<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

What to bring and what not to bring

Udgivet af den 24-02-2021 15:51:21

FullSizeRender-4-1024x1024

Så er du landet i Frankrig. Ahh det er skønt med den friske bjergluft og den blændende sol. Men hvad er does and dont's på ski?

  • Uldundertøj. Siger de kloge. Det er lidt dyrt, men det stinker ikke lige så hurtigt som det andet. Skal nok melde tilbage senere, når jeg begynder at lugte af ged.
  • Sko/støvler, man kan gå på glatte veje på. Ja, ja, det giver sig selv. Og så nej. Faktisk ikke. Jeg har stadig sneakers med og tror år efter år på, at det går fint. Det gør det ikke. Og derfor endte jeg på ryggen i går aften med godt greb om en kebab. Der så blev til to.
  • Noget andet end din skijakke. Til afterskiing og i det hele taget. En vest. For eksempel. Jo, det må man gerne på ski. Din skijakke ligner lort efter en tur på Sneskoen eller-hvad-det-nu-hedder. Men drop nu trenchcoat og læderjakken.
  • Ord/sætninger som
    - neige (sne)
    - ouvert (åben)
    - fermé (lukket)
    - quand (hvornår)
    - biére (øl)
    - Oui, je suis comme un touriste/un imbécile, mais vous ne me aider de toute façon? (ja, jeg ligner en turist/et fæ, men vil du ikke hjælpe mig alligevel?)
    - Je suis malade peur de l’ascenseur. Aider. (Jeg er sygt bange for liften. Hjælp.)
    - Hik. Bière. Aider. Argh. Bjarne Riis. Où est mon hôtel? (Hik. Øl. Hjælp. Argh. Bjarne Riis. Hvor er mit hotel?)
    - Wow, je suis le meilleur dans le monde, à ce. (Wow, jeg er den bedste i verden til det her.) Mest hvis du skal til Frankrig. Og garanterer ikke for Google Translates fortolkninger.

The basics

  • Ingen grim hat. Please. Hverken grøn hanekam eller jokerhat. It’s-not-cool. Kør med hjelm. Sjøst. Vimenerdet.
  • Optimisme efter dit første shot chartreuse på afterski. Og troen på et liv efter døden efter dit første shot absint.
  • Kortspil. Terningespil. Quizspørgsmål. Alt i den retning. Så hygger vi.
  • Drop jeans. Du får ikke brug for dem. Skibukser, skiundertøj og noget comfy. Oh yes. Også når du skal på bar. Ellers i hvert fald kun et par. Og nej, stadig ingen grim hat.
  • En røvkælk. Du fortryder det, når du ikke har den.
  • KitKat til inderlommen. Det er guld at finde, når man sidder der i liften.
  • En beherskelse, der kan holde dine patriotiske hænder nede, når du ser danske flag og ‘Rolf er ren’ skrevet på vejen. Det er så mest, hvis du tager til Alpe d’Huez. Vil jeg tro.

Kategorier: Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg