<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alpendorf - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 16:09:17

Alpendorf er en af Danskis mest børnevenlige destinationer, her kan du boltre dig på hele 350 sammenhængende pistekilometer.

I Alpendorf kan du få dansk skiskole til børnene, og her tilbydes det meget børnevenlige koncept SnowyClub med den blødeste bamse, Pingu. Børn elsker Pingu, og han er altid klar med bløde kram og spas på pisten. Alpendorf danner de perfekte rammer for familieskiferien, og du får med garanti den bedste tid her.

Af: Guiderne i Alpendorf sæson 2018/2019

alpendorf-top-guider

Guiderne i Alpendorf elsker deres destination, og vil derfor give dig 5 gode grunde til at din næste skiferie skal gå til den skønne destination i Østrig.

Nummer 1 – Pisterne

Alpendorf er et område, der strækker sig helt hen til Wagrain og Flachau. Fra vores Danski Klubhotel, Hotel Rothirsch, kan du nemt komme direkte hen til både en stolelift og en gondol. Gondolen tager omkring 12 minutter, og fører dig fra 740 meter op, til 1574 meter.

Skiområdet her i Alpendorf har i sig selv 120 pistekilometer, og der er noget for enhver smag. Hvis du er barn, voksen, nybegynder, eller en rigtig haj på ski, så er Alpendorf lige noget for dig. Området er nemlig en del af Ski Amadé. Ski Amadé dækker, udover Alpendorf, også Wagrain, Flachau, Kleinarl og en masse andre steder. Ski Amadé er faktisk Østrigs største skiområde, og giver dig i alt 750 pistekilometer, at give den gas på.

Os guider har selvfølgelig nogle ynglingspister her i Alpendorf. Den første piste er den sorte nr. 32. Den ligger i 1650 meters højde, og selvom den er sort - så er den dejlig bred, og næsten altid præpareret. Den eneste ulempe ved pisten er, at du skal med en t-lift op igen. Den er lidt lang, men så kan du til gengæld tage en slapper og et kig på den fine udsigt.

Den næste piste er den røde 34. Den ligger i 3220 meters højde, og er en rigtig fin piste til dig, som er en øvet skiløber. Alpendorf er kendt for deres meget brede pister, så hvis du er vild med det, så skal du prøve den røde 34.

Vi elsker at have børn med på pistevisning - og når vi har det, skal vi næsten altid forbi det vi kalder “Hekse stien”. Det er en mini piste som er rigtig sjov, hvis du vil prøve at køre på hop eller igennem en tunnel. Den er sjov for alle, men nok især for de mindste i familien.

danski-alpendorf-udsigt-smukt

Nummer 2 - Skileje

I Alpendorf kan du leje ski under vores klubhotel Rothirsch, ved Intersport Kerschbaumer. Butikken er ejet af Fabio, og hans far, Franz. Intersport Kerschbaumer består af tre butikker fordelt i Alpendorf og St. Johann. I Butikken er der et passende udvalg af skiudstyr, samt en bred viden om skiløb. I skilejen er det muligt at leje både ski og snowboard, samt tilbehør. Der findes ski i forskellige kategorier, alt efter hvilket niveau du ønsker.

Til dig som medbringer egne ski, er det muligt at få lavet en justering af skiene, samt en skiservice. Servicen i butikken er i top, de er venlige og yder en høj personlig service. Hvis du ønsker at prøve udstyr i topkvalitet, og få en service udover det sædvanlige, så vil Intersport Kerschbaumer være det oplagte valg.

Nummer 3 - Skiskole

I Alpendorf samarbejder vi med Skischule Alpendorf, som er ejet af Fabio, og Franz. Skilejen og skiskolen har samme ejer, hvilket giver en god sammenhæng mellem kvalitet og personligt nærvær.

Skiskolen tilbyder undervisning til alle niveauer. Undervisningsmulighederne strækker sig fra privat til holdundervisning. Skiskolen tilbyder undervisning i alderen 3 år og op efter. Der er forskellige undervisningstidspunkter, alt fra om morgen til eftermiddagen. Undervisningen foregår på flere sprog, hvor Dansk også er en mulighed. Instruktørernes uddannelse er på et højt niveau. Instruktørerne i børneskiskolen er meget pædagogiske, og har meget erfaring med at undervise de mindste.

I Alpendorf har vi vores hovedstation, som er Gondolbahn Alpendorf. Personalet er meget hjælpsomme, og meget børnevenlige. På toppen af Gondolbahn er mødestedet for alle skiskoler. Det er også her du kan møde os guider til pistevisninger eller picnic.

alpendorf_skiskole-jpg

Nummer 4 - Restauranter

I Alpendorf er der, ligesom i mange andre områder, masser af restauranter. Vi guider har her valgt vores yndlingsrestauranter.

Den første er Gernkogel Alm, som ligger lige under liften Obergassalmbahn. Her elsker vi at tage hen under vores pistevisninger i nærområdet. Det er næsten et fast stop, hvor vi nyder at få en kop kakao, det er nemlig her de laver den bedste kakao. Udover at de har den bedste kakao, så har de også den bedste udsigt over området i deres udestue.

Den anden restaurant vi vil anbefale, er Buchau Hütte, vores nok mest børnevenlige restaurant i området. Restauranten er udstyret med et børnerum, hvor børnene kan lege, mens forældrene spiser færdigt. Derudover er der også en rutsjebane ned til toiletterne i kælderen. Restauranten er også fuld af udstoppede dyr af alle arter, som befinder sig i de østrigske Alper. Helt klart et besøg værd med ungerne.

Den tredje og sidste restaurant vi vil anbefale, er Kreisten Alm, som ligger på toppen af liften Gernkogelbahn, liften lige bag Hotel Rothirsch. Her kan du hver dag få en tagesmenü for 10 euro, som indeholder en suppe til forret og en hovedret. Vi elsker at tage et smut forbi Kreisten Alm fordi deres mad er rigtig god – og ja, så laver de den bedste Aperol Spritz i området.

Nummer 5 - Afterski

Selv om Alpendorf er en lille by er der alligevel masser af gang i den, til afterski. Vores yndlingssted at tage på afterski er helt klart Tenne. Tenne ligger i den hyggeligste lille lade. Her fyre de altid op for en rigtig god fest, med alle de østrigske klassikere, og faktisk også de danske afterski-klassikere, på playlisten.

Har du glemt at kridte danseskoene hjemmefra går det også, da der altid bliver slået søm i, på Tenne. Tenne har ifølge os alt der skal til, for at skabe den helt perfekte afterski-stemning. Det var Hvad vi havde at fortælle om vores skønne destination, Alpendorf. Håber vi ses hernede!

Hvis du føler dig inspireret til en skiferie i Alpendorf, kan du se mere her.

 

Kategorier: Afterski, Alpendorf, SnowyClub, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg