<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 grunde til en skiferie til Livigno

Udgivet af den 24-02-2021 15:04:49

Livigno er bare fantastisk! Du får både ubeskriveligt godt skiløb og en super hyggelig toldfri by. Livigno er også blevet kåret til Europas 3. Bedste skisportssted i 2018, og det er den ikke uden grund. Her giver Danskis guider i sæsonen 2017/18, Josephine & Kristian, 5 gode grunde til, at du skal besøge fantastiske Livigno i Italien.

Danski-livigno-skiferie-guider

Af: Josephine & Kristian, Danski guider i Livigno sæson 2017/18 

NR. 1 - Fantastisk skiløb

Livigno by ligger i en højde på 1.816 meter. Dette er meget i forhold til mange andre destinationer. Derfor er skisæsonen også lang. Det betyder også, at skiløbet er fantastisk. Det er meget sjældent, at sneen bliver til slushice - eller tøsne om man vil. Er der plusgrader i dalen, så er der stadig minusgrader på toppen. Det højeste du kan komme op i, er 2.796 meter. Med liften, der fører op til toppen, får du et fantastisk view ud over dalen og de uendelige mange bjerge mod Schweiz og Italien. De altid velpræparerede og yderst brede pister giver gode muligheder for at udfolde din indre blærerøv. ”Skydancer”, guidernes yndlingspiste, også kaldt blærerøvspisten, bliver i den grad brugt til dette formål.  

Er du mere til leg og hop, så besidder Livigno også både snowpark og freeride på vej ned af bjergene. Livigno har nemlig en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien. Ej at forglemme, så var skiområdet kåret til "Best Freeride Location 2014" ved Freeride Awards 2014. Byen var også vært for European Freeride Festival 2015. Med andre ord: Skiløb i verdensklasse venter i Livigno! 

Pssst .. Ta' med Josephine på tur rundt i Livigno i videoen herunder.

NR. 2 - Hyggelig atmosfære i byen

Står du ikke på ski, så vil Livigno stadig være et fantastisk rejsemål. Byen er 12 kilometer lang. Her er 250 butikker med et fantastisk udvalg. Det er lige fra Diesel bukser, ski, ure og elektronik til spiritus. Gågaden med de mange butikker har gode tilbud hele sæsonen. Byen er nemlig toldfri. Dette betyder, at du kan få mærkevarer til rigtig gode priser.  

Skal du på skiferie i julen, så byder byen på julemarked tæt på gågaden. Stemningen her er helt speciel. Der er julelys gennem hele gågaden og ikke mindst masser af sne. Skal du ikke afsted i julen, så bliver du bestemt ikke snydt. Livigno er noget for sig, og der er altid mange hyggelige mennesker i gågaden eller på en af de mange cafeer og restauranter. De lokale er rigtig venlige og siger ikke nej til et kindkys eller to.

NR. 3 - Autentisk italiensk mad

Nu befinder du dig jo i Italien, når du tager til Livigno, og det kan du i den grad se på madudvalget. 

Du går ikke galt i byen ved at tage på Bellavista. Her får du god hjemmelavet mad. Det er lige fra den traditionelle pizza prosciutto til spaghetti bolognese. Når du står på ski på Mottolino siden, så skal du ikke gå glip af den berømte grillkylling og tilhørende salsa. Det kan du få på Camanel - Caramel plejer vi guider at kalde den på godt jysk.

Bivio byder både på Michelin-mad samt en god bøf med ovnbagt kartofler. Så er du til det lidt mere eksklusive, uden at det bliver dyrt, fordi det er Italien, så skal du helt klart prøve stedet her. Stemningen udenfor restauranten er hyggelig med bål, musik og drinks.  

Dog går du aldrig galt i byen, lige meget hvilken restaurant du vælger, for vi er jo i Italien, som er kendt for fantastisk mad – og det skuffer altså ikke her i Livigno. 

NR. 4 - Skiløb for alleDanski-livigno-skiferie-piste

Livigno er meget børne- og begyndervenligt, især på pisterne nede i byen. Men er du ekspert på ski, så skal du ikke holde dig tilbage, for der er også sorte pister. På Mottolino-siden kan du tage en lift op til to sorte nedfarter med en u-præpareret piste, der fungerer som en pukkelpist.  

Ved en af børne bakkerne findes der et udendørs legeområde med kælke og andet sjovt for de mindste. Her kan mor og børn sagtens lege, mens far drøner et par ture op med gondolen - eller omvendt, hvis det er mor, der er bedst på ski. 

NR. 5 - Afterski & aktiviteter

Hvad skal man med østrigsk slager, når man kan få afterski på samme niveau, som man ville kunne i Østrig? Efter en lang dag på bjerget med skiene på, kunne det ikke skade nogen at smutte forbi en af barerne og få en lille en vel? Nej! Livigno har mange barer og cafeer, hvor afterskien sagtens kan finde sted. Her kan du få en øl eller to, og ikke mindst prøve italienernes ”snaps”, den såkaldte grappa. Der er afterski for enhver, og bliver du ved så længe, at afterskien lukker, så kan du tage videre på en af byens diskoteker.  

Er du til lidt mere afslapning og måske lidt forkælelse, så er byens badeland / wellness / fitness, Aquagranda, oplagt. Her kan du pleje dig selv eller slide ned ad ruchebanerne. Her er der altså noget til både store og små legebørn. 

Psst...Pandaen Pingu bor også i Livigno hele vinteren, og han elsker at lege med alle de børn, der kommer på besøg. 

Kategorier: Italien, Livigno, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg