<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 grunde til en skiferie til Saalbach

Udgivet af den 24-02-2021 15:56:01

Malene har været Danski guide i skønne Saalbach-Hinterglemm i sæsonen 2017/18. Hun elsker området, og det er ikke uden grund. Men hvis hun skal give dig fem gode grunde til, at du skal på skiferie hertil, så er hun ikke i tvivl. 

danski-saalbach-skiferie-guider Af: Malene, Danski guide i Saalbach-Hinterglemm sæson 2017/18.

NR. 1 - 4 skibyer, 1 liftkort

Hvem vil ikke gerne have mange kilometer i benene, når man skal på skiferie? Når du kommer til Saalbach-Hinterglemm, har du mulighed for at stå på ski på hele 270 kilometer pister fordelt i et område med fire forskellige byer. Du bor selv i enten Saalbach eller Hinterglemm, men kan også stå på ski til Leogang og Fieberbrunn. Så uanset om du er her i en halv eller en hel uge, så har du masser af gode, brede pister på forskelligt niveau, hyggelige hytter og nem mulighed for at køre til fire forskellige skibyer.

Området er super nemt at finde rundt i, og der er fin skiltning alle vegne. Der er skilte der viser, hvilken skiby du er på vej imod. Området er godt sammenhængende, og du kan køre i hele Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn via forskellige ruter. Er du en erfaren skiløber, og kunne du tænke dig, at kaste dig ud i et heldagsprojekt, så kan du køre Skicirkus-Challenge. Det er en markeret rute på 70 kilometer rundt i hele området, hvor du virkelig får noget godt og blandet skiløb, da du kører rundt til alle fire skibyer.

NR. 2 - Hinterhag Alm

Har du først sagt Saalbach, kan du ikke undgå at sige Hinterhag. Hinterhag er kåret til Europas bedste afterski-sted 5 år i træk, og det er ikke uden grund. Hver dag klokken 16:00 står Josef klar på scenen til at starte afterski, og alle gæster er klar fra start. Under eftermiddagen kommer Efi frem i baren, og senere også på scenen. Højdepunktet er, når Efi kaster Hinterhag hasltørklæder, t-shirts, klistermærker og huer ud fra 1. salen og ned til publikum. Når afterski er slut omkring klokken 20:00 skal alle gæster ned ad børnebakken, som pludselig minder om en sort piste - det ser vild sjovt ud!

NR. 3 - Atmosfæren 

I Østrig finder du en helt speciel atmosfære blandt befolkningen - ta' bare med rundt i Saalbach i videoen herover. Der er ikke nogen der er stressede, derimod er alle glade og imødekommende, især hvis du kan et par tyske gloser. De fleste hilser høfligt på hinanden og siger ”servus” eller en af deres andre hilsner. I Saalbach-Hinterglemm, som selvfølgelig er en feriedestination for rigtig mange, finder du også en helt speciel stemning blandt turisterne, da de er på ferie og blot skal nyde at være til stede i sneen og være omgivet af de smukke bjerge. Kombineret med, at rigtig mange tager til Saalbach for at opleve den gode afterski, gør blot stemningen endnu mere lettet og ofte lidt sjovere.

NR. 4 - Bespisningen

Det er måske ikke alle, der vælger Østrig på grund af maden. Det er ofte friteret eller indeholder sauerkraut, men hvem synes ikke at en god, stor schnitzel eller gulashsuppe til frokost efter en god formiddag på pisten er lækkert? I Saalbach-Hinterglemm finder du mange hyggelige hytter og restauranter rundt omkring i terrænet, hvor du kan spise din frokost eller eventuelt bare nyde en kold drink på deres store terrasser. Har du kun morgenmad på dit hotel, findes der også mange rigtig lækre restauranter i byerne. Der findes selvfølgelig flere steder, hvor du kan spise de klassiske østrigske retter. Er du mere til italiensk eller mexicansk, så kan du også finde det i Saalbach.

NR. 5 - Hele oplevelsendanski-saalbach-skiferie-udsigt

Saalbach-Hinterglemm området går under navnet “Home of lässig”. Det betyder hjemsted for afslappethed og hygge. Hygge er bestemt noget vi danskere kan lide, og det finder du masser af i Saalbach. Det er altså ikke kun godt skiløb, men hele oplevelsen der ender ud i den bedste grund til at tage til Saalbach-Hinterglemm. Lifterne har åbent fra klokken 08.30-16.30, så der er mulighed for at stå på ski hele dagen. Er du mere til at stoppe tidligt for at nyde tilværelsen eller måske gå på afterski, så åbner de fleste steder for afterski senest klokken 16:00. I kombination med alle de lokale og den atmosfære der er i byen er Saalbach-Hinterglemm en helt fantastisk skidestination.

Kategorier: Saalbach-Hinterglemm, Blandet, Forberedelse til skiferien, Guidernes fif, Østrig, Tips til skiferien

Velkommen til ...

Danskis blog!

Her på bloggen kan du finde alt, du har brug for at vide på skiferien. Guidernes guide til alle vores destinationer, gode råd til en familieskiferie med små børn, de bedste afterskisteder, snestatestikker og meget, meget mere.

Har du en idé til et blogindlæg? Så skriv til mail@danski.dk - så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at besvare dit spørgsmål!


God fornøjelse.

    Senest blogindlæg