<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvornår kan børn starte med at stå på ski?

Udgivet af den 24-02-2021 15:26:34

Når de er gamle nok til at gå, er de gamle nok til at stå på ski. Sådan siger et gammelt ordsprog – der desværre ikke er helt rigtigt. Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal beslutte, hvornår dit barn skal lære at stå på ski. 

danski-familie-skiferie-barn-skiskole

Det er svært at give et endegyldigt svar på, hvornår dit barn er klar til at stå på ski – det er nemlig meget afhængigt af barnet. Men det er vigtigt, du kigger på en række faktorer, inden du kaster dit barn på et par ski. Det afhænger nemlig også af barnets fysiske modenhed og mentale udvikling. Med andre ord: Der er ingen gylden regel for, hvornår de er klar til at starte på ski. Dog er der nogle gode råd, du kan følge - dem får du herunder. 

Dansk Skiskole

En god regel for, hvornår dit barn skal lære at stå på ski, er når det er gammelt nok til at komme i skiskole. I Wagrain og Alpendorf er det muligt for børn helt ned til 3-års alderen at komme i skiskole, hvor børn i Frankrig skal være 5 år. Så inden du booker skiferien, så undersøg mulighederne for børneskiskole - og gerne dansk. Det gør børnene mere trygge, når instruktør og de andre børn er danske. 

Det er vigtigt for dit barn

Når dit barn skal lære at stå på ski, er der nogle ting som er ret essentielle for, at det bliver en god oplevelse – uanset alder. Dit barn skal have det sjovt! Det er ligesom med alt andet, hvis dit barn synes, det er sjovt, vil de også få mere lyst til at lære at stå på ski. 

En investering for livet

De første par år vil det være en investering, at have dine børn med på skiferie – for nej, de kan ikke stå på ski en hel dag. De kan et par timer om formiddagen, og så er deres ben trætte. Så det er en god idé at tage bedsteforældre med, eller lave en plan hjemmefra over, hvem der tager børnene hvornår, mens den anden har et par timer til at slå sig løs på pisterne. 

Børnene synes nødvendigvis heller ikke det er sjovt første gang, fordi de måske er lidt bange og det hele er nyt – men det betyder altså ikke, at de ikke kan lide det. Læs bare vores marketingschef egne erfaringer herunder. 

Her startede vores børn på ski

Men hvornår startede vores egen børn så egentlig med at stå på ski? Det får du svaret på her: 

Jeg har to fantastiske børn. Min søn, den ældste, startede på ski i 4-års alderen. Han synes ikke det var sådan rigtig sjovt første år, men anden gang var han helt vild med det. Min datter var allerede med for første gang som 2-årig, og hun elskede det. Vi havde hende i selen, og det var en stor succes. Jeg kan virkelig kun anbefale skiseler frem for at have børnene mellem benene. På den måde står de meget bedre på skiene og får en bedre føling med det hele, fortæller Rikke Levinsen, Head of Marketing i Danski. 

Min yngste dreng var 5 år, da vi var på skiferie første gang i Livigno. Vi havde ikke helt gennemtænkt det, og slet ikke forberedt os på at skulle sidde på hotellet og drikke varm kakao og se 'Bamse og Kylling' om eftermiddagen, men de lærte det hurtigt og allerede et par år efter kunne de stå hele dagen, fortæller Niels Holst, transportansvarlig i Danski. 

Børnevenlig skiferie

Danski har siden 1982 gjort det let at have børn med på ski – uanset alder. Vi har blandt andet vores børnevenlige SnowyClub, der sætter børnene i fokus. Her bor du på udvalgte Danski Klubhoteller med dansk personale, legerum, børnemenu, ugeprogram kun for børn og den blødeste bamse Snowy – som elsker at give bløde kram til alle børn! 

Kategorier: Historier fra skiferien, SnowyClub, Børn, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg