<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 hemmeligheder om Alpe d'Huez

Udgivet af den 24-02-2021 16:04:20

Alpe d’Huez er efterhånden en kendt klassiker og med god grund – her er fyldt med skønne mennesker, en vidunderlig atmosfære og vigtigst af alt; 250 pistekilometer og mulighed for utrolig stor variation i skiløbet, så alle kan være med.  

alpe-danski-guider Af: Charlotte, Guide for Danski i Alpe d'Huez sæson 2017/18 

Efter at have brugt en snefyldt og solrig vinter i dette franske paradis har Danski guiderne i sæsonen 2017/18 lært mange hemmeligheder om Alpe d’Huez. Og nu vil de dele de fem bedste hemmeligheder med jer. 

NR. 1 - La Passe Montagne

Alpe d’Huez har de sidste mange år bygget flere og flere boliger. De udvider hele tiden byen, så den er efterhånden en stor størrelse. Hvert byområde har sit eget kendetegn. I det gamle byområde, Viel Alpe, er de især kendt for deres franske cuisine. De har de hyggeligste restauranter i hele Alpe d’Huez. Vores personlige favorit er dog La Passe Montagne. Her har de regionsspecialiteter og en vidunderlig Raclette, der giver dig en følelse af at være en del af de lokale og den franske stemning. Helt sikkert et besøg værd på skiferien! 

NR. 2 - Ski i aftentimerne 

En aktivitet, vi selv har været rigtig glade for i sæsonen 2017/18, er aftenski. Hver torsdag mellem 17:30 og 20:00 er det muligt at spænde i støvlerne og klikke i skiene og tage Le Signal liften op til den røde piste, og køre på oplyst pist i mørket. En utrolig sjov aktivitet for alle. Alle, der har været i Alpe d’Huez har hørt om Sarenne - den 16 kilometer lange sorte piste. Men hvad de færreste ved er, at du faktisk kan køre aftenløb på den mod et mindre beløb. Så hvorfor ikke spænde skistøvlerne igen om aftenen og få en helt uforglemmelig oplevelse? 

Psst! Ta' med guiderne på tur rundt i fantastiske Alpe d'Huez i videoen her.

 

 

NR. 3 - Aktiviteter

På hovedgaden i bydelen Jeux, der betyder leg, er der både wellness og en skøjtebane, hvor dygtige skøjteløbere og bambi på glat is kan fornøje sig - hvem du er, ved vi naturligvis ikke, men uanset hvad, er det en sjov og hyggelig oplevelse for hele familien. Lidt længere oppe er der også en udendørspool. Her skal du trække i et par speedo’s, og så kan du bade i den opvarmede udendørspool – en helt unik oplevelse; specielt, når det sner samtidigt. Og efter det, kan du gå i deres sauna og få varmet skimusklerne op, så du er klar til den næste skidag. 

NR. 4 - Helikoptertur

Liften, der skal forbinde bjergtoppene mellem Alpe d’Huez og Les Deux Alpe, har endelig fået den sidste godkendelse. Det er dog et byggeprojekt der kommer til at tage lidt tid. Indtil da kan du altid tage en bus til Les Deux Alpe med direkte forbindelse hver onsdag. For de lidt mere magelige er det også muligt at tage en helikoptertur til nabobjerget fra bydelen Altiport. Det bedste er, at der er en dag inklusiv i liftkortet, når du har 6 dages liftkort eller mere. Så det er bare træde ind i liften, så kan du besøge deres velkendte snowpark og Panobar. Vi Danski guider taler af erfaring, når vi siger, at det her område er et besøg værd - uanset om du vil komme dertil i bus eller med helikopter. 

NR. 5 - Engelsk pubstemning

Selvom vi befinder os midt i de franske alper, er der noget helt særligt ved befolkningen i Alpe d’Huez – her er nemlig rigtig mange briter, og det kan mærkes. Specielt i nattelivet bliver det tydeligt på både Etalon, vores rombar, hvor du kan blande dine egne rom-smage, O’Sharkeys, der har både bordfodbold og billiard, Smithys, hvor du kan spise mexikansk og spille beerpong bagefter og endeligt – vores favorit – Underground. Her spiller de livemusik flere gange i ugen, du kan se alle fodboldkampe, spille dart eller drikke en ’slammer’, og du føler sig altid velkommen. 

Alpe d'Huez for alle

Alpe d’Huez er en skøn destination med mange forskellige muligheder, og alle kan føle sig hjemme - både børn som voksne. Der er masser af skiløb og en dejlig stemning. Især på vores Danski klubhoteller Le Refuge og Belle Etoile kan du rigtig føle dig hjemme med dansk personale. Her er masser af plads til den danske hygge med kaffe og et spil Uno efter en lang skidag. Så, ses vi i skønne Alpe d'Huez? 

Psst...Alpe d'Huez er også rigtig børnevenligt, og vores maskot Snowy bor også hernede hele vinteren. Du kan læse mere om SnowyClub her.

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig, SnowyClub, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg