<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danski: Guide til skistøvler

Udgivet af den 24-02-2021 15:53:36

De forskerte skistøvler kan være noget af et mest smertfulde for en skiferie. Derfor anbefaler vi også at skistøvler er noget af det første udstyr man investerer i - så slipper du også for sure udlejningsstøvler. 

Her giver vi dig fire gode råd til, hvad du skal huske, når du skal købe eller leje skistøvler.

NR. 1 - Find det rigtige flex

Du skal vælge en støvle, der har den korrekte ‘flex’. Sagt på godt dansk kan flex oversættes til ‘stivhed’. Flexet vælger man ud fra højde, drøjde og niveau. Tommelfingerreglen er, at en øvet skiløber har brug for en stivere støvle og dermed et højere flex. En begynder har brug for lidt mere hjælp, en mere bevægelig støvle, og derfor et lavere flex. Der er ikke nogen standard for, hvad flex er, og det varierer fra støvle til støvle og mærke til mærke. Derfor er det vigtigt, at du rådfører dig med en ekspert, så I sammen kan finde den rigtige type støvle, med det rigtige flex.

NR.2  - Find de rigtige antal spænder

Som der findes skistøvler med forskellig flex, findes der også skistøvler forskellig antal spænder. Jo flere spænder - typisk fire - giver et tættere fit, og dermed et mere præcist udbytte. En støvle med tre spænder kan derimod have andre fordele, for eksempel afhjælpe smerter i skinnebenet. Ligesom med flexet i skistøvlen, er antal af spænder også individuelt, og derfor skal man have hjælp af en ekspert.

NR. 3 - Støvlen skal passe på centimetermål

En skistøvle skal passe i længden og bredden, og stort set på centimetermål til din fod - og det gælder, både hvis du køber eller lejer skistøvler i Alperne. Det skal nemlig ikke være sådan, at din fod rutsjer rundt i støvlen. Er støvlen for stor, kan det faktisk ende med at gøre mere ondt, end hvis støvlen er for lille, hvilket den heller ikke må være.

Vi anbefaler følgende metode til at finde din passende størrelse:
Stil dig op ad en væg med din hæl ind mod væggen (uden strømper). Mål nu længden fra væggen og til spidsen af din storetå. Til denne længde anbefaler vi at du lægger 1-1½ cm. Så måler din fod eksempelvis 27,5 i længden skal du vælge en støvle i str. 28,5

NR. 4 - Få støvlen tilpasset til din fod

Ligesom løbesko helst skal passe 100% til din fod, skal skistøvler også passe 100% til din fod. Der er mange forskellige måder at tilpasse skistøvler på; blandet andet i yderskallen, men også i inderstøvlen. Det gøres ved at varme støvlen op i en ovn eller blæser.

Udover at tilpasse støvlen til rundt om din fod er det også godt at tilpasse sålen under din fod. En standard sål er blot et stykke skumgummi, som ikke giver særlig meget støtte. Men bare rolig! Du kan få en sål, og en dermed skistøvle, som passer 100% til din fod. Det foregår, i korte træk sådan, at man tager et aftryk af din fod, opvarmer sålen og tilpasser den derefter.

Du kan se vores store udvalg af skistøvler på Danski skishoppen her

Skulle den størrelse du bestiller ikke passe, er der selvfølgelig 14 dages fuld bytte- og returret på varen. Når du får støvlen på, så sørg for at du bøjer godt i knæene og kommer frem "over" støvlen, da mange i første omgang kan føle at skistøvlen er for lille, selvom den ofte ikke er det.

Kategorier: Udstyr, Blandet, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg