<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danski: Guide til off-piste udstyr

Udgivet af den 24-02-2021 15:53:08

Vil du gerne ud i den uberørte off-piste, fyldt med bløde dyner af dejlig puddersne, så er det obligatorisk, at du har dit sikkerhedsudstyr i orden. 

Bipper, sonde & skovl 

Når du kører uden for pisten, er det obligatorisk med bipper, sonde og skovl. Bipperen har du inde på kroppen, og den udsender et signal, så skulle du blive begravet af en lavine, kan dine venner finde dig via signalet. Når du er blevet fundet med bipperen, bruger man en sonde, til at lokalisere din præcise placering. Sonden stikkes i sneen, og når du er fundet, bruges skovlen til at grave ud. 

Lavinerygsæk 

Du kan mindske risikoen for, at blive begravet af lavinen, ved at køre med en lavinerygsæk. Den har du på, som en almindelig rygsæk, og bliver du taget af en lavine, hiver du i en snor, så to store puder på siden af rygsækken puster sig op. Lavinerygsækken fungerer altså lidt ligesom en redningsvest - hvis du hopper i vandet, flyder du ovenpå. Det øger chancen for, at du lander øverst i lavinen, og din chance for at overleve med 97%.  

Lavine-traening-danski-ramsus-lundby-2

Lavinerygsække findes i forskellige udformninger og typer, men de kan alt sammen det samme. Så hvilken én du vælger, er sådan set lige meget, bare du har en på, når du skal på eventyr i off-pisten. 

Læs mere og køb din lavinerygsæk på i vores Danski skishop

Kategorier: Udstyr, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg