<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 tips: Find det bedste skitøj til børn under skiferien

Udgivet af Danski den 11-10-2023 15:19:07

Vil du gerne have dine børn med på skiferie de næste mange år? Så er det vigtigt, at de får en god oplevelse de første par gange. Og her kan skitøjet gøre en verden til forskel. 

Vi har teamet op med Skisport.dk for at give dig 7 tips til at finde det bedste skitøj til børn. 

#1 Sørg for varme fødder og hænder

Vi starter med et af de vigtigste punkter - varme fødder og hænder. Det er altafgørende for skiferiens succes, at børnene ikke fryser tæer eller fingre. 

Vi anbefaler, at du lader sportssokkerne ligge derhjemme og køber nogle skistrømper med merinould. Det giver ekstra varme, og færre lugtgener. 

Når du kigger på handsker, bør du først og fremmest sørge for, at de er varme og vandtætte. Våde handsker er lig med kolde hænder.

.. og kolde hænder er lig med sure børn.

Opsummeret: Lad sportssokkerne ligge derhjemme, og brug gerne en smule ekstra på et par gode skihandsker

#2 “Lad nu børnene”

Lad os være ærlige. Du ved nok bedst, at med en smule vejledning kan børnene få rigtig meget ud af at vælge skitøj selv. 

På den måde er du sikker på, at de får noget skitøj, de synes, er det sejeste i verden. Hvis du er rigtig heldig, kan du ende med at få en enhjørning med på skiferie 🦄

Opsummeret: Dine børn synes, det er meget sejere, hvis de selv har valgt. 

#3 Find det rigtige mellemlag til børn

Det er ikke helt billigt at købe et helt skisæt til børnene - især ikke, hvis det er første gang. Heldigvis kan det blive lidt billigere, hvis du vælger det rigtige mellemlag. 

Det er nemlig det mest oplagte sted at spare. Hvis der er styr på undertøjet og jakken, kan du sagtens nøjes med en billigere fleecetrøje som mellemlag

Opsummeret: Hvis du vil spare et sted, så kan det være på mellemlaget. Vi anbefaler fleece som en god og billig løsning.

#4 Det bedste skiundertøj til børn er en god investering

.. Lad os fortsætte fra forrige punkt. Punkt 3 gælder nemlig kun, hvis børnene har noget dejligt varmt skiundertøj. Og det kan være en rigtig god investering. 

Hvis dit barn er en meget aktiv skiløber (som de fleste børn er), kan de hurtigt blive svedige. Og det sætter krav til skiundertøjet. 

Svedige børn og bomuldsundertøj er nemlig en rigtig dårlig kombination. Skiundertøjet bliver fugtigt - og børnene bliver kolde.

Opsummeret: Børn har ikke brug for mere end to gode sæt. Vi anbefaler skiundertøj til børn med merinould for ekstra varme og komfort. 

#5 Den gode skijakke til børn

For at sikre børnene mod kulden, er en solid skijakke et must. Det er særligt vigtigt, at jakken er både vind- og vandtæt, men også åndbar så de ikke får det for varmt. 

Gå efter modeller med robuste lynlåse, der er nemme at åbne og lukke med skihandsker på.

De bedste jakker til små skiløbere har snefang ved taljen og stramme ærmer, der holder sneen på afstand. 

Undlad at vælge jakker med dun. De kan være for varme, og de er sjældent særligt åndbare. Tænk også en ekstra gang, inden du vælger en anorak - det er ikke det mest praktiske valg til skiløb, fordi anorakker kan være besværlige at tage af og på.

Opsummeret: Vælg en foret skijakke til børn, som er vind- og vandtæt. 

#6 Vælg vandtætte skibukser med snefang

Vi holder det kort, for her gælder mange af de samme ting som med skijakken. Bukserne skal være vind- og vandtætte. Og de skal gerne have en let foring til at holde på varmen. 

Bukserne adskiller sig fra jakken ved, at de hurtigere bliver slidt, hvis (når) barnet vælter. Derfor kan du med fordel vælge et par, som har ekstra forstærkning omkring knæene og bagdelen. 

Overvej også, om skibukserne skal have seler. Det er super-praktisk, men ikke alle børn synes, at det er komfortabelt.

Opsummeret: Kig efter skibukser med let foring, ekstra forstærkning på udsatte områder og (eventuelt) seler. 

#7 Find farverigt skitøj til børnene

.. Overskriften siger det meget godt. Vælg farverigt skitøj, så ungerne ikke forsvinder i mængden. 

Ofte stillede spørgsmål 

Her besvarer vi nogle af de spørgsmål, der oftest bliver stillet om skitøj til børn. 

Kan børn stå på ski i en flyverdragt?

Det er generelt ikke den bedste idé på pisten, fordi flyverdragter ofte er snævre i benene, hvilket gør det svært at få dem over skistøvlerne. Der er dog undtagelser, så det er slet ikke udelukket. 

Skal jeg vælge skiundertøj i bomuld?

Vi anbefaler aldrig skitøj i bomuld. Det er ikke effektivt til at transportere fugt, og derfor bliver det hurtigt fugtigt og koldt. 

Skal man købe alt skitøj?

Vi anbefaler, at du ikke køber ALT skitøj til barnets første tur. Du kan eventuelt låne skijakke, bukser og hjelm af venner eller familie. 

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg