<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Børnenes skiferie

Udgivet af den 24-02-2021 15:08:21

Der kan være kort fra succes til fiasko, når det handler om kombinationen børn og skiløb. Men hvordan får både børn og forældre det maksimale ud af årets skiferie? Det får du svaret på her. 

schladming_3-1024x683

Forældrene siger: Du skal! Barnet skriger: Jeg vil ikke! På vejen op i liften bevæger begge parter sig på randen af sammenbrud. Den lille græder hysterisk, mens forældrene er tæt på at give op, for at slippe for mere vrøvl. Der er nærmest krisetilstand i den lille familie. For forældrene mener, at den lille er klar til at få sin debut på pisten, mens hovedpersonen selv har mest lyt til at kælke. 

Bare rolig! Så galt går det for det meste ikke, for mange forældre har indset, at det bliver svært at skabe en ny professionel skiløber fra Danmarks flade land. Til gengæld er mange naturligt nok lidt famlede overfor, hvordan man bedst deler skisporten med deres børn. Men det er der heldigvis råd for! 

Børnene i centrum

Første regel for en vellykket skiferie er at gennemføre ferien på børnenes præmisser. Alt andet er synd for børnene. Så man skal som forældre ikke tage små børn med på skiferie i håbet om, at de kan træde lige ned i støvlerne for straks at følge i mors og fars fodspor. 

Det er svært at sige, hvornår børn er klar nok til at stå på ski en hel uge fra morgen til aften, men tommelfingerreglen er, at for børn under 4 år skal det være en leg – det skal være sjovt, og der skal være plads til at en sneboldkamp eller at bygge en snemand i løbet af dagen. 

Fra 6-års alderen er børnene klar til at stå på ski mere fast og længere tid af gangen - både fordi de kan fastholde fokus længere, men de har også flere kræfter i kroppen. Her er motivationen, motorikken og koncentrationen helt i top, og her ses hurtigt fremgang. 

Dansk skiskole

Både børn og voksne har rigeligt at se til, første gang man står på ski. Hvis man ovenikøbet også skal koncentrere sig om sproget, fordi skilæreren taler tysk eller engelsk – ja, så kan det godt blive for meget af det gode. Derfor anbefaler vi dansk skiskole. Hvis børnene kommer i fransk eller italiensk skiskole, så er resultatet også ofte, at de danske børn kommer til at køre i en hale efter skilæreren og de andre børn, som oftest har været noget mere i skiskole end danske børn. 

Desuden vil en fransk, italiensk eller østrigsk lærer have svært ved at give barnet den tryghed, som er nødvendig for at det tør kaste sig ud i skiløbet. 

Uanset hvilken skiskole forældrene vælger, skal de acceptere, at der vil være forskel på niveauet på holdene. Børn er forskelligt udviklet motorisk. Nogle er fulde af mod og finder straks balancen på ski, mens andre er forsigtige af sig og skal bruge længere tid. Men ret hurtigt sker der en socialisering af holdet. De ældre hjælper de mindre, ligesom læreren forsøger at tage hensyn til de dygtigste ved at give dem større udfordringer, og dem der har det lidt svære ved det den rigtige hjælp og undervisning. Generelt kendetegner skiskolen dog, at børnene bliver grebet af skiløbet og bliver trygge ved hinanden – og derfor er det faktisk bedst, hvis forældrene holder sig langt væk fra skiskolen, mens barnet bliver undervist. Børn bliver nemlig oftest mere tillidsfulde og mindre pylrede, når forældrene er uden for synsvidde. 

Vigtige pauser

Hvis dit barn først rigtig bliver grebet af skiløbet, så kan det være svært at få barnet til at stoppe og holde pause. Men det er vigtigt, at de både får masser af væske og en god middagsmad – ellers går energien hurtig ud af dem. Så sørg for at holde gode pauser i løbet af dagen, hvor skiene bliver spændt op og dagens historier indtil videre bliver fortalt. 

Færre hæmninger end voksne

Børn har generelt færre hæmninger end voksne nybegyndere. Ofte er de ikke bange for at stå på ski – men de kan godt være lidt bange for liften. Mange steder er lift-kontrollørerne rigtig gode til at se, at der skal børn med pisten, så lift-farten sænkes, de hjælper barnet op i liften – og af igen i den anden ende. 

Giver bonus på længere sigt

De hårde år, med de mindste på ski, giver bonus senere. Skidage hvor hele familien er samlet om en aktivitet er en pragtfuld måde at være sammen på. Desuden er der ikke meget der slår den følelse af, at se ens barn udvikle sig dag for dag og elske skiløbet ligeså højt, som en selv. Men pas på! Når de først gør det, så er skaden sket – de vil afsted hvert år, og pludselig er det jer forældre der skal hænge på, for at følge med børnene. 

Kategorier: Historier fra skiferien, SnowyClub, Børn, Blandet, Forberedelse til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg