<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Skiferien går til ... Bad Gastein

Udgivet af den 24-02-2021 15:52:55

Bad Gastein er et skønt skiområde og absolut en destination, som I bør overveje til årets skiferie. Anders har været i Bad Gastein i sæsonen 16/17 for Danski, og han vil her give jer de bedste fif og råd til en skiferie i Bad Gastein.

bad-gastein-blog

Her skal I stå på ski

Bad Gastein er kendt for sine mange off-piste steder, så spørg de lokale efter North Face og Riverside – og husk at tage dine forhåndsregler, når du kører off-piste. Hvis du ikke er til off-piste, så er H1 en af de længste pister i Østrig. H11 er efter min mening klart den bedste pist i Bad Gastein!

Men I kan jo ikke stå på den samme piste hele ugen. Derfor vil jeg også anbefale pisten S1 i Sportgastein. Det er en blå, bred piste, som går fra toppen ned til mellemstationen. På denne piste er der masser af udfordringer, da pisten tilbyder forskellige sværhedsgrader, så selv hvis du er ny på ski, så får du stadig en god oplevelse herovre. Det er altså en piste for alle!

Til alle legebørn er der en Funslope ovre i Bad Hofgastein, hvor I kan køre ned i hvirvel, over store humper og forsøge sig på boksene, som er placeret rundt på pisten. Du får virkelig sit indre legebarn frem her, da du også køre igennem en sne tunnel, og en lidt længere overdække tunnel. Pisten ligger i midten af H4, som deler sig op i to, hvor du kan kigge ned til indgangen af Funslopen

Her skal børn og nybegyndere stå på ski

Børnepister finder I ikke rigtig i Bad Gastein (desværre!), men det betyder ikke, at I ikke kan tage hertil med børn eller som nybegyndere. I Angertal, som er sammenhængende med Bad Gastein og Bad Hofgastein, er der et lækkert begynderområde. I bunden af Agertal er der et stort området, til alle der er nye på ski. Her skal du ikke bekymre dig om, at pisten er for stejl, smal eller punklet, men kun om at styre skiene. Jeres liftkort fungerer naturligvis også til Angertal.

I Dorfgastein er der også et børnevenligt område, men dette er primært til dem, der er på skiskole. Men rundt om bjerget er der nogle gode blå pister, som I kan forsøge jer på – blandt andet D7b.

Områderne i Gateinerdalen er ikke forbeholdt til helt nybegyndere og børn. Der er transport stykker som er smalle og i løbet af dagen, bliver disse ofte puklet grundet megen trafik på pisterne – så bliv i de to andre områder, indtil I er mere trygge på ski.

Hvis I er nybegyndere eller har små børn med på ski, så kan det være en god idé at overveje skiskole. Vi hos Danski tilbyder skiskole for både børn og voksne.

Bad Gasteins hemmelige juvel

Jeg er ikke i tvivl! North Face i Sportgastein er klart det bedste sted at køre på ski i hele Bad Gastein. Men husk at tage en lokal eller en guide med, første gang I kører på denne piste, da I kan ende med at skulle hentes med helikopter, hvis I kører forkert – og det kan blive dyrt.

Ellers så turen ovre ved H1 er en rigtig flot og lang tur. Noget af det charmerende ved turen på H1 er, at I tager et gammelt tog op igen mod pisterne, og altså ikke bare skal sidde i en lift.

Her skal I på afterski

Vi er jo i Østrig – så det er altså afterski som du kender det! Men lad mig give dig mine tre bedste steder til afterski, så må vi se, om du er enig.

Lederhosen er klart det bedste sted i byen, hvis du spørger mig. Livemusik hver dag fra klokken 17.00 til 22.30. På Lederhosen kalder de sig selv the smallest and craziest bar – og dette er bestemt også velbegrundet! Du går næsten aldrig fejl her. Kom i god tid, for omkring klokken 17.00 begynder alle folk og komme ind på Lederhosen, og som de selv siger, så er det en lille bar.

Haeggbloms er godt, hvis I gerne vil socialisere med de andre ski-bumser, og mange af skiinstruktørerne kommer også her. Haeggbloms er et sted som også er kendt for, at blive besøgt af Lars Penis, som kommer ind og spiller for tid til anden. Når Lars spiller, er der altid en god stemning! Han står på scenen og spiller på hans guitar med tre strenge og en flaske Jack Daniels tapet til armen. I løbet af hans optræden bliver han gradvist mere fuld – og mindre påklædt! Så når I er på skiferie i Bad Gastein, og han er her, så gør jer selv den tjeneste at kigge ind på Haeggbloms.

Sidst, men ikke mindst

Det sidste og tredje sted til afterski jeg vil anbefale er Silver Bullet. Når der er fuldt, er det rimelig fedt – men det er nogle store lokaler. Hvis I kommer ned til Silver Bullet, så se om der er mange mennesker, og husk at bevæg jer ovenpå (der er flere etager). Stemningen inde på Silverbullet er western, og dette tema har de virkelig være gode til at føre ud i livet. Men det er ikke kun musik og drikke som du kan nyde herinde! Silverbullet har nemlig deres egen restaurant, hvor du kan bestille mad, hvis nu sulten skulle melde sige. Lad mig anbefale deres burgere, snack kurve og salater.

Her skal I spise

Hvis jeg skal anbefale tre steder at spise i Bad Gastein, så er jeg ikke i tvivl!

Jungerstube er klart den bedste restaurant på bjerget! Herinde er der en bred variation af lækre retter, og der er en fantastisk udsigt, når I sidder udenfor. Det er absolut et besøg værd!

Valeriehaus ligger i Sportgastein, og får I deres burgere, er I forelsket for evigt! Der er også en rigtig lækker solterrasse, hvor I kan nyde jeres mad fra.

Hexenhäusl har den flinkeste ejer nogensinde! Det gør stedet værd at besøge bare af den årsag. Det er et rigtigt østrigsk spisested, og de har ikke noget menukort, men det er også lige meget – for I skal bare have ribs!

Mine favoritsteder i Bad Gastien

Bad Gastein er et rigtig dejligt område, og jeg kan kun anbefale at tage hertil på ski. Dét fortryder I ikke! Når I er her, så er der nogle steder uden for pisten, som jeg helt sikkert vil anbefale at besøge. Blandt andet Felsentherme. Det er et fedt sted at slappe af, når I ikke orker mere ski – selvom det kan være svært at forstå, at I skal kunne komme til det punkt. Men det hænder altså! I Felsentherme kan I nyde de fantastiske vandbassiner. Du har mulighed for at svømme udenfor og kigge op på pisterne, imens du sidder i dejligt varmt vand. Det koster 23,50€ euro for tre timer, men det er også det hele værd, når ens muskler er godt trætte efter en uge på ski. Det ligger midt i centrum af byen, lige over for hovedliften.

Når vejret er godt, er der også mange som vælger at holde deres afterski på Bellevue Alm, da den ligger på pisten. Hvis I gerne vil derop en aften og spise, så kan I tage en en-mands stolelift op og nyde et dejligt måltid. Og hvis jeres barnlige sjæle ikke kan lade være, så kan I prøve kræfterne af med kælkebakken, som fører jer ned til bunden igen – det ville jeg gøre! Det er rigtig sjovt.

Ginger ‘n’ Gin ligger nede i det gamle casino, og her får du noget helt fantastisk mad. Maden er asiatisk inspireret og super velsmagende. Som navnet lidt afslører så er stedet her rigtig glad for gin, og her har du virkelig mulighed for at smage de forskellige slags gin. Personalet er yderst professionelle, har en stor viden og er virkelig serviceminded. Et lille tip er at reservere bord da der altid er mange der gerne vil besøge Ginger ‘n’ Gin.

Det skal I vide om Bad Gastein

Hvis det blæser i Bad Gastein, er det en god ting at tage til Dorfgastein. Hvis vejret er overskyet i Bad Gastein, så tag et smut forbi Sport Gastein, da det ligger noget højere. Ellers er Bad Gastein lige så meget festby som skiby! Byen er rigtig charmerende, så gør jer selv den tjeneste at gå en tur ned i byen, gå forbi vandfaldet og fortsæt ned til Kraftwerk Bad Gastein. Her kan I nyde en god kop kaffe, hvor I kan sidde inde i det gamle turbine rum – eller når vejret er til det ude på terrassen og nyde den flotte udsigt til vandfaldet.

Kategorier: Bad Gastein, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg