<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alpe d'Huez - Fem hurtige fifs fra guiderne

Udgivet af den 24-02-2021 15:32:37

Hvis du elsker sol og skiløb, så er Alpe d’Huez den perfekte destination for dig! Der er 250 pistekilometer fordelt således, at både nybegyndere og professionelle får sig en fantastisk skioplevelse. Med sine 3.300 meters højde er der mulighed for lange ture ned ad bjerget, mens de solrige terrasser og hyggelige hytter indbyder til et hurtigt stop på pisten for en kop kaffe eller varm kakao.

Af: Guiderne i Alpe d’Huez sæson 2018/2019

MG_5078-1024x683

Vi guider i Alpe d’Huez sæson 2018/2019 har samlet vores yndlingsting ved denne fantastiske destination i Frankrig. Det er helt særlige oplevelser, som du kun får, hvis du kommer til Alpe d’Huez på skiferie med Danski. 

Nummer 1 – Pizzaparty 

Hvis du rejser med børn, så er Danskis SnowyClub med til at skabe de bedste minder for dine børn på skiferien. Vi guider sørger for, at der er flere sjove og hyggelige arrangementer i løbet af ugen, således I voksne kan nyde solen og børnene kan hygge sig sammen og skabe nye venskaber.

Men vores yndlings-dag er helt sikker den dag, vi holder pizzaparty! Her kreerer børnene deres egen pizza, og mens kokkene bager den, spiller vi eller leger gemmeleg. Voksne er selvfølgelig ikke velkomne! De nyder en 3-retters menu i restauranten imens.

Vores bløde maskot Snowy kommer også forbi og giver en krammer, inden pizzaerne bliver serveret. Bagefter står den på børne filmhygge med snolder.

Det bedste vi guider ved, er at se børnene hygge sig sammen.

Nummer 2 - Fyrværkeri & skihop

Kan du lide fyrværkeri, skiløb og god stemning? Så skal du tage til skishow, som skiskolen i Alpe d’Huez afholder hver onsdag aften. Stemningen er høj, og der møder altid flere hundrede tilskuere op, som hepper på skiskolebørnene og deres instruktører.

De dygtige laver skihop, mens musikken brager derud af, og fyrværkeri og røg fyrer op. Ellers byder aftenen på langrend, lysshow og meget andet. Eventet er perfekt for både børn og voksne, og er blot noget af det, som viser, hvor meget Alpe d’Huez gør for sine gæster. De ønsker, at I får de fedeste oplevelser og gør gerne det ekstra for dig.

Nummer 3 - 16 kilometer sort piste

Serannen er nok den mest berømte piste her i Alpe d’Huez - og med god grund. Med sine 16 kilometer kan du nemlig blive udfordret på dine sving og dine benmuskler. Du har mulighed for at tage den helt fra toppen af Pic Blanc i 3.300 meters højde, hvor den er mest stejl og udfordrende. Dog kan mindre øvede også møde den legendariske piste længere nede ved at tage Mamott 1, 2 og 3 op, således kan de fleste altså opleve Serannen.

Vi guider anbefaler at tage den inden klokken 12, der er den bedst. Man skal dog forvente kø især i højsæsonen, da alle gerne vil opleve den. Det sidste stykke er fladt, så især snowboardere skal have god fart på til sidst.

Nummer 4 - Udendørs afslapning

Efter en lang dag på ski, kan det være rart at slappe lidt af, og det er der rig mulighed for i den udendørspool, som ligger i centrum af byen. Den er selvfølgelig opvarmet, så du kan plaske rundt udenfor uden at fryse.
alpe-danski-pool
Hvis du gerne vil nyde poolen, skal du huske tætsiddende badetøj for at blive lukket ind, og altså ikke de løse badeshorts. Dog kan du også leje eller købe badetøj ved poolen. Hvis du ikke er blevet varmet nok op i poolen, og de ømme muskler trænger til mere, så kan du benytte deres sauna. Der er altså rig mulighed for at slappe af og nyde eftermiddagen.

Nummer 5 - Aktiv efter ski

Er du til mere aktion end blot skiløb? I Alpe d’Huez har vi et sportscenter, der byder på mange forskellige aktiviteter. Guidernes favoritter er klatring og badminton, men der er også minigolf, svømmehal, bordtennis, squash, træningscenter og meget andet. Alt i Alpe d’Huez ligger tæt på hinanden. Derfor er der ikke langt til centret.

Om aftenen kan vi også anbefale at tage ud med snescooter. Hvis du kan lide fart og natur, så får du det i kombination med vindblæst hår og en uforglemmelig oplevelse. Hver aften har de guidede ture til forskellige niveauer, så hvis du er begynder eller let øvet, kører du rundt på pisterne efter lukketid i rigtig VIP-stil. Hvis du er øvet, kan du komme på guidet off-piste tur med snescooter, der er altså oplevelser for alle. Du er nærmest garanteret en genial aften, der får fartbøllen op i dig, mens du også kan nyde de smukke bjerge om aftenen.

Det var vores guiders fem hurtige om Alpe d'Huez. Har du andre gode fifs, som du har lyst til at dele ud af, er du meget velkommen til at bruge kommentarfeltet herunder.

Hvis du føler dig inspireret til en skiferie i Alpe d’Huez, kan du se mere her.

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig, SnowyClub, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg