<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alperne eller Skandinavien?

Udgivet af den 24-02-2021 15:44:09

Vinteren nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvor årets skiferie skal gå hen. Mulighederne er mange: Norge, Østrig, Sverige, Frankrig? Hos Danski er det ingen hemmelighed, at vi elsker Alperne! Østrig, Frankrig og Italien byder på destinationer i topklasse - også for børnefamilien.

danski-alperne-skiferie-boern

Danskerne har taget Alperne til sig som aldrig før! Det er der mange grunde til, men hvad er bedst, og hvad kan Alperne tilbyde, som du ikke får hos vores skandinaviske naboer?

Børnevenlige Alper

At man skal starte i Norge og Sverige med små børn er en skrøne - og den vil vi gerne mane til jorden med det samme! Alperne mange børnevenlige destinationer, hvor du finder masser af blå, brede begyndervenlige boulevarder.

Hos Danski har vi flere børnevenlige destinationer. Faktisk synes vi, at Alperne er helt perfekt til børnefamilierne, og derfor har vi også et børnekoncept, SnowyClub, som gør det let for dig at have familiens yngste skiløbere med. Vores maskot, Snowy, byder børnene velkommen til en verden af sjov. Her lærer dine børn  skiløbet sammen med andre børn på en sjov og anderledes måde - og bare rolig, vi har selvfølgelig sørget for dansk skiskole, med søde og dygtige instruktører.

Men det at Alperne også har begyndervenlige pister, dansk skiskole og børnevenlige områder er blot én af fordele ved at tage til Alperne frem for Norge og Sverige.

Mere sol og masser af sne

Mange destinationer i Alperne ligger højt og der er derfor stor snesikkerhed. Men det er ikke kun sne, du kan se frem til på skiferien til Alperne. Da vi er i Alperne, får du også langt flere solskinstimer end i Skandinavien.

Går turen for eksempel til snesikre Canazei i Italien får du hele 26 solskinstimer i gennemsnit på en uge.  Til sammenligning får du kun 10 solskinstimer i løbet af en uge i svenske Sälen.

Solen gør også, at det er varmere. Familiens yngste skiløbere skal altså have mindre tøj på, kommer til at fryse mindre - og så er skiløb i solskin bare meget sjovere! Endnu bedre er også, at det ikke bliver mørkt helt så tidligt som i Norden, så du kan altså nå at se lidt mere af byen i dagslys.

danski-alperne-skiferie-afterski

Verdensklasse afterski

Når det kommer til afterski, så kan vores skandinaviske venner ikke følge med! Hvis du vil opleve den ægte afterski - så er det i Alperne det sker.  Især i Østrig kan du opleve den helt særlige stemning som er forsøgt kopieret mange steder! Men det bliver aldrig rigtig det samme, som når man står på Mooserwirt i Østrig med skistøvler på bordene.

Ingen afterski uden øl! I Alperne rækker pengene bare længere, og det gælder også når du er på afterski. Øllene er langt billigere end hos især vores norske venner. I Norge skal du slippe 60 kroner for en øl til afterski, hvorimod du i Østrig kun skal af med 22 kroner når tørsten melder sig. 

Har du endnu ikke oplevet den autentiske østrigske afterski med støvledans på bordene? Så skal du tage til Østrig denne vinter. Hinterhag Alm i Saalbach & Mooserwirt i St. Anton er to steder der er værd at kigge nærmere på. Vi lover at du kommer i stemning hurtigere end du kan skråle “Ein Bier Bitte!”.

Mere for pengene

Bevares - der er et stort udvalg af destinationer uanset om du ser nordpå eller i Alperne. Men i Alperne er der destinationer som er meget mere målrettet de enkelte skiløbere. For eksempel er Valloire en fantastisk destination til børnefamilierne og nye på ski, hvor Ischgl helt klart henvender sig til den erfarne skiløber. Sådan er det med alle destinationer, der er noget de er gode til hver især.

For at sætte det vi siger lidt  i perspektiv, så lad os komme med et eksempel på to børnevenlige destinationer: Trysil i Norge har i mange år været en populær destination for børnefamilier og nybegyndere. Vælger du at tage hertil får du 71 kilometer pister, og et liftkort koster dig cirka 2200 kroner. Drager du derimod til en destination som Wagrain i Østrig, får du 860 kilometer pister og liftkortet koster kun 2400 kroner for. Det taler for sig selv og er vist det man kalder “Value for money”.

danski-alperne-skiferie-udsigt

Skal din næste skiferie være til Alperne?

Vi håber, at du har fået et billede af hvordan Alperne adskiller sig fra de Skandinaviske skidestinationer, og vi glæder os til at se dig i Alperne denne vinter! Men hvor i Alperne?

Det kan være svært at finde ud af hvilken destination der passer lige til netop dit behov. Vi er heldigvis eksperter i at skræddersy skiferier til Alperne hos Danski. Så vil du til Alperne denne vinter, så send en mail til mail@danski.dk eller ring til os på 86 800 600  - så kan vi sammen finde den helt rigtige skiferie til dig.

Kategorier: Afterski, SnowyClub, Børn, Forberedelse til skiferien, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg