<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

En sæson i køkkenet

Udgivet af den 24-02-2021 16:10:57

Hvert år tager mange danskere på sæson i Alperne, og mange tror fejlagtigt, at man kun kan blive guide i Alperne. Men det er langt fra rigtigt! Hos Danski er der intet mindre end otte forskellige jobtyper at vælge imellem – og tre af dem er i køkkenet på vores egne hoteller. 

kok-saeson-koekken

Her kan man nemlig både være køkkenmedhjælper, kok og køkkenchef. Men hvordan havner man i et køkken i Alperne - og hvad får de ansatte til at komme tilbage år efter år - og hvad sker der efter sæsonen? Det får du svar på her.  

Fra tømrer til opvasker til uddannet kok 

Det er ikke alle der ved, hvad de skal være, når de bliver 'voksne', og mange forsøger sig med lidt forskelligt. Marius var en af dem. Marius er egentlig uddannet tømrer, men ville gerne afsted op en sæson til Alperne for at kunne stå på ski – men Marius havde ikke økonomien til 'bare' at være skibums. Derfor skulle han finde sig et arbejde, så han kunne kombinere arbejde med skiløb. 

Han fik et job som hotelpersonale hos Danski i to sæsoner, hvor han i den 3. sæson blev opvasker og køkkenmedhjælper. Her fik Marius et indblik i livet i et køkken, lærte at tilberede og anrette mad, køkkenets arbejdsgange med mere. Det var Marius så glad for, at han efter sæsonen tog hjem og startede i lære som kok. 

Marius er nu udlært kok og har været med Danski i Alperne yderligere fire sæsoner som kok – to vintersæsoner og to sommersæsoner. I sæsonen 2017/18 fungerede Marius endda som køkkenchef på et af Danskis hoteller i Østrig - og han glæder sig allerede til en ny sæson starter, for der er Marius naturligvis tilbage i Alperne og lave verdensklasse mad til alle Danskis gæster. 

Marius sætter meget pris på det frie liv, hvor der ikke er mange praktiske bekymringer, der skal tages hensyn til. Marius ved, hvornår han skal arbejde, så det eneste han skal tage stilling til er, om han skal stå på ski eller ej – og der er svaret altid ja. 

Havde sagt farvel, men kom igen 

Hvis du har været i Alpe d'Huez eller Alpendorf på skiferie med Danski, så har du helt sikkert fået serveret mad af Casper Grøn. Hans første sæson var han kok på Danski Klubhotel Belle Etoile i Alpe d'Huez. Her mødte han Casper Schultz, som du kommer til at møde senere, der var på Danski Klubhotel Refuge. Året efter tog de på sæson sammen og vandt årets køkken, og Casper Grøn synes, at nu var det tid til, der skulle ske noget andet. Men 3. sæson var kun lige startet, da Casper tog kontakt til os igen – han savnede Alperne og livet i køkkenet på sæson. Han tog til Danski Klubhotel Rothirsch og var der i sæsonen 2017/18. Næste vinter tager han igen på sæson til Hotel Marietta som Food Manager, og denne sommer har han arbejdet på kontoret hjemme i Danmark. 

2 uddannelser, årets køkken og fast arbejde 

Casper Schultz tog egentlig på sæson for at komme på ski og væk fra de vante rammer – og naturligvis lave mad til gæsterne som kok i køkkenet. Han havde været udlært som kok i halvandet år på det tidspunkt, han fik muligheden for at arbejde i et af Danskis køkkener. Fra start stod han selv med ansvaret for mad, budget, rapportering og serviceniveau med støtte og opbakning fra kontoret i Danmark - så det var trygt at kaste sig ud i.  

Efter den første sæson var han sikker på, at det var både første og sidste år, han var på sæson - men sådan gik det ikke. Casper Schultz havde nemlig mødt Casper Grøn den første sæson, og sammen havde de fået et tæt venskab og arbejde rigtig godt sammen. Danski gav Casper og Casper muligheden for at tage af sted sammen, og 1-2-3 var Casper Schultz i Alperne igen. 

Da jeg fik muligheden for at tage af sted og komme i samme køkken som Casper Grøn - og ikke mindst på samme hotel, som den Hotel Manager vi havde knyttet et tæt bånd med, opstod, så kunne jeg ikke sige nej. Her var det muligt for os at præge restauranten, måden det hele skulle gøres på og være på - og det gjorde os rigtig stolte. Vi serverede et produkt, vi på alle måder var stolte af. Et produkt der var vores, fortæller Casper Schultz. 

Da sæsonen igen lakkede mod enden, havde Casper Schultz fået en stor forståelse for konceptet og arbejdsgangene i køkkenet i Alperne, hvordan de kunne optimeres og effektiveres gennem planlægning og strukturering. Derfor tog han på tredje sæson som Food Manager i Østrig, hvor han var den overordnede ansvarlige for alle køkkener i hele Østrig. 

Ved siden af livet i køkkenet i Alperne har Casper Schultz fået to ski-instruktør-uddannelser og sammen med Casper Grøn vandt de prisen som årets køkken i sæsonen 2016/17. Men sæsonerne er ikke slut endnu, da Casper er blev fast mand på kontoret i Danmark sommeren over og igen drager mod Alperne til vinter for at sikre en høj standard på alle Danskis hoteller. 

Landmand og ingeniør i køkkenet 

Torsten på 33 år er landmand og Anders på 28 år er ingeniør - men betyder det, at de ikke kan stå i et køkken? Nej. For det gjorde de! De tog begge orlov fra deres arbejde og rejste til Alperne for at udvikle deres skiløb. De valgte begge jobbet som køkkenmedhjælper, da det betød, at de kunne få meget tid på ski. De blev bedre på ski, har lært en masse om mad og madlavning, fået en oplevelse for livet – og været en del af teamet der vandt årets køkken i sæsonen 2017/18.  

Skal du udleve din drøm i Alperne? 

Vi søger lige nu kokke, køkkenmedhjælpere og køkkenchefer til vores hoteller i Alperne. Klik på den grønne knap herunder, hvis det skal være dig. 

Kategorier: Historier fra skiferien, Blandet

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg