste og fedeste ved skiferie – og det mest nødvendige, selvfølgelig.        

Klar, parat, styrt   

Tilbage i 2004 havde jeg min debut på ski, og det har nok ikke været det kønneste syn. Jeg var 14 år og havde mange forventninger til hvordan det hele skulle forløbe, og hvordan jeg hurtigt ville blive den bedste til at stå på ski. Men da jeg stod deroppe på bjerget med alt min selvtillid, i mit smarte nye skitøj og mine ski godt spændt fast, gik der ikke mere end knap 2 minutter før jeg havde mit første styrt. Jeg nåede ikke at bremse og væltede ind i en anden noget mere erfaret skiløber, som blev ret sur på mig. Heldigvis skete der ikke noget, men jeg var flov og måtte lige sænke mine forventninger, og koncentrere mig lidt mere. Så jeg husker tydeligt fornemmelse af min første gang på ski, og derfor var jeg også meget spændt, da svigerfar havde hans debut på vores skiferie. Lad mig sige det sådan, at der var en hel del styrt indblandet.   

Min tur til at grine     

Imens folk kunne grine af mig i mine unge dage, så kunne jeg grine af svigerfar i denne omgang, hvilket jeg nød meget - måske lidt for meget. Jeg var dog en god svigersøn, og forsøgte at berolige ham og min svigermor, fordi hun var meget nervøs på hans vegne. Hun spurgte mig mange gange: Snakker skilærerne dansk? Selvom jeg havde forsøgt at forklare hende mange gange, at jeg havde tilmeldt ham en dansk skiskole hjemmefra – for jeg ved godt, hvor vigtigt det er med en instruktør, som man forstår. 

Op ad bakke 

Jeg måtte jo lige se, hvordan han klarede den, og tog derfor den første tur op med ham, men holdte mig bag skiskolen. Jeg ved det, det er lidt lusket, men jeg ville jo gerne lige se hvordan han klarede den, og min svigermor så på nede for enden af pisten. Da svigerfar skulle med t-liften, sad han fast med skiene på vej op ad bakken og mistede lige så stille balancen, og måtte forvirret kaste sig ud til siden. Jeg kunne høre min svigermor råbe, helt nede forenden af bakken: nej, nej, nej – Skete der noget? Skilæren, som virkede meget tålmodig, sagde at min svigerfar bare skulle trække sig ud til siden og vente på at han kom og hentede ham. Klassisk første skiløber fejl. Jeg kunne ikke lade vær med at grine af ham, da jeg kørte forbi. Min svigerfar keglede rundt hele dagen, og det gik meget langsomt, og jeg blev hurtigt utålmodig. Men jeg fik alligevel grint lidt, og så var den første dag allerede startet godt ud.                                  

Udfordring til de voksne  

Mens min svigerfar keglede rundt på de grønne pister, så tog min kæreste og jeg op på de lidt mere udfordrende pister. Jeg havde undersøgt området lidt hjemmefra, og jeg fandt ud af, at Livigno har en hel del terræn at gå på opdagelse i. Der er 115 pistekilometer fordelt på to bjergsider: Carosello og Mottolino. Vi startede på Carosello siden og havde heldigvis vejret med os. Jeg havde glædet mig til at komme afsted på skiferie igen, og der er bare ikke noget som at stå på bjergtoppen og mærke den friske og rene luft. Jeg var meget taknemmelig for de brede pister, og min kæreste og jeg var hurtigt nede af den første piste. Da vi bevægende os ud på de lidt mere udfordrende pister, må jeg indrømme, at jeg da også var lige ved at styrte et par gange, men det skete heldigvis ikke. Vi endte hurtigt inde på et hyggeligt spisested på pisten, hvor vi kunne nyde en stor fadøl, og selvfølgelig den virkelig formidable udsigt.                     

Toldfrit paradis  

Jeg havde selv (lykkelig) glemt, at Livigno ligger i et toldfrit område, og derfor er det billigt at købe alkohol og parfumer. Damerne i familien skulle selvfølgelig ud og kigge på parfumer, og hvad de nu ellers kigger på. Jeg, og de resterende mandfolk i gruppen, var lige inde og kigge på de gode tilbud på alkohol, men ellers stod vi for at finde et godt spisested. Det endte også med at mine svigerforældre den ene dag besluttede at tilbringe dagen på at udforske byen, ved ikke hvor glad min svigerfar var for det, men de fik gået en hel masse, og de så meget trætte ud om aftenen. De snakkede meget om den store gæstfrihed de havde oplevet.  

Alt i alt en vellykket skiferie til et fantastisk skiområde, og selvom vi ikke har været enige om alt i løbet af ugen, så blev vi enige om, at Livigno helt sikkert er en destination, vi gerne vil besøge igen. 

Derfor anbefaler Thomas Livigno 

  • Livigno ligger i en dal, og byen er dermed lang, hvilket gør at afstanden til pisten eller liften altid er kort - og det er lækkert, når du bare gerne vil hurtigt ud på pisten om morgenen.   
  • Det er super billigt at leve i Livigno, da hele området er toldfrit. Livigno har en rigtig hyggelig by, og det er dejligt at gå en tur derned og nyde godt af de toldfri varer.  
  • Livigno tilbyder et meget børnevenligt miljø, med brede pister, børneområde og generelt gode skifaciliteter for de mindste. Det er noget vi brugte rigtig meget, nu når vi havde en knægt med på 2 år. Han var lige pludselig nem at underholde! 

Men det var en lang smøre om min skiferie - fortæl mig endelig om din, og de oplevelser du husker tydeligst i kommentarfeltet herunder. 

Kategorier: Italien, Livigno, Historier fra skiferien, Børn

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg