<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tag på sæson som børneguide

Udgivet af den 24-02-2021 16:10:08

Drømmer du om at arbejde med børn en hel sæson? Et arbejde hvor du får store smil, søde historier, livsglæde og meget mere. Emilie har været børneguide for Danski i sæsonen 2016/17, og hun deler her ud af sine erfaringer som børneguide.

16864893_1425028474205003_4829750575745054984_n

Da Emilie i sommeren 2016 blev færdig med sin uddannelse, ville hun have et sabbatår. Hun havde altid tænkt på at blive guide – og gerne skiguide, da hun har stået på ski hele livet. Derfor sendte hun en ansøgning til Danski – og fik jobbet som børneguide.

Egentlig ville Emilie gerne have været ungdomsguide, og da hun fik beskeden om, at hun skulle være børneguide og til Valloire, der er en udpræget familie-destination, blev hun lidt nervøs. Men Emilie har aldrig fortrudt, at hun tog jobbet som børneguide for Danski.

Klædt godt på 

Emilie – og resten af guideteamet – var på et kursus med Danski inden de tog til Alperne. Her blev de klædt godt på til guidejobbet, og fik en masse værktøjer til at løse de forskellige opgaver, som guiderne kan møde på destinationerne.

På kurset fik jeg nogle specifikke værktøjer til jobbet som børneguide, da det jo er noget andet end at være almindelig guide. Selvom jeg var lidt nervøs, inden jeg tog afsted, så kom det hele naturligt til mig, da jeg først kom ned på destinationen og mødte børnene, fortæller Emilie.

Inden Emilie rejste til Valloire, havde hun sat sig rigtig godt ind i SnowyClub, som er Danskis børnekoncept. Derudover mødtes hele guideteamet for Valloire i starten af sæsonen og lavede research på klassiske børnesange, sjove børnelege, gode børnefilm og meget mere. På den måde var hele teamet klar til at tage imod børnene og give dem en skøn skiferie.

Du er på hele tiden 

Emilie elsker at være børneguide. Det fedeste – og det hårdeste – er, at man som børneguide er på hele tiden. Børnene vil hele tiden have at der sker noget, og fortælle om deres dag på ski.

Jeg kommer rigtig tæt på børnene, fordi jeg kører skiskole med dem fem dage om ugen. Når jeg om aftenen er på hotellet og støder ind i børnene, så vil de rigtig gerne snakke og fortælle om alt det de har oplevet – så på den måde er jeg altid på, men det er det hele værd, siger Emilie.

En anderledes afterski 

Emilie kører, sammen med de andre guider i Valloire, børneskiskole fem dage om ugen. Derudover har de rigtig mange andre arrangementer for børnene på destinationen, heriblandt filmaften hver uge, hvor guiderne sidder og hygger med børnene og ser en god film. Guiderne arrangerer også pizzaparty, hvor det kun er børnene og guiderne som er på hotellet. Generelt er der mange arrangementer på børnedestinationen, hvilket også gør, at der ikke er så meget traditionel afterski.

Efter en dag på ski sætter vi os typisk sammen med børnene, spiller spil og hygger. Det eneste der minder om en traditionel afterski er, når vi guider drikker en kold øl med forældrene, mens børnene hygger sig med hinanden – og med tiden tænker jeg faktisk slet ikke over, at der er andre former for afterski, for jeg synes den vi har her i Valloire er rigtig skøn, fortæller Emilie.

Din nye familie 

Emilie bor sammen med resten af guideteamet i Valloire. Guiderne bor på samme hotel som gæsterne, så derfor møder de hele tiden gæsterne og børnene – men det synes Emilie også er rigtig hyggeligt. Selvom Emilie savner hendes familie og venner efter snart fem måneder i Alperne, så føler hun faktisk, at hun har fået en helt ny familie i Alperne.

Jeg savner min familie og venner, men jeg har faktisk fået mig en ny familie her. På vores guideteam har vi et rigtig godt sammenhold – vi er både kollegaer, venner og familie for hinanden, siger Emilie. 

Guiderne er gode til at lave noget socialt sammen, hvor de enten tager ud og spiser, bowler eller bare hygger sig på hotellet og har det sjovt sammen. På den måde får de et rigtig tæt forhold til hinanden.

Derfor skal du være børneguide 

Emilie elsker hendes job som børneguide. Børnene er med til at holde humøret højt, skabe en god energi og ikke mindst en masse skønne grin.

Det bedste ved at være børneguide er den konstante hygge med børnene, og det helt specielle nærvær man har med dem, fortæller Emilie.

Som guide på børnedestinationen får man blandt andet lov til at køre skiskole, og nogle af børnene har aldrig stået på ski før. Når ugen er omme har børnene rykket sig meget, og de er rigtig stolte – og forældrene er endnu mere stolte og glade for det arbejde Emilie og resten af guideteamet har udført.

Hvad skal der til for at blive børneguide? 

For at blive Danski børneguide behøver man ikke at have arbejdet med børn før – det er naturligvis et plus, men intet krav. Emilie havde for eksempel ikke haft med børn at gøre før, og hun er sikker på, at det kommer helt naturligt at omgås børnene. Emilie har dog tre gode råd til en kommende børneguide:

  • Tålmodighed – de er jo bare børn
  • Hold børnene aktiviteter
  • Smil og vær glæd – det smitter af på både børn og forældre

Vi ses igen 

Når sæsonen er slut rejser Emilie hjem til Danmark for at færdiggøre sin uddannelse – men hun er ikke færdig med at være børneguide endnu. Hun har nemlig planer om at tage endnu en sæson som børneguide hos Danski, når hun er færdiguddannet.

Jeg kan kun anbefale andre at tage på sæson som børneguide for Danski. Det har simpelthen været så fedt, og jeg har fundet helt nye sider af mig selv, siger Emilie.

Kategorier: Historier fra skiferien, Børn, Blandet

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg